BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-04-2008, 11:53 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Location: New York
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 41
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Some system keys won't work while in opera - with os 4.5

Please Login to Remove!

Ok, here is the problem in short:
I own a 8700G. I installed the official latest version of OS 4.5 (4.5.0.52). Now when I'm in Opera browser (it's probably JAVA related) I can't press some shortcut keys.

Explanation
While opera is open, I can't press the following shortcut keys:

1) the front convenience key (located between the "send" & the "end" button) which I customized to open the application switcher.

2) the left side convenience key which I customized to open the "messages" menu.

The results are: nothing happens. It just remains as if I didn't just press that key.
I also tried to set those 2 buttons to default, but that didn't help either.

3) the shurtcut to change language does not work, using either alt+enter or shift+space.

Results:
With the shortcut set to alt+enter, it reacts as if I pressed only the enter key, thus opening the link currently selected.
With the shortcut set to shift+space, it reacts as if I pressed only the space key, and it starts scrooling doen to the end of the page. If I happen to be in the address bar, lots of spaces are typed non-stop until I press the escape button (thanks god that works...).

I'm having this problem with a few other programs (Zelda, Ozshene Hebrew Calender and a few more which I can't remember), and I'm guessing this problem can be tracked down to JAVA programs only, as all of the mentioned programs are build on java (I theeenk).

So I think the problem is clear enough (and frustrating enough for me), so let's see who can help out a fellow Blackberry 8700 user.
Offline  
Old 08-10-2008, 12:32 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Location: New York
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 41
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed 2 more programs with this problem: ExpenseLog Pro 2 and Wikipedia mobile.

Anyone else with this strange problem? It's driving me crazy.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.