BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-16-2008, 01:11 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Number Dialing Problem

Please Login to Remove!

When I try to dial a phone number on my Blackberry it allows the first number to work fine. Then when I hit the second number it repeats the first number I had hit and then the second shows up. This happens every other number I hit and it always repeats the one in front of it. I also notice that when I hit the first number it shows up in a yellow box at first. I have another Blackberry identical to this one and it doesn't do that. Is there a setting that could have been changed that I can't find?
Offline  
Old 01-16-2008, 01:27 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,337
Post Thanks: 43
Thanked 588 Times in 581 Posts
Default

sounds like you have a keyboard issue. If it's new and from a Carrier ,return it for a replacement
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 01-16-2008, 01:59 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Keyboard

Would there be a setting that would cause that? The yellow box when I hit a number that comes up with the number in it is what is throwing me off. I don't know how a bad keyboard could cause that to happen.
Offline  
Old 01-16-2008, 02:06 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

If there is an option to explain it, I can't find it. Have no ideas about the box. But I agree with tsac. Or maybe moisture?
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-16-2008, 02:10 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Keyboard

I was hoping that wasn't the case. It doesn't matter what key I hit the first one always works and then the second key I hit it always duplicates the first one and then gives me the 2nd one. I couldn't find a setting anywhere either but was hoping.
Offline  
Old 01-16-2008, 02:11 PM   #6 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what color is the theme? are the selection boxes and the cursor yellow?
Offline  
Old 01-16-2008, 02:11 PM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

You did try pulling the battery, right?
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-16-2008, 02:13 PM   #8 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

also, in the top right corner of the screen, is anything showing like an Arrow pointing up or ABC when you type
Offline  
Old 01-16-2008, 02:15 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I have tried pulling the battery. As for the theme color it is just basic. I don't remember every changing it from the default actually.
Offline  
Old 01-16-2008, 02:22 PM   #10 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

We'll see if the others agree. If it were me and I could do a warranty replacement, I do that. Otherwise I think I would try a wipe and reinstall OS. . . Assuming there is no physical damage (drop or liquid) that could have caused this.
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-16-2008, 02:26 PM   #11 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try a backup of your data and wipe the device/reload the OS. See if this helps.



actually before you do that go to options > screen keyboard. What is the rate for the key press? A shot in the dark here but try turning that down.
Offline  
Old 01-16-2008, 02:29 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There isn't any physical damage or any liquid problems. I've had plenty of those issues in the past but that is what made me wonder about this one it doesn't seem to be user error.
Offline  
Old 01-16-2008, 02:31 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Would doing a hard reset accomplish the same thing as wiping the device and then reloading the OS?
Offline  
Old 01-16-2008, 02:31 PM   #14 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no, hard reset just resets the device. wiping the device removes everything
Offline  
Old 01-16-2008, 02:32 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

On the screen/keyboard option on rate of key press it is exactly the same as my other identical Blackberry and I'm not having this problem with it.
Offline  
Old 01-16-2008, 02:33 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: At&Tingular
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok so how would I go about wiping it clean and then reloading the OS?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.