BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-02-2008, 08:00 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: tempe
Model: 8800
Carrier: at&t
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default GMail app on the 8800

Please Login to Remove!

Currently my gmail app is not working on my 8800. This started after I had to wipe my device clean and restore. When I try and start gmail, it says the network is unavailable and that I need a working data connection, which I have. When I close out of gmail, it gives me "uncaught exception: java.lang.NullPointerException".

Does anyone know what this means or what to do about it? Thanks
Offline  
Old 07-02-2008, 08:02 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Wirelessly posted (Breaking Ball)

What version OS is on your device?
If it's 4.5, did you install DocsToGo?
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 07-02-2008, 08:11 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: tempe
Model: 8800
Carrier: at&t
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Options > about tells me that I have v4.5.0.37 (platform2.7.0.55)

I dont know what docstogo is, so I am guessing I dont have it.
Offline  
Old 07-02-2008, 08:15 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Wirelessly posted (Breaking Ball)

Yep, you need Documents To Go installed on your device.
It's part of the 4.5 OS you installed.

Run Application Loader within Desktop Manager on your PC and make sure you check off Documents To Go so it gets installed.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 07-02-2008, 08:45 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: tempe
Model: 8800
Carrier: at&t
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I dont see Documents to Go on my application loader. Is it something that I have to download?
Offline  
Old 07-02-2008, 08:52 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Wirelessly posted (Breaking Ball)

Did you put OS 4.5.0.37 on your device, or did you get it that way?

If you don't have OS 4.5.0.37 on your PC, you'll need to download it.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 07-02-2008, 09:14 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: tempe
Model: 8800
Carrier: at&t
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I put it on my device, but then I was having trouble with it so I uninstalled it and put on DM 4.3. Do you know where the link to the 4.5.0.37 is? Thanks...
Offline  
Old 07-03-2008, 07:27 AM   #8 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

http://www.blackberryforums.com/gene...dafone-de.html
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 07-03-2008, 08:55 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Vodafone Egypt
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OS 4.5 is great,
Is it Beta version ??? where can I got the original version ???
Offline  
Old 07-03-2008, 10:32 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: tempe
Model: 8800
Carrier: at&t
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. So I got all the newest DM and OS installed, but when Im running my gmail app it now says that I dont have a working network connection. Ive changed the TCP settings to wap.cingular, thinking that would do it, but no dice. My browser works, so I know the network is working, just dont know why gmail would say that...
Offline  
Old 07-06-2008, 12:25 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
finnk's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 21
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ruhlbr View Post
Thanks. So I got all the newest DM and OS installed, but when Im running my gmail app it now says that I dont have a working network connection. Ive changed the TCP settings to wap.cingular, thinking that would do it, but no dice. My browser works, so I know the network is working, just dont know why gmail would say that...
This happens on and off to me as well. I don't have any of the additional variables you have. Just a standard phone, recent version of gmail app, and every so often it refuses to connect. Some of the time I confirm other network apps work fine, but gmail does not. Maybe it is actually on their end.
Offline  
Old 07-11-2008, 05:05 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sudan
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: Zain SD
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks
Offline  
Old 09-06-2008, 09:30 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Location: New York
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 41
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Good news. With the latest version of Gmail, 2.0.5, there is no more need to have DocsToGo installed! I just uninstalled DocsToGo and Gmail works great!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.