BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-23-2008, 10:10 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
iamkidd's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Metro Detroit
Model: 9800
OS: 6.0.0.600
PIN: 22E9EE7B
Carrier: AT&T
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem installing OS with Desktop Manager - PLEASE HELP!

Please Login to Remove!

For some reason the last SEVERAL times Iíve tried updating my OS on my BB 8800, the Desktop Manager will go through the motions and prompt me to upgrade, Iíll click next and start the upgrade process. It will automatically backup my personal data, then delete everything on there, then load the new OS, THEN when itís finished installing the new OS, the BB will reboot (which is what itís supposed to do) and I get a message saying ďunable to reconnect to the device during this operationĒ or something of the sort. Of course, once the BB boots back up with the new OS it doesnít have my personal data (contacts, calendar, ect) and ALL my 3rd party applications are gone! What can I do to remedy this problem??
Offline  
Old 07-23-2008, 10:14 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Plug the BB in, run Desktop Manager and go to Backup/Restore. Then in the upper left corner click on File >Open and browse to the backup file. It's called LoaderBackup-(2008-07-23).ipd. The date may be different but that's what it's called. Then restore that file to the BB by clicking on the arrow in the middle pointing to the right.
Offline  
Old 07-23-2008, 10:18 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
iamkidd's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Metro Detroit
Model: 9800
OS: 6.0.0.600
PIN: 22E9EE7B
Carrier: AT&T
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That's how i get my Data back (contacts, calendar, ect) but what about my third party applications. This last time i upgraded the OS, i used the third party back up post AND backed up a seperate copy of the data myself just to be safe. What do you think is going on with DM and causing it to do this??
Offline  
Old 07-23-2008, 10:31 AM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

If the OS loaded then your 3rd party apps should have been restored. I have no idea what caused it but I've seen it before. 95% of the time the OS loads go just fine. However once in a while they just glitch. Not sure why.
Offline  
Old 07-25-2008, 10:42 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
GoFrogs's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: NC
Model: Bold
Carrier: AT&Tingular
Posts: 99
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DM won't recognize that I already have this OS loaded

I got this same exact error but all of my data/apps got loaded back in correctly. It just like it doesn't wait long enough for the final reboot. This happened when I went to 4.5 38 and now 4.5 52.

I'm now faced with a problem of every time I start Desktop Manager, it tells me I need to upgrade. I can click cancel or I can click Ok. The problem is that I can't use the App Loader b/c it wants to reload the OS everytime. Is there a way to remove this setting? I can't uncheck the upgrade on the OS in Advanced options. I even started the DM install program and did a Repair hoping it would flush something out. Thanks for any help.
Offline  
Old 07-28-2008, 01:33 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
GoFrogs's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: NC
Model: Bold
Carrier: AT&Tingular
Posts: 99
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think I solved my own problem. I just happened to not have deleted the old VENDOR.XML file and when I put it back in the App Loader file, it now thinks I don't need an uprgrade. For whatever reason when I do an OS upgrade, the Vendor XML file is not getting written to, so it is only 1k and DM thinks I need an install. Just for those of you who might have this same issue.
Offline  
Old 07-28-2008, 01:38 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Some releases of the OS have empty Vendor.xml files (1K) and the OS will load. However, other versions do have info in the vendor.xml and the OS will not load. I ALWAYS delete the vendor.xml regardless of where the OS came from and whether it's 1k or 170k. Just delete it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.