BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-03-2005, 08:42 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Wavester's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Philadelphia, PA/Southern NJ
Model: 9900
OS: 7.1.0.xxx
PIN: the tail on a donkey
Carrier: T-Mobile
Posts: 164
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default TMO 4.0.2.32 Upgrade on Cingular 7290

Please Login to Remove!

After deleting the vendor.xml file I was able to upgrade my Cingular 7290 to the latest T-Mobile 4.0.2.32 upgrade. I notice the following:

-PocketDay required me to enter my register key again - no problem. Also had to reset TCP APN settings.
-Had to reinstall BBLight and reset locations in Berry 411
-Blackberry Messenger was installed and sucessfully added my girlfriend's Cingular 7290 after upgrading that to 4.0.2.32
-The problem of dropped calls has so far disappeared. I know any cell will drop but I mean when the BB would say I was connected but neither party could hear anything till disconnect.
-At first the Media Net Links gave me an error message but this was solved by a reboot.

I started this out by wanting to ask a question, which I have now forgotten. Guess middle age is approaching.
Offline  
Old 07-03-2005, 10:00 AM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
jibi's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jibi's Secret Place
Model: 8900
OS: 4.6.1.174
Carrier: AT&T
Posts: 11,310
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Wavester
I started this out by wanting to ask a question, which I have now forgotten. Guess middle age is approaching.
haha!
__________________
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and is widely regarded as a bad move.
Offline  
Old 07-03-2005, 12:35 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: TMO
Posts: 2,794
Post Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Wavester

-PocketDay required me to enter my register key again - no problem. Also had to reset TCP APN settings.

I started this out by wanting to ask a question, which I have now forgotten. Guess middle age is approaching.
So you are able to run PD on this new OS? Is it running normally and not very slow?
Offline  
Old 07-03-2005, 12:52 PM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,899
Post Thanks: 32
Thanked 459 Times in 395 Posts
Default

PD is and has been running fine on my 7290 (and 7100t) with the new OS. I am on a BES.
Offline  
Old 07-03-2005, 01:06 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: TMO
Posts: 2,794
Post Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I wished someone would have chimed in with this a while back. So I guess my problem must be on my end and not with PD.

I wonder if I should do a wipe and start from scratch???? This reminds me of the old Win95 days...
Offline  
Old 07-03-2005, 01:14 PM   #6 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,899
Post Thanks: 32
Thanked 459 Times in 395 Posts
Default

OK - everything I had loaded before (PD, BBWeather, all games) work fine after the upgrade

What kind of problems are you having?
Offline  
Old 07-03-2005, 01:23 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: TMO
Posts: 2,794
Post Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Here is a post I made that will give you a general idea. In short, it snails my BB and I get error after error.
===
No,

I reinstalled PD and let the BB come back up. I then removed the battery to get a fresh start. When I clicked on the PD button on my home screen I immediately got the access to phone log question. I selected yes and it took about 4 min to get to the PD screen but the BB is unresponsive. After about 3 more minutes my screen is blank except for the words PocketDay in the most upper left hand corner.

Couple of minutes later and I got the wanting a connection inside and outside the firewall message. I clicked ok and again the unit is unresponsive. I can now see the PD application behind the stuck message. It is 10:01 MTN.

10:07 and my BB is still unresponsive and still have the inside/outside firewall message with PD in the background. I will pul the battery and reboot cuz I have a meeting I need to get to.... I'm 7 min late...
Offline  
Old 07-03-2005, 01:27 PM   #8 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,899
Post Thanks: 32
Thanked 459 Times in 395 Posts
Default

Wow. First thing - are you running PD 2.12 or 2.17? I think the leatest version is only available OTA.
Offline  
Old 07-03-2005, 01:29 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: TMO
Posts: 2,794
Post Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Oh, then that may be my problem cuz I didn't get it OTA. I will look for the linky...
Offline  
Old 07-03-2005, 01:39 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: TMO
Posts: 2,794
Post Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I got the 2.17 and gave it the ok to access my logs and it has been stuck on that screen since.
Offline  
Old 07-03-2005, 01:41 PM   #11 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: TMO
Posts: 2,794
Post Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Ok, this time I got a different error message.
===

Uncaught exception: process pocketday(85) killed due to message que overflow...


Haven't seen this one before.
Offline  
Old 07-03-2005, 05:16 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: TMO
Posts: 2,794
Post Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Looks like my problem with PD is only when it has to read or write from the OS.
==
I patiently waited to get in and turned everything off. So now it doesn't display weather, stocks etc... I can now go in and out of PD ok, however, if I exit the application and relaunch it I get the message that it's trying to access my phone logs, i click yes and it's about 10 munutes till my BB is usable again. Same if I go into the settings, I can go in and out of the settings normally but if I make a change and try and save it then it's about 10 minutes until I can use my BB again.

Any thoughts?
Offline  
Old 07-04-2005, 09:00 AM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Wavester's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Philadelphia, PA/Southern NJ
Model: 9900
OS: 7.1.0.xxx
PIN: the tail on a donkey
Carrier: T-Mobile
Posts: 164
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did have to reset TCP settings so perhaps this might solve your weather and stock issue; however, that still does not resolve the time delays you are experiencing. I use PD 2.17 and except for resetting the registration key and TCP settings everything works fine.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.