BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-15-2007, 01:20 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sprint refuses to enable WAP services for 8830

Please Login to Remove!

I keep trying to get audible player to download my audiobooks from audiobooks to my Sprint 8830.

Audible says I need the "WAP service books" or something like that... not sure of the exact terminology but when I called sprint and asked them for this they refused saying they won't support 3rd party applications.

I expalined that I had this on my AT&T blackberry (wap.cingular.com) so why wouldn't sprint let me use my audible player and enable the WAP services.

I spoke with a supervisor and he refused as well.

Has anyone run into anything like this?

Thanks

Jim
Offline  
Old 12-15-2007, 02:21 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Blooded
 
jsntrenkler's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tucson Arizona
Model: 9630
OS: 4.7.1.40
PIN: ????
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 1,271
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8830/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/105)

I have not, although I am with Verizon. So I understand, no WAP sites work on your 8830? Perhaps you need to log into your BIS and hit the resend service books button (this is just a guess, as I believe that I have seen sprint users post via the WAP version of this site.) ... Or perhaps you are on a BES, and your admin has a policey that does not allow 3rd party applications to run?

Last edited by jsntrenkler : 12-15-2007 at 02:25 AM.
Offline  
Old 12-15-2007, 02:31 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2006
Model: 9700
Carrier: Sprint, T-Mobile
Posts: 149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Someone else just posted about this problem...have you tried going to a regular wap site like BlackBerryForums.com : Your Number One BlackBerry Community I have an 8830 on sprint (BES) and can get to it fine. I do remember trying out Audible and never did get it to run right...maybe a problem specific to Audible..or what jsntrenkler said...some kind of restriction that your admin has applied.

Last edited by orbitz : 12-15-2007 at 02:33 AM.
Offline  
Old 12-15-2007, 05:43 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried on my Sprint 8830 using BIS and have no issues either. Perhaps you can try re-provisioning again under Option>Mobile Network>(press Menu and Start Provisioning)
Offline  
Old 12-15-2007, 07:34 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
iBlackberry's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Orlando, FL
Model: 9000
OS: v4.6.0.16
PIN: 249E60D9
Carrier: AT&T
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Solution: Switch to AT&T
__________________
---------------------------
iBlackberry, hey. . . why not.
9000
AT&T
PIN - 249E60D9
Offline  
Old 12-17-2007, 05:17 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: sacramento, ca
Model: 8310
PIN: 245f8686
Carrier: at&t
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

well as dumb as it sounds.....lol when you type in the web address type " wap.blaclberryforums.com" in stead of www type "wap". I also had the same fjdhfghgjfsnlk problem and only having the one browser thus htme/wml but no wap, so when i tried to go here on pinstack and get some ota themes on my sprint 8130 "i know this is the 88.. forum" i had to do wap not www.
Offline  
Old 12-17-2007, 07:32 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Blooded
 
jsntrenkler's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tucson Arizona
Model: 9630
OS: 4.7.1.40
PIN: ????
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 1,271
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by playboyinsac View Post
well as dumb as it sounds.....lol when you type in the web address type " wap.blaclberryforums.com" in stead of www type "wap". I also had the same fjdhfghgjfsnlk problem and only having the one browser thus htme/wml but no wap, so when i tried to go here on pinstack and get some ota themes on my sprint 8130 "i know this is the 88.. forum" i had to do wap not www.
Not dumb, probably happens all the time ... Thanks for bringing it up.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.