BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-02-2008, 05:14 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
John-Fox's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Louisville, KY
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Wi-Fi on 8820 / Belkin Router

Please Login to Remove!

Stats:
BB 8820 (v4.5.0.55)
Belkin Wireless G + MIMO Router (firmware 5.01.16) (hardware F5D9230-4 v5000)

I cannot maintain a wi-fi connection for much longer than 20 minutes. It is up. It is down. Sometimes restarting the BB will get it back, sometimes not. Wirelessly, I have a laptop and an Xbox that maintains a connection perfectly.

I have had wi-fi off for days until I decided to make this post, and of course now it is connected, so I cannot quote errors verbatim. But, I just turned wi-fi off and back on and now I get the error ... DHCP server is unreachable. But, then a few minutes later, it connected on its own. *sigh*

Can someone shed some light for me. Is this a common BlackBerry problem, or do I need to tweak settings on the router, the device, or what?

I write this as I sit on the line of driving five hours to Chicago to try out a Nokia E71 instead of waiting on the Bold. I love me some BlackBerry, but I am nervous about some issues.

Any help is appreciated. Anyone that thinks they can troubleshoot with me, I will be glad to respond to questions about my current settings.

Thanks!
Offline  
Old 09-02-2008, 11:27 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

I have heard there are issues with MIMO routers with the wifi on BB's.
Offline  
Old 09-07-2008, 04:42 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
John-Fox's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Louisville, KY
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I sure hope this will be addressed in someway, someday by someone.
Offline  
Old 09-07-2008, 04:45 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Many issues with wifi compatibility have been addressed with OS 4.5.
Offline  
Old 09-07-2008, 04:47 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
John-Fox's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Louisville, KY
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Many issues with wifi compatibility have been addressed with OS 4.5.
Eeek! And that is what I have on this 8820 right now.
Offline  
Old 09-07-2008, 07:11 PM   #6 (permalink)
Latino Hasta La Muerte
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 7250
OS: 4.1
PIN: G!!!
Carrier: Verizon
Posts: 9,025
Post Thanks: 51
Thanked 304 Times in 292 Posts
Default

I have no problems with my 8820 and basic Verizon FiOS router. It's a piece of crap router but my 8820 holds the signal well. I've also used my 8820 with a LinkSys router and had no problems. Ditch the Belkin.
Offline  
Old 09-07-2008, 07:30 PM   #7 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8900
OS: 4.6.1.199
Carrier: None
Posts: 2,622
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

do firewall on your router? i was having the same issue with signal dropping, but once i openned up the firewall on the router everything worked flawlessly
Offline  
Old 09-08-2008, 05:51 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
mb978n's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: jax
Model: 8820
PIN: 248e3c5
Carrier: At&t
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a similar issue to what you are having however my router password requires WAP2 and i do not have that listed on my connection wizard for my 8820 with 4.5. so i used PSK and it connects maybe for 15 mins.. dies... and comes back. Any thoughts?
Offline  
Old 09-09-2008, 05:43 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8320
OS: Vista SP1
Carrier: T-mobile
Posts: 75
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was using a Belkin with great success for the past 5 weeks...that is after I upgraded the firmware. Not sure if you're using UMA, but check this link.
__________________
MuzikFetish
Offline  
Old 09-09-2008, 11:16 AM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
John-Fox's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Louisville, KY
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, I am not using UMA, and my Belkin's fireware has no updates available. I am looking around in the router for a firewall option now, reference Cory's post.
Offline  
Old 09-09-2008, 11:57 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
John-Fox's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Louisville, KY
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down Blah!

I have tried everything. One of the two devices is junk!!
Offline  
Old 09-09-2008, 06:49 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
mb978n's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: jax
Model: 8820
PIN: 248e3c5
Carrier: At&t
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

on our network we use a cisco AP and i connect to it with PSK since its WPA2 secured.. i also frequently drop my connection and it reaquires its self... really strange...
Offline  
Old 09-09-2008, 07:01 PM   #13 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John-Fox View Post
I have tried everything. One of the two devices is junk!!
Let's see....Belkin or Blackberry? Not hard to figure out since my wifi/uma works great.
Offline  
Old 09-10-2008, 01:37 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
John-Fox's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Louisville, KY
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Finally!!

So I went out today and bought a Linksys WRT54G2 router. Works perfect with my 8820. Patched!!

The MIMO'ing Belkin goes back to Wal-Mart!
Offline  
Old 09-10-2008, 01:40 AM   #15 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

That's what I figured.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.