BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General Legacy Device Discussion (http://www.blackberryforums.com/general-legacy-device-discussion/)
-   -   Number Dialing Problem (http://www.blackberryforums.com/general-legacy-device-discussion/113237-number-dialing-problem.html)

joshhendry 01-16-2008 01:11 PM

Number Dialing Problem
 
When I try to dial a phone number on my Blackberry it allows the first number to work fine. Then when I hit the second number it repeats the first number I had hit and then the second shows up. This happens every other number I hit and it always repeats the one in front of it. I also notice that when I hit the first number it shows up in a yellow box at first. I have another Blackberry identical to this one and it doesn't do that. Is there a setting that could have been changed that I can't find?

tsac 01-16-2008 01:27 PM

sounds like you have a keyboard issue. If it's new and from a Carrier ,return it for a replacement

joshhendry 01-16-2008 01:59 PM

Keyboard
 
Would there be a setting that would cause that? The yellow box when I hit a number that comes up with the number in it is what is throwing me off. I don't know how a bad keyboard could cause that to happen.

aiharkness 01-16-2008 02:06 PM

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

If there is an option to explain it, I can't find it. Have no ideas about the box. But I agree with tsac. Or maybe moisture?

joshhendry 01-16-2008 02:10 PM

Keyboard
 
I was hoping that wasn't the case. It doesn't matter what key I hit the first one always works and then the second key I hit it always duplicates the first one and then gives me the 2nd one. I couldn't find a setting anywhere either but was hoping.

Sith_Apprentice 01-16-2008 02:11 PM

what color is the theme? are the selection boxes and the cursor yellow?

aiharkness 01-16-2008 02:11 PM

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

You did try pulling the battery, right?

Sith_Apprentice 01-16-2008 02:13 PM

also, in the top right corner of the screen, is anything showing like an Arrow pointing up or ABC when you type

joshhendry 01-16-2008 02:15 PM

Yes I have tried pulling the battery. As for the theme color it is just basic. I don't remember every changing it from the default actually.

aiharkness 01-16-2008 02:22 PM

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

We'll see if the others agree. If it were me and I could do a warranty replacement, I do that. Otherwise I think I would try a wipe and reinstall OS. . . Assuming there is no physical damage (drop or liquid) that could have caused this.

Sith_Apprentice 01-16-2008 02:26 PM

try a backup of your data and wipe the device/reload the OS. See if this helps.



actually before you do that go to options > screen keyboard. What is the rate for the key press? A shot in the dark here but try turning that down.

joshhendry 01-16-2008 02:29 PM

There isn't any physical damage or any liquid problems. I've had plenty of those issues in the past but that is what made me wonder about this one it doesn't seem to be user error.

joshhendry 01-16-2008 02:31 PM

Would doing a hard reset accomplish the same thing as wiping the device and then reloading the OS?

Sith_Apprentice 01-16-2008 02:31 PM

no, hard reset just resets the device. wiping the device removes everything

joshhendry 01-16-2008 02:32 PM

On the screen/keyboard option on rate of key press it is exactly the same as my other identical Blackberry and I'm not having this problem with it.

joshhendry 01-16-2008 02:33 PM

Ok so how would I go about wiping it clean and then reloading the OS?


All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.