BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-27-2007, 10:56 PM   #1 (permalink)
New Member
 
dr_roberts49's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Keep losing signal

Please Login to Remove!

I got my Blackberry 8700c for Christmas from a good friend. It was refurbished, but in good condition. I wiped it clean and installed the most recent Desktop Manager and OS. I did my setup, even installed some wallpaper and ringtones I had downloaded. Even setup my morning alarm and reminders. All working great but for one small problem. I can't raise a decent signal from my AT&T wireless network, so I can't call out or receive calls. I sometimes get edge with a few little bars, or it drops to GSM. Sometimes it goes right to SOS. My SIM card is fine. I put it back in my old phone and I get a good signal as always, same with my kid's phones. I've done everything that is in the book, but the signal strength still sucks. Fancy device isn't much good if I can't have the cellphone function. Any suggestions? I'm a computer tech, but this is my first smartphone. Could the problem lie with the Blackberry's hardware? Would hope to avoid a trip to AT&T. Thanking all in advance.

Robert
Offline  
Old 12-28-2007, 01:26 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

Welcome to the forums.

It sounds like you've already done all you can do with the device. It sounds like it's a hardware issue.
Offline  
Old 12-28-2007, 05:49 AM   #3 (permalink)
New Member
 
dr_roberts49's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for the reply. It's what I feared. Now I'm hooked on this thing, not sure I can afford an expensive repair or a new one. My wallet took a good hit this Christmas

Robert
Offline  
Old 12-28-2007, 06:49 AM   #4 (permalink)
New Member
 
dr_roberts49's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

John, I found the missing piece. I neglected to set the area code. Now all is right with the world. Strong EDGE signal. This is proof that you shouldn't try to troubleshoot when you're tired. I love this Blackberry. Being a techie, I can't believe I did without one. Thanks again

Robert
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.