BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-19-2008, 05:32 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8700g TMO Push Mail Broken

Please Login to Remove!

Recently changed from VZW to TMO and bought a 8700g. My main issue right now is my push email. I've setup one from my own company's box and one from gmail.com and they both almost never get delievered, and if they do its hours or days later. The one that works without fail is the tmo.blackberry.net address.

Any ideas? I've tweaked the TCP settings to make sure it has wap.voicestream.com and the phone number as my username and my password I use to login to the TMO BIS.

They do arrive in the mail box if i check via outlook or webmail client

Any ideas would be helpful, I'm dying here and missing business.

Thanks

Last edited by dmtnet : 01-19-2008 at 05:35 PM. Reason: Edit: They do arrive in the mail box if i check via outlook or webmail client
Offline  
Old 01-19-2008, 05:40 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Welcome to the BBForums.

Remove the username and pw from the TCP. Not needed for TMo.

The Gmail account is simple to add... it only needs a username and pw at the BIS site. Just like this:
How to add / delete email addresses - BlackBerryFAQ.com

i don't know about your business email... is it BES?
Offline  
Old 01-19-2008, 05:42 PM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

For TMO you don't enter a username and password in TCP. Leave those blank.

On the email, try deleting the BIS setup and then create it again. For good measure you might delete the service books on the blackberry beforehand. When you recreate the BIS emails, the service books will be sent when you save them.
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-19-2008, 05:52 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the info guys but I've tried removing the service books and removing the login and password for TCP with no result.

When I remove the login information I cant use Opera or Idokorro Mobile SSH

any further ideas?
Offline  
Old 01-19-2008, 05:57 PM   #5 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

I've used opera mini with just the apn and no username or password. But that's a separate issue from BIS email.
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-19-2008, 06:12 PM   #6 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Did you try puling the battery?
Offline  
Old 01-19-2008, 06:49 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Trying it again, well let know
Offline  
Old 01-19-2008, 09:30 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still no luck, tried removing service books, battery (hard reset), And I've created a yahoo account instead of gmail to see if that would have made a difference and no joy.

Any other suggestions would be greatly appreciated.
Offline  
Old 01-19-2008, 09:33 PM   #9 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

You said the email comes through, just delayed, right? So this isn't a BES or IT policy problem?
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-19-2008, 09:34 PM   #10 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dmtnet View Post
They do arrive in the mail box if i check via outlook or webmail client
If that setup works... why change it?
Offline  
Old 01-19-2008, 09:34 PM   #11 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Also, maybe something here may help: Some email comes to my BB and some does not - BlackBerryFAQ.com
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-19-2008, 10:00 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What I meant by the do actually arrive at the mail server and I've sent them in outlook or webmail. But they are not being pushed to the blackberry. So f I send a test message to a [email address] I see it arrives but it does not arrive on the blackberry. I've done the same thing for a yahoo address and a number of other domains (linux) boxes I run. The only mail I get like I should is that going to tmo.blackberry.net address.

I've made sure the messages are being left on the server untouched. When it involves my outlook type accounts.

Last edited by dmtnet : 01-19-2008 at 10:01 PM.
Offline  
Old 01-19-2008, 10:03 PM   #13 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

On TMO website, are you sure you entered the PIN, etc. correctly when you set it up? Don't know that you enter wrong info and not get some error feed back, but I don't know. Or maybe TMO did it for you, if you bought the blackberry in a store.
__________________
- Ira
Offline  
Old 01-19-2008, 10:04 PM   #14 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, go to options > advanced > service book.

What all service books do you have there with the @ email addresses? Are those in question listed here?
Offline  
Old 01-19-2008, 10:41 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes all the service books are there that correspond with the e-mail address I have attached to the BB.
Offline  
Old 01-19-2008, 10:54 PM   #16 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

My Email Stopped Arriving - BlackBerryFAQ.com

Best tips there are for errant emails... if one of these tips don't do it, you have some other problem.
Offline  
Old 01-20-2008, 07:38 AM   #17 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

That is all really strange. I would say there's an issue with the email accounts themselves and BIS, which is possible with the company email, but doesn't seem likely for the gmail account. And then you would expect some error back from BIS. Strange.
__________________
- Ira
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.