BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-17-2008, 01:31 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal
Model: 9780
PIN: 271A36CC
Carrier: Rogers
Posts: 120
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Usb Connection lost

Please Login to Remove!

I'm connecting my BB to my Pc to use media manager to transfer video and mp3 in my 8830.. but, after a few mb of transfer, the conection if lost.. I tried different usb port (i have 8), same thing.. but a usb key directly in my pc work fine.

If i put the MicroSD in my external card reader, its fine too..

Everytime I loose connection, I need to soft reset the BB..

Even, with my explorer, copying files in the BB that way, we loose the connection..

the App in the BB is the latest one.. Im on Bell Mobility.

Thanks
Offline  
Old 02-17-2008, 01:33 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Sci-Tek's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8000
OS: 4.6.0.303
Carrier: TDC
Posts: 359
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

do you have the opportunity to test the phone and transfer at another computer? That would eliminate either a phone or CP problem.
__________________
Cheers,

Sci-Tek

Only dead fish follow the stream
Offline  
Old 02-17-2008, 02:39 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal
Model: 9780
PIN: 271A36CC
Carrier: Rogers
Posts: 120
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sci-Tek View Post
do you have the opportunity to test the phone and transfer at another computer? That would eliminate either a phone or CP problem.
i know its not the computer.. because a 8800 from rogers is working..
Offline  
Old 02-17-2008, 05:50 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 700p
Carrier: Sprint
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like I have the same issue -- on Vista. Works fine on XP, but not Vista. I've reinstalled desktop manager and reinstalled the drivers. Happens in both Roxio and explorer, but only on my Vista machine. Hope someone else has suggestions.
Offline  
Old 02-18-2008, 03:23 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal
Model: 9780
PIN: 271A36CC
Carrier: Rogers
Posts: 120
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just tried on my work laptop, to be 100% sure..

same thing..
Offline  
Old 02-18-2008, 03:32 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Master
 
djm2's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 4,634
Post Thanks: 28
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

If I had to guess I'd say that the USB connection on the phone is flawed. By any chance do you carry it in your pocket? If so you may have dust and/or lint in the phone's USB port.
Offline  
Old 02-18-2008, 04:21 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal
Model: 9780
PIN: 271A36CC
Carrier: Rogers
Posts: 120
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by djm2 View Post
If I had to guess I'd say that the USB connection on the phone is flawed. By any chance do you carry it in your pocket? If so you may have dust and/or lint in the phone's USB port.
no, its clean..
it does that since the 1st day..

And.. its in the leather case that come with the BB

But.. if the port is flawed.. why I'm able to do a complete backup and restore on that device?
Offline  
Old 02-18-2008, 04:47 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Master
 
djm2's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 4,634
Post Thanks: 28
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by froussy View Post
no, its clean..
it does that since the 1st day..

And.. its in the leather case that come with the BB

But.. if the port is flawed.. why I'm able to do a complete backup and restore on that device?
Like I said, I was guessing and your response would contradict my guesses. I think that it is time to visit the shop and have it checked out.
Offline  
Old 02-19-2008, 12:57 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Sci-Tek's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8000
OS: 4.6.0.303
Carrier: TDC
Posts: 359
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I agree, it's only days since another user here had a issue with the USB port in the phone. He went back and got a replacement. I believe you should do the same.
__________________
Cheers,

Sci-Tek

Only dead fish follow the stream
Offline  
Old 02-20-2008, 10:19 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 700p
Carrier: Sprint
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My problem seems to be resolved now that I upgraded DM to 4.3. Still have a problem transferring large files, but at least it is tolerable now.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.