BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-29-2008, 10:44 AM   #1 (permalink)
bc7
Thumbs Must Hurt
 
bc7's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Utah
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 146
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sim Card Error

Please Login to Remove!

So last night I was in the middle of a conversation on my BlackBerry 8700c that is unlocked and used on the T-Mobile network, when my call was dropped and my phone showed that I had a "Sim Card Error". Instead of showing the "EDGE" in the top right corner it showed "SOS" in red.

I turned off the phone, and turned it back on and have not had any problems since. Does anyone know why this might have happened, or how I can prevent this from happening in the future?

Thanks in advance for the help...
__________________
"The lesson as always, I'm an idiot."
Offline  
Old 01-29-2008, 10:49 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

I would remove the battery and remove and reinsert the sim card just to make sure it's seated properly.
Offline  
Old 01-29-2008, 08:19 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
orangehoody's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Oklahoma
Model: 8310
PIN: I'll Never Tell
Carrier: ATT
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dirty sim card had the same problem wipe it off with something non....something (i used a kleenex) anyways then i didnt have another problem
Offline  
Old 01-30-2008, 10:40 AM   #4 (permalink)
bc7
Thumbs Must Hurt
 
bc7's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Utah
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 146
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I will give this a try. Thanks for the help guys.
__________________
"The lesson as always, I'm an idiot."
Offline  
Old 02-04-2008, 11:57 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8700C
Carrier: ATT
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sim Card Error

Ive been having this problem for a few weeks now, with no resolve as of yet.
Ive done the following.
1: Remove device and user from BES server.

2: Remove SIMcard from device.

3: Remove / wipe OS from device.

4: power off device.

5: clean contacts of device and SIM card to remove any oxidation.

6: insert fully charged battery to device.

7: Reload BB 8700 OS (4.2.1.96)

8: Reboot device 2X to ensure os is fully loaded and initialized. (over 15 minute period)

9: Added user to BES server, performed Enterprise Activation.

10 Upon completion of Activation, reboot device 2X, each time sending and receiving email to check for connectivity.

11 Return working unit to user.

ATT has reissued/resent what ever information they PUSH to device.

Device was working for about 1 week, and now they are getting the SIM CARD ERROR again.

I've changed SIM cards, tried different 8700s (3 so far)

Anyone have ideas I haven't tried??
Offline  
Old 09-03-2008, 04:53 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: TMO
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sstansf65 View Post
Ive been having this problem for a few weeks now, with no resolve as of yet.
Ive done the following.
1: Remove device and user from BES server.

2: Remove SIMcard from device.

3: Remove / wipe OS from device.

4: power off device.

5: clean contacts of device and SIM card to remove any oxidation.

6: insert fully charged battery to device.

7: Reload BB 8700 OS (4.2.1.96)

8: Reboot device 2X to ensure os is fully loaded and initialized. (over 15 minute period)

9: Added user to BES server, performed Enterprise Activation.

10 Upon completion of Activation, reboot device 2X, each time sending and receiving email to check for connectivity.

11 Return working unit to user.

ATT has reissued/resent what ever information they PUSH to device.

Device was working for about 1 week, and now they are getting the SIM CARD ERROR again.

I've changed SIM cards, tried different 8700s (3 so far)

Anyone have ideas I haven't tried??

I have run into the exact same thing, only it's now happening to no less than 11 users in my company, all using 8700c devices. It seems to be only newer devices that we have received from ATT in the last 3 or 4 months. Getting new SIM's doesn't work. Getting a warranty exchange device doesn't work. I have read about it being a tower issue. It is defintly not a loose SIM card. We have older 7290's, and even newer 8800's that have never had a problem.

I am beginning to think it is these 8700's....and ATT isn't helping, or if they know whats wrong...isn't saying.
Offline  
Old 09-19-2008, 01:13 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: miami
Model: 8310
OS: 4.2.2.170
Carrier: at&t
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SIM Card Error

Hello to all, we have been dealing with this sim card error with our user base as well. After much discussion with at&t and blackberry they seem to believe its a specific batch of sim cards.
The easiest way to tell is if the 8th digit of the sim card is a 3.
This indicates a 3 series sim card that should be replaced with a 4 series.
This only applies to the newer at&t logo sim card not the cingular ones.

They have sent us a batch of 4 series sim cards and we are swapping out the 3 series and have not heard back from those who have been switched.
at&t also mentioned they will no longer be shipping out new ones with the 3 series card. Of course we have received them with 3 series ones but no longer install them.

The good thing is when swapping a sim card, customer service should be able to do it in a snap and no need for another enterprise activations.

Hope this helps!
Offline  
Old 10-13-2008, 12:45 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Long Island, NY
Model: 9000
OS: 4.6.0.190
Carrier: AT&T
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also had one of the AT&T SIM cards where the 8th digit was a "3" and was having constant SIM card errors. I just swapped out the SIM card and the one is one of the "4" batches and so far no problems at all!

Thanks for the suggestion!
Offline  
Old 10-29-2008, 12:17 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DNoble's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York
Model: 8100
PIN: 23FE8636
Carrier: T-Mobile
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

is there a fix for using the AT&T device that is unlocked but showing this error?
__________________
BB Pearl with TMo
PIN 23FE8636
Offline  
Old 10-29-2008, 12:19 PM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

it would be the same fixes as you find here. pop out the battery and remove and reinsert the sim card. If it still occurs, have the sim replaced.
Offline  
Old 10-29-2008, 08:34 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DNoble's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York
Model: 8100
PIN: 23FE8636
Carrier: T-Mobile
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
it would be the same fixes as you find here. pop out the battery and remove and reinsert the sim card. If it still occurs, have the sim replaced.
I haev tryed all those and the SIM is from my working blackberry on TMO
Also tryed a SIM from work AT&T Curve but same insert SIM
__________________
BB Pearl with TMo
PIN 23FE8636
Offline  
Old 11-25-2008, 02:28 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: Globe
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

whats up with 8700's and sim card errors? i upgradded my sim to 125k from 64k and put my OS back to 4.2.1.96 and still im getting SOS on areas where i used to have a strong signal. tried different sim cards and same SOS pops up, tried using the 4.5 same thing. ever since the 205 err msg my berry's signal aint the same anymore, i almost wipe my berry like 3-5x a day jsut to make it work like before but no luck. do higher OS affects sim cards like why they are showing simcard rejected? now i always change phones when im inddors. i can only use my berry outdoors. what a bummer.

hope anyone can hook me up with the cure.
thanks!
Offline  
Old 11-30-2008, 12:07 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: 7100T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Remember not to install the software that is causing the error.
__________________
Unlocked Phones
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Genuine OEM Dell H5K44 High Yield Black Toner Cartridge 884116186403
$97.5
Genuine OEM Dell H5K44 High Yield Black Toner Cartridge 884116186403 pictureNEW Genuine Dell G7P4G Cyan Toner Cartridge CT202664 S3840 S3845 9000PG OEM
$169.0
NEW Genuine Dell G7P4G Cyan Toner Cartridge CT202664 S3840 S3845 9000PG OEM pictureNew OEM Replacement Lamp Bulb 08W621 For Dell 3200MP Projector
$75.0
New OEM Replacement Lamp Bulb 08W621 For Dell 3200MP Projector  pictureNew Open Box OEM Dell Fuser Unit 110/120 Volt For C3760DN/C3760n/3765dnf Color
$139.0
New Open Box OEM Dell Fuser Unit 110/120 Volt For C3760DN/C3760n/3765dnf Color pictureGenuine OEM Dell RF013 (XG723) Magenta High Yield Toner Cartridge 884116000358
$38.5
Genuine OEM Dell RF013 (XG723) Magenta High Yield Toner Cartridge 884116000358 picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.