BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-01-2008, 09:45 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 87006
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question I broke an email account?

Please Login to Remove!

Wanting better synchronization between my T-Mobile (USA) Blackberry 8700g and my Google Apps email accounts, I deleted one account (account A) and added it again as IMAP. After realizing that BB+GOOGLE+IMAP means a huge delay in receiving messages, I deleted the account yet again and added it as pop. However, now I do not receive all messages sent to this account. The other account (account B) was still working fine. Another issue was also that when the BB did receive an email for account A, the red star no longer appeared by the "account A" mail icon, only by the "Messages" icon. I tried all sorts of different things and nothing worked.

Desperate, I decided to delete both accounts from the BB and re-add them. However, the problem persists with account A and account B still works. I wondered if maybe since I last configured account A as IMAP, when I re-added it (using the default settings) it was automatically reconfigured as IMAP. So I deleted it again and added it with manual POP3 configuration. Still no dice.

Another thing is, now for both account A and account B, the red new-mail star no longer shows by the account icons, only by the "messages" icon, which is annoying as I cannot immediately tell which account has received the message.

I tried sending the service books to my device, but still nothing.

Additionally, when running a diagnostics test, account A fails.

If anyone has any ideas, PLEASE let me know.

Thanks!
Offline  
Old 09-01-2008, 10:04 AM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,016
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Try pulling the battery for about 30 seconds and let the device reboot.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 09-01-2008, 11:39 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 87006
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Try pulling the battery for about 30 seconds and let the device reboot.
Still nothing. Most emails are not arriving.
Offline  
Old 09-01-2008, 11:45 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 87006
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Now the red "new mail" flag shows again for account B, but still not for account A.
Offline  
Old 09-01-2008, 11:50 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 87006
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

UPDATE:
After some more fiddling, I got a positive diagnostics test, yet mail from my other email accounts is still not arriving. However, after sending an email, the send/receive arrows on the blackberry UI that indicate data transfer start flashing as if the email is being received, yet no email arrives.

Anyone?
Offline  
Old 09-02-2008, 12:36 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 87006
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I fixed the red "new mail" flag, but still not receiving all messages. Here is what I did:

I deleted the email account (again), sent service books, did hard reboot, and re-added the account. The red new-mail star is back, and I seem to be receiving all messages!

Anyone? Please?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.