BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-16-2009, 04:46 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Bell Mobility
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Battery consumption gone to the sky, since the upgrade

Please Login to Remove!

Hi guys,

I upgraded my 8830 to 4.5.0.177/4.5.0.127 (Multilanguage) few days ago. The upgrade went smooth, I removed also the battery, just to be safe have all data resent. However, the main thing I noticed is that my battery consumption is disastrous, compared with previous 4.2 software. Before, I used to have my BB charged for 2 days easy (plenty of emails used). Right now, after 7-8 hrs the battery is completely drained.

Does anyone else have the same problem? Are there any fixes for my issue?

Thanks a lot for your help.

PS. I apologize for posting this again, but nobody answered to previous post.
__________________
Floren Munteanu
Axivo Inc.
why queued - My blog
Offline  
Old 04-17-2009, 01:07 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
unclefester's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Phoenix, AZ
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 125
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, i noticed that too. However, it is most likely because your are running other programs on top of what you are currently doing. Remember, it takes more power and memory to keep more than one program open, which the new software does much more often. Also, try turning your off Wi-Fi when you are not using it. The new software also reset all of your setting that you had before, so set your screen timeout and brightness back to what you had it before.
__________________
8520(black), 8320(sunset), 8310(red), 8100(black), 8220(black)
Offline  
Old 05-05-2009, 09:14 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Location: TN
Model: 9530
OS: 5.0.0.808
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 129
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I upgraded to 4.5.0.138 about 6 weeks ago. been running great. no new apps, no programs running in background. 4 days ago my battery started draining like it had a hole in the bottom. running down to 20% in 12 hours where i was getting 72 hours before. the only thing i've noticed acting differently is my yahoo mail account has been lagging in its delivery to BIS by a few hours. i have to resend my service books every few days and it works fine again, but even that has been happening for a few weeks. other than that the last few days have been awful on my battery and it's driving me nuts. i uninstalled bblight and bbweather because i usually leave those running, but still no luck. the only thing i can think of is the battery is not fully charging? but in the morning it is full and the charging icon is gone (charge every night) any thoughts would be great, thanks
Offline  
Old 05-07-2009, 03:58 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Mattywalnuts's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Long Island, NY
Model: 8830
OS: 4.5.0.138
PIN: Options->Status->Hmm
Carrier: Evil Empire
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same issue since upgrading my Verizon 8830 with 4.5.0.138. I do not keep any programs running that aren't automatically running (mail, calendar, etc.)

I did find that switching the GPS locater from 911 Only to Location did kill the battery even more. However I've since switched it back since I do not use the navigation functionality that often.
Offline  
Old 05-08-2009, 08:17 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Kris Wilson's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Cincinnati, Ohio
Model: 8830
OS: 4.5.0.160
PIN: 317E9CBF
Carrier: VeriZon
Posts: 71
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 4.5.0.138 eats my battery

Quote:
Originally Posted by JGrauman View Post
I upgraded to 4.5.0.138 about 6 weeks ago. been running great. no new apps, no programs running in background. 4 days ago my battery started draining like it had a hole in the bottom. running down to 20% in 12 hours where i was getting 72 hours before. the only thing i've noticed acting differently is my yahoo mail account has been lagging in its delivery to BIS by a few hours. i have to resend my service books every few days and it works fine again, but even that has been happening for a few weeks. other than that the last few days have been awful on my battery and it's driving me nuts. i uninstalled bblight and bbweather because i usually leave those running, but still no luck. the only thing i can think of is the battery is not fully charging? but in the morning it is full and the charging icon is gone (charge every night) any thoughts would be great, thanks
Love the OS..but I only get about 15 hours on a charge...but I do keep gtalk and yahoo im running.
__________________
(8830)
Kris Wilson, PMP
http://www.linkedin.com/in/kwilson1cincinnati
http://www.twitter.com/kwilson8cinci
MOSS2007 SharePoint Consultant
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.