BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-30-2008, 10:30 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Calgary, AB
Model: 9700
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Arrow Please help, attempting to tether 8800 via Rogers Wireless

Please Login to Remove!

Hi,

I've been reading through numerous FAQs and other threads on this topic. I need a bit of help and I'm hoping someone can point out what I've done wrong.

I'm trying to connect the following together: ThinkPad T61 w/Bluetooth, MS Windows XP Pro, BB Desktop Manager 4.5, BB 8800 running 4.5.055 (81), on the Rogers Wireless network here in Canada.

I've paired the 8800 successfully via BT to the ThinkPad without any problems. It's connected as Standard Modem over Bluetooth Link on COM6. All default settings except for the Extra Settings line which I have as cgdcont=1,"IP","internet.com"

Next I created a standard Dial Up Connecting using the modem above. With the following changes to default settings:
Phone Number: *99#
Use IP header compression: OFF

I have all blank fields on the 8800 under Options/Advanced Options/TCP.

When I go to run the dial up connection, I have both username and password blank. However, as soon as it attempts a connection, I get a popup error of Error 692: There was a hardware failure in the modem (or other connecting device).

Am I missing something really obvious?

Many thanks for any help in advance.
Offline  
Old 07-30-2008, 11:34 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Laval, Quebec, Canada
Model: 9300
OS: 6.0.0.461
PIN: 23918503
Carrier: Rogers
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tolwyn View Post
Hi,

I've been reading through numerous FAQs and other threads on this topic. I need a bit of help and I'm hoping someone can point out what I've done wrong.

I'm trying to connect the following together: ThinkPad T61 w/Bluetooth, MS Windows XP Pro, BB Desktop Manager 4.5, BB 8800 running 4.5.055 (81), on the Rogers Wireless network here in Canada.

I've paired the 8800 successfully via BT to the ThinkPad without any problems. It's connected as Standard Modem over Bluetooth Link on COM6. All default settings except for the Extra Settings line which I have as cgdcont=1,"IP","internet.com"

Next I created a standard Dial Up Connecting using the modem above. With the following changes to default settings:
Phone Number: *99#
Use IP header compression: OFF

I have all blank fields on the 8800 under Options/Advanced Options/TCP.

When I go to run the dial up connection, I have both username and password blank. However, as soon as it attempts a connection, I get a popup error of Error 692: There was a hardware failure in the modem (or other connecting device).

Am I missing something really obvious?

Many thanks for any help in advance.
All you seem to be missing is the user/password...not sure what the hardware error is refering to :(

User: wapuser1
Password: wap

Works fine on my 8800 with Rogers...tried both bluetooth and USB. Internet seems a little quicker using USB.
Offline  
Old 07-30-2008, 12:26 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Calgary, AB
Model: 9700
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks, I've added that to my dialup configuration. Now, it appears that it opens the port, dials *99#, and then flashes before closing the window. Nothing else.

Do you have anything configured under your Options/Advanced Options/TCP for the APN settings for the 8800?
Offline  
Old 07-30-2008, 12:36 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Laval, Quebec, Canada
Model: 9300
OS: 6.0.0.461
PIN: 23918503
Carrier: Rogers
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tolwyn View Post
Thanks, I've added that to my dialup configuration. Now, it appears that it opens the port, dials *99#, and then flashes before closing the window. Nothing else.

Do you have anything configured under your Options/Advanced Options/TCP for the APN settings for the 8800?
No...did you try it with USB?
Offline  
Old 07-30-2008, 12:38 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Calgary, AB
Model: 9700
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I haven't tried it with just USB... not sure how to configure it to use USB instead. I don't have a modem that shows up for that. What do I need to do?
Offline  
Old 07-30-2008, 12:39 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Laval, Quebec, Canada
Model: 9300
OS: 6.0.0.461
PIN: 23918503
Carrier: Rogers
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tolwyn View Post
I haven't tried it with just USB... not sure how to configure it to use USB instead. I don't have a modem that shows up for that. What do I need to do?
For me it appears as Standard Modem COM4...same setup as BT afterwards
Offline  
Old 07-30-2008, 12:47 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Laval, Quebec, Canada
Model: 9300
OS: 6.0.0.461
PIN: 23918503
Carrier: Rogers
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tolwyn View Post
I haven't tried it with just USB... not sure how to configure it to use USB instead. I don't have a modem that shows up for that. What do I need to do?
Just make sure your BlackBerry Device Manager (not Desktop Manager) is running in your task bar...the modem will not appear unless this is running.
Offline  
Old 07-30-2008, 01:12 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Calgary, AB
Model: 9700
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I fired up Device Manager while on USB. It shows COM3 and COM8 as disconnected but USB is connected. After, I loaded up Phone & Modem to add a new Standard Modem, it displayed that COM4 and COM5 were selectable. I chose COM4 as I could query the BB modem without any problems unlike COM5.

I switched my dialup network connection to just use this new modem. When it dials, it almost instantly gives me a 628 error. Error 628: The connection was terminated by the remote computer before it could be completed. Seems a little strange how quickly the error came up.
Offline  
Old 07-30-2008, 02:23 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Laval, Quebec, Canada
Model: 9300
OS: 6.0.0.461
PIN: 23918503
Carrier: Rogers
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tolwyn View Post
I fired up Device Manager while on USB. It shows COM3 and COM8 as disconnected but USB is connected. After, I loaded up Phone & Modem to add a new Standard Modem, it displayed that COM4 and COM5 were selectable. I chose COM4 as I could query the BB modem without any problems unlike COM5.

I switched my dialup network connection to just use this new modem. When it dials, it almost instantly gives me a 628 error. Error 628: The connection was terminated by the remote computer before it could be completed. Seems a little strange how quickly the error came up.
Strange that it didn't automatically detect the "Standard Modem"...what type of laptop are you using?
Offline  
Old 07-30-2008, 03:42 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Calgary, AB
Model: 9700
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

ThinkPad T61
Offline  
Old 07-30-2008, 06:19 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Laval, Quebec, Canada
Model: 9300
OS: 6.0.0.461
PIN: 23918503
Carrier: Rogers
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tolwyn View Post
ThinkPad T61
I'm using a T61p...the only thing I can suggest is reinstalling the BB driver on the laptop.
Offline  
Old 07-31-2008, 09:35 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Calgary, AB
Model: 9700
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Sounds like uninstalling Desktop manager and everything?
Offline  
Old 07-31-2008, 04:22 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Laval, Quebec, Canada
Model: 9300
OS: 6.0.0.461
PIN: 23918503
Carrier: Rogers
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tolwyn View Post
Sounds like uninstalling Desktop manager and everything?
You can just uninstall "BlackBerry Device Software v4.5.0 for the BlackBerry 8800 smartphone"

and then reinstall...no need to uninstall DM or do anything on the BB itself
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.