BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-19-2007, 11:30 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No email alert getting

Please Login to Remove!

I have Verizon 8830 for last few days I am not getting any email alerts (tone or vibration). I can see new messages on the phone but do not get alert tone or vibration. I have checked everything in profiles but still not getting.

any clue?


Thanks
An
Offline  
Old 11-19-2007, 11:31 AM   #2 (permalink)
BlackBerry B Boy
 
jeremyckitching's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.415
PIN: 215BE1F8
Carrier: T-Mobile U.S.A.
Posts: 4,243
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

First thing is to try a battery pull (while the device is powered on). Leave it out for about 10 seconds then reinsert, then send yourself a test message.
Offline  
Old 11-19-2007, 11:42 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jul 2007
Model: Droid
OS: Google!
PIN: PONG???
Carrier: verizon
Posts: 1,555
Post Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Wirelessly posted (8830: Opera/9.50 (J2ME/MIDP; Opera Mini/4.0.9800/208; U; en))

Is the active profile set to alert when you get emails?

And like the above posert said pull the batt and try it
Offline  
Old 11-19-2007, 11:51 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

tried battery out but no luck :(
Offline  
Old 11-19-2007, 11:53 AM   #5 (permalink)
BlackBerry B Boy
 
jeremyckitching's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.415
PIN: 215BE1F8
Carrier: T-Mobile U.S.A.
Posts: 4,243
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What is your active profile set to?
Offline  
Old 11-19-2007, 12:15 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My active profile set to Normal, but I have edited Normal profile as when I receive any email should alert with Tone while out of hostler and vibrate when in hostler.
Offline  
Old 11-19-2007, 12:19 PM   #7 (permalink)
BlackBerry B Boy
 
jeremyckitching's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.415
PIN: 215BE1F8
Carrier: T-Mobile U.S.A.
Posts: 4,243
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry 8700g: BlackBerry8320/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

What is the volume set to for the Tone? If it is set properly try setting it to a different sound (and verify the the sound goes off when you change it) and then set it back.
Offline  
Old 11-19-2007, 12:34 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no, volume is fine. it is working with phone ring and blackberry messanger alerts.
Offline  
Old 07-29-2008, 11:50 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: West Coast USA
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

(Reposting because previous post attempt crashed due to a PHP error - hopefully this is not a duplicate post)

Hi -- I had the same problem -- turned out the 'out of holster' at the top of the Messages[Desktop] in the related profile was set to 'none' -- needs to be set to 'tone'

I'm good with computers and software but missed this step.

You might have missed something similarly small.

Check this link out -- following it closely is how I solved my problem with 'no tone for getting email messages'

----extremely helpful link removed due to forum rules---

"To be able to post links or images your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Please remove links from your message, then you will be able to submit your post."
Offline  
Old 08-22-2008, 09:07 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having this same problem.. get alerts on messenger and phone rings, but no noise/vibration for emails.

I also taken the battery out for ~30 seconds.

Thanks for any help
Offline  
Old 08-22-2008, 09:35 AM   #11 (permalink)
New Member
 
BerryBlacky's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tough problem it seems.
__________________
"Apple products are for women and homosexuals."
Offline  
Old 08-22-2008, 02:35 PM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
2 Samuel 22's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Back Forty
Model: 96xx
OS: O+
PIN: Firing
Carrier: Southern Bell, PrimeCo, Omnipoint, United Telecom
Posts: 426
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by CrawlingNo5 View Post
I am having this same problem.. get alerts on messenger and phone rings, but no noise/vibration for emails.

I also taken the battery out for ~30 seconds.

Thanks for any help
Hi Crawl, Re-check your Profile settings. Have you recently installed any new apps on you BB? Try deleting that app first, but if all else fails, you may ultimately need to re-install the BB OS.
__________________
Semper Paratus - Semper Fidelis - Semper Vigilans - Laus Deo

Last edited by 2 Samuel 22 : 08-22-2008 at 02:52 PM. Reason: To correct the error between keyboard and chair
Offline  
Old 08-22-2008, 02:42 PM   #13 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I hope Anwar has solved his problem, he asked the queston almost 10 months ago.
Offline  
Old 08-22-2008, 02:48 PM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
2 Samuel 22's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Back Forty
Model: 96xx
OS: O+
PIN: Firing
Carrier: Southern Bell, PrimeCo, Omnipoint, United Telecom
Posts: 426
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks J, that's what I get for multi-tasking.
__________________
Semper Paratus - Semper Fidelis - Semper Vigilans - Laus Deo
Offline  
Old 08-22-2008, 02:52 PM   #15 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by CrawlingNo5 View Post
I am having this same problem.. get alerts on messenger and phone rings, but no noise/vibration for emails.

I also taken the battery out for ~30 seconds.

Thanks for any help
I would recommend editing and confirming your settings in Profiles, for both IN and OUT of holster... make sure it is set to vibrate.

Then, if still not, remove the battery while powered ON, replace and reboot.
Offline  
Old 08-22-2008, 02:52 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also realized i couldnt send out emails as well as the tone not coming through. Turns out my activation from our enterprise server was down, and i reactivated it, and BOOM, everything works.
Offline  
Old 01-23-2009, 03:52 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default not getting any tone/vibration on receiving the mail

Can any one help me? I am not getting any tone/vibration on receiving the mail on my BB 8700 model since yesterday.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.