BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-13-2004, 06:30 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Model: 8220
Carrier: TMO
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 7100t not showing message indicator LED correctly

Please Login to Remove!

Hi all -

Just got my T-Mobile 7100t a few days ago. It seems to be mostly working fine, but I have noticed that the LED at the top of the unit does not consistently change to red when I have new messages. Sometimes it does, but other times it just stays green even though I have new email messages that have been pushed to the unit. Is this a known issue, and/or is there something I can do as a user to fix it (other than wait for the next software release)? Thanks...

- Alex
Offline  
Old 10-13-2004, 07:05 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
TheMatrix's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: New Jersey
Model: 7100t
Carrier: T-Mobile
Posts: 97
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think it turns to red for a period of time, then back to green purposely - so that you know you have a *new* message, instead of just an unread one.

TM
Offline  
Old 10-13-2004, 09:06 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2004
Location: Nassau, Bahamas
Model: Torch
Carrier: BTC
Posts: 171
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I agree with Matrix. It appears that it is only red for a designated period of time and then goes back to green. I notice through the day the red color, but if I get an email through the night, when I wake up it is blinking green. Not sure the time period that it stays red for.
Offline  
Old 10-13-2004, 10:57 AM   #4 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Agree with above.

I run my 7100 without the coverage LED on. When a new message comes through the LED is red for a period of a few minutes then gone.
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  
Old 10-13-2004, 11:59 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
sdsponger's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rcg
I run my 7100 without the coverage LED on.
Hey rcg, can you help a BB noob out? How do you run without the LED on 7100t?

Thanks
Offline  
Old 10-13-2004, 01:21 PM   #6 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sdsponger
Quote:
Originally Posted by rcg
I run my 7100 without the coverage LED on.
Hey rcg, can you help a BB noob out? How do you run without the LED on 7100t?

Thanks
Sure.

Go into Settings | Screen/Keyboard

In the middle of the various settings is "LED Coverage Indicator" select off, then save changes.

your done.

Cheers.
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  
Old 10-13-2004, 02:49 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
sdsponger's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks--That was like the one setting I didn't check haha.

Thanks again
Offline  
Old 10-13-2004, 05:44 PM   #8 (permalink)
rcg
Platinum Sponsor
 
rcg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Model: 7290
Posts: 1,185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Rock on!
__________________
Discount BlackBerry Accessories and More...
Click Here: [ SmartPhoneDepot.Com ]
BlackBerry Forums Platinum Sponsor

AIM: SmartPhoneDepot
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.