BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-21-2008, 02:31 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default tmobile sim not working on cingular bb 8800

Please Login to Remove!

so i'm new here, and i've been searching a hell of a lot before i posted this.
so i hope i don't make anyone angry.
but anyway, i bought this cingular 8800 online and i am currently with t-mobile. when i put my t-mobile sim card in, i don't get reception or service at all. i was starting to think my device hasn't been unlocked, but i did 2 things.
first, i checked the options>advanced options>sim card> and everything says disabled. that means it's unlocked right? correct me if i'm wrong.
second thing i did is call cingular and t-mobile to find out what's wrong, and they both said i should have gotten a prompt when i put my sim card in, which says enter the unlock code or something.

please help me with this, i really want to start using this blackberry!!!!!
is it possible i need a new sim card?

thanks guys.
don't get mad if this has been posted before.
Offline  
Old 05-21-2008, 02:36 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

radp... welcome to the BBForums. We (normally) aren't a bunch of jerks who get mad at first time posters... so no problem.

If you SIM window as you described stated all was "disabled", the the device is unlocked from the branded carrier. That should not be a problem. You won't get a prompt or message to enter an unlock code again after inserting the SIM.

But, do you get any message at the top of the 8800 screen, such as SOS?
Offline  
Old 05-21-2008, 02:44 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh no man. i get nothing. everything looks like it works fine, the reception display just shows an "x"

what else should i do?

Last edited by radp : 05-21-2008 at 02:45 PM. Reason: add more
Offline  
Old 05-21-2008, 02:48 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this is the only thing i could think of... is it possible i need a new sim card? do you think that would work or would that be a waste of money.
Offline  
Old 05-21-2008, 02:52 PM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Yea I think it is worth it.
Offline  
Old 05-21-2008, 02:59 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

has anyone else experienced this problem, where they have an unlocked phone and have a different service. then when they put the sim in, they can't make phone calls?

i really want to use this blackberry.
Offline  
Old 05-21-2008, 03:00 PM   #7 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

options > mobile network > make sure the network selection mode is not set to manual. make sure it is automatic. also you can change it to manual and scan for networks to see if you can connect, then move back to automatic.
Offline  
Old 05-21-2008, 03:05 PM   #8 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ahhhhhhh, good suggestion, Sith, thanks.
Offline  
Old 05-21-2008, 06:48 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

alright. so now what i did is i went to t-mobile to try buying a sim card. as i got to the store, suddenly i have reception. 2 bars at the most. i was like cool.
so i just left right away, and as i went to get some food about 1 mile away, no more bars. but it did "sos" for a bit on the way.
after i got food i went back, and i had the 2 bars again. wow.
i decided to try buyin a new fresh sim card. i put it in and i still had 2 bars.
what do you think is wrong with this now?

is there anyway of tweaking my antenna?
Offline  
Old 05-21-2008, 06:50 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh ye, and at my house i never have reception and there is no available networks around my house.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.