BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-20-2008, 05:34 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default huge problem with "radio" turning off

Please Login to Remove!

today is like the 5th time i've had this happen.

i noticed it had been a few hours since i received a single phone call or message, which is very out of the ordinary for me. i didn't think too much of it but by about 5-6 hrs, i knew something was up. i attempted to make a phone call and received the message that the radio was off, would i like to turn it on? UGH. this is the 5th time this has happened and now whatever messages may have been sent to me are lost in space.. along with all my missed calls. first and foremost, is there anyway to retrieve them? secondly, WHY is this happening, and how can i stop it from happening? my radio icon is not even on my home screen, so it couldn't be an accidental clicking of it.
Offline  
Old 07-20-2008, 08:39 PM   #2 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

If the battery power gets too low it will automatically turn off the radio. Make sure that you keep the battery charged to avoid this problem.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 07-20-2008, 08:45 PM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

The radio turning off on it's own has been a problem in a lot of builds. Sometimes removing the battery to reboot the device will help.
Offline  
Old 07-30-2008, 09:13 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Toronto
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Bell Mobility
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This happens to me all the time. I have to go into the Network Services and restart the Network. I thought it was a buggy phone and made them switch it but it kept happening with a brand new unit.
Offline  
Old 07-30-2008, 01:18 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BBHorrigan's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Boston
Model: 8900
OS: 5.1
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 285
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had a simliar problem, once I reloaded the OS on the device it seemed to have fixed the problem
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.