BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-23-2005, 11:01 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2005
Location: Cambridge, UK
Model: 8100
Carrier: Vodafone
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 7100v & Enterprise Activation

Please Login to Remove!

We have a BES 4 Server.
I have successfully installed around 20 7290's onto this server without a problem.
One of my users has just handed me a 7100v that he wants to use.
It was running software version 3.8, so I've just updated that to version 4.02.
Switched on the device and low & behold the first icon was "Enterprise Activation" which is what I wanted.
However before I had time to select this some kind of e-mail "setup wizard" automatically launched.
I hit the cancel option because this appeared to be the desktop e-mail setup rather than the "Enterprise".
This took me back to the main screen and now the "Enterprise Activation" icon has vanished.

The SIM is definitely provisioned for Enterprise use.

I attached the phone back to a PC and attempted to run the software upgrade to 4.02 again - just in case something had gone wrong.
It told me that nothing was going to be updated, I told it to clear all data anyway.
Device rebooted and the first icon once again was "Enterprise Activation".
However back into the loop, this "wizard" launched, I clicked Cancel and now back at the main screen and there is no Enterprise Activation icon nor does it appear under tools.
I've taken the SIM out of this device and plugged it into a spare 7290 and Enterprise Activation does appear, so I know the SIM is setup.

Any idea how I can get to Enterprise Activation on this 7100v?
In case it matters....we got the SIM along with all our 7290's from our Vodafone reseller.
This user purchased his 7100v from EBay as a second hand device, we're just plugging one of our reseller supplied SIM's into it.

Ta
Offline  
Old 11-23-2005, 11:04 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ptzchris's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: 7520
Posts: 115
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i had this problem on my 7105t when i was trying to do the enterprise activation


what i had to do fgor it to reappear was you go to your service books in the options menu and you highlight the one that says Provisioning and you delete it and now go back tot he main menu and the enterprise activation icon should be there
__________________
PIN: 2036413F please identify yourself

BEFORE : Nextel 7520

NOW: Tmobile 7105t succesfully connected as a modem and loving it
Offline  
Old 11-23-2005, 11:45 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2005
Location: Cambridge, UK
Model: 8100
Carrier: Vodafone
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the response.
I don't seem to be able to delete the "Provisioning" option.
I scroll around to "Settings" and then select "Service Book".
At this point I'm getting a list of 8:

Wap Push Config
WAP MMS Transport
Provisioning
Vodafone UK Idlescreen
Services (BrowserConfig)
IPPP
Browser Config
Services - vfuk WAPtrans

If I click on ANY of the above options (except Provisioning) I get three options - View, Delete, Close.
However when I click on Provisioning I only get the options View & Close, no Delete option.
If I click on "View" I get a "Viewing Service Record" screen displaying the following:

Record Type: Active
Name: Provisioning
UID: BESPRV-EU
CID: PROVISIONING

User ID: -1
OSID:

Gateway IP:
//206.51.26.198:19131;19130/
blackberry.netIGPAK
Description: Provisioning


If I click on this screen I have the options Show HRT, Select & Close
Show HRT gives me the "HRT Editor" with 4 things listed.

[b]234 UK [23401530]
234 UK [23403330]
234 UK [23403030]
234 UK [23401030]

On each of these I can do either a "View" or "Register Now" but no option to delete anything under Provisioning at all.
Offline  
Old 11-23-2005, 01:20 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ptzchris's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: 7520
Posts: 115
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok someting i forgot to put up sorry about that you hold the alt key and then hit the delete button while holding alt for some reason thats the only way it will delete sorry about that
__________________
PIN: 2036413F please identify yourself

BEFORE : Nextel 7520

NOW: Tmobile 7105t succesfully connected as a modem and loving it
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.