BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-06-2004, 12:41 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default IM client on 7100t

Please Login to Remove!

Has anyone gotten the AIM client to work on the 7100t. Like the reviewer, I tried to connect, but had no success. I let the client sit for an extended period of time (half hour) and it still didn't connect. I'm more inclined to believe that it's an overall problem, not faulty software. I've used the Sidekick AIM client on the t-mobile system and it's fairly fast. Any thoughts? I planned on waiting a week to complain.

-- Brian
Offline  
Old 10-06-2004, 12:55 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
lrdiaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: North America
Model: 9900
OS: 7
Carrier: AT&T
Posts: 217
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am able to use AIM & Yahoo. The only problem left is access to wap sites. Everytime I access any wap site it requests that I sign up for tzones.
Offline  
Old 10-06-2004, 02:30 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
FIRESTORM's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Colorado
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I cannot access the IM client either. Just sits there trying to logon.
__________________
-Kevin
http://thephotostation.net
Share your Photos For Free!
Offline  
Old 10-06-2004, 02:41 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
lrdiaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: North America
Model: 9900
OS: 7
Carrier: AT&T
Posts: 217
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's all finally working.
IM, and with the bb browser I can access tzones, wap and www sites.
I can even access T-Zones from my t-mobile web site to set up bookmarks, etc..
When calling CS, make sure you ask for the data & BB techs, they will eventually get it all working.
Offline  
Old 10-06-2004, 02:47 PM   #5 (permalink)
BBF Veteran User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hotwiring another Cessna
Model: OU812
Carrier: Nintendo
Posts: 3,492
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

asking for wireless support services at TMO helps too... customer service there aren't the brightest people
Offline  
Old 10-06-2004, 07:58 PM   #6 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm on with tmo right now and cust care rep read off the computer saying this is a known issue and no ETR... I asked for BlackBerry Specific support and now I'm on hold....

Folks that didn't work and now do what was the resolution?
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  
Old 10-06-2004, 08:01 PM   #7 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

rep came back and says they have no fix for it... they are not sure if it's a device problem or tmo issue...

I'm asking for additional trial period so I can evaluate the messaging otherwise I will be sending the device back and cancelling my account with Tmo
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  
Old 10-06-2004, 08:01 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
lrdiaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: North America
Model: 9900
OS: 7
Carrier: AT&T
Posts: 217
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rcg
I'm on with tmo right now and cust care rep read off the computer saying this is a known issue and no ETR... I asked for BlackBerry Specific support and now I'm on hold....

Folks that didn't work and now do what was the resolution?
Hang in there! They will get it working.
I got my unit last friday, and got everything working today.
Offline  
Old 10-06-2004, 08:02 PM   #9 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lrdiaz
Quote:
Originally Posted by rcg
I'm on with tmo right now and cust care rep read off the computer saying this is a known issue and no ETR... I asked for BlackBerry Specific support and now I'm on hold....

Folks that didn't work and now do what was the resolution?
Hang in there! They will get it working.
I got my unit last friday, and got everything working today.
so what was done to resolve it? see my 2nd post directly above.
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  
Old 10-06-2004, 08:06 PM   #10 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

off the phone now... rep wouldn't extend buyers remorse period....

Obviously they could not help me get the chat working.

Looks like this thing may have to go back.
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  
Old 10-06-2004, 08:06 PM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
lrdiaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: North America
Model: 9900
OS: 7
Carrier: AT&T
Posts: 217
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have no idea what they did today, it just started working. However, I have had conversations with BB specialists every day since sunday. They had me delete service books, reboot, register my device, etc.......
Offline  
Old 10-07-2004, 12:10 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

A strange thing happened yesterday afternoon. I was on a call with my wife on my 7100t, and all of a sudden the screen went blank, and all I see is a brown hourglass in the middle of the screen. I tried restarting the maching and after few seconds, it asked displayed that it is doing some security checks and then the security checks are complete. It also offered me a tutorial for this device.
Right after that, the yahoo messenger started to work like a charm. Since then, I am online without an issue.

I guess, they pushed some fix down the Air ? It is really very strange.

-Vishwa
Offline  
Old 10-07-2004, 12:13 PM   #13 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm about to call again just to see if I can get someone to help me.... it seems odd that for some people it works and others not.
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.