BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General Legacy Device Discussion (http://www.blackberryforums.com/general-legacy-device-discussion/)
-   -   Help! Application Loader not working with 8700 (http://www.blackberryforums.com/general-legacy-device-discussion/20317-help-application-loader-not-working-8700-a.html)

mzini 11-30-2005 12:14 AM

Help! Application Loader not working with 8700
 
Okay, so I've come across a really weird problem here.

I have just recently upgraded to the 8700c from the 7290 this past week (I am on cingular). Just this evening, I went to go through the standard application loader process in order to uninstall Ramble IM (which I was unable to get to work properly btw), and I got the strangest error:
-----------------------------------------
No system software was found for your device.
Contact your system administrator or service provider for information on obtaining device system software.
-----------------------------------------
So at this point I am going ????????????????????????? ... and still am. I have tried completely wiping my PC clean of all blackberry software and then starting from scratch. I install the software using the given CD, and then after the install is complete, I plug the 8700c in via the USB cable. Then, go to the application loader... and boom, same thing. I don't understand this at all. I can't access any of the software on my unit to install/uninstall them. On a side note, I did have the sync correctly working previously with outlook. But up until this evening I had not tried to use the application loader process.

So, what the heck is going on here!? Thanks in advance for your help!

likefre 11-30-2005 12:20 AM

it seems your bb os is corrupted.
did you install the blackberry os software on your computer?
if not, download it and install it on your pc, after install, connect your 8700, restart app loader and it will install a fresh copy of the bb os.

you can download it from here
https://www.blackberry.com/Downloads...E4F82F9F00E7D4

mzini 11-30-2005 12:21 AM

Also, just an update here.

When I go to ABOUT under the desktop manager, and then click the "device software" tab, there are no installed device systems under the device models. So how do I install it?

This is so frustrating and doesn't make any sense to me. With my 7290, I just installed the software, plugged the unit in, and it was good to go.

mzini 11-30-2005 12:23 AM

likefre,

Thanks for your response. Yes, I did install the software on my PC, directly off the included CD that came with my unit. Keep in mind I have tried installing it several times now after wiping all blackberry software clean off my pc. Still no luck... same thing every time.

likefre 11-30-2005 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by mzini
likefre,

Thanks for your response. Yes, I did install the software on my PC, directly off the included CD that came with my unit. Keep in mind I have tried installing it several times now after wiping all blackberry software clean off my pc. Still no luck... same thing every time.

the cd does not contain the bb os software...you have to download it, the cd has the desktop/hanheld manager software
download from the link that i provided and try that solution

mzini 11-30-2005 12:27 AM

likefre,

Should I wipe the desktop manager off first before installing the link you sent me? Or can I just install it now, with the desktop manager already installed?

likefre 11-30-2005 12:30 AM

Quote:

Originally Posted by mzini
likefre,

Should I wipe the desktop manager off first before installing the link you sent me? Or can I just install it now, with the desktop manager already installed?

if i were you, just to be safe, i would uninstall everything while downloading the software (it's about 20-25mb), when the download completes, i would install that and the the desktop manager..Anyway i dont think it's necessary but i would do it.
please post results as soon as you go along :smile: ...I'll be watching

mzini 11-30-2005 12:37 AM

likefre.... am i downloading the "Blackberry Desktop Software v.4.1" or "Blackberry 8700c"?

mzini 11-30-2005 12:38 AM

I'm guessing do the desktop software first... then do the 8700 software... correct?

likefre 11-30-2005 12:41 AM

Quote:

Originally Posted by mzini
likefre.... am i downloading the "Blackberry Desktop Software v.4.1" or "Blackberry 8700c"?

blackberry 8700c

likefre 11-30-2005 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by mzini
I'm guessing do the desktop software first... then do the 8700 software... correct?

the desktop software you have on the cd is themost current one..no need to download

likefre 11-30-2005 12:48 AM

Quote:

Originally Posted by likefre
if i were you, just to be safe, i would uninstall everything while downoading the software (it's about 20-25mb), when the download completes, i would install that and the the desktop manager..Anyway i dont think it's necessary but i would do it.
please post results as soon as you go along :smile: ...I'll be watching

my bad, it's actually 35.8 mb

mzini 11-30-2005 12:58 AM

Okay... so I did it. Now I can access the software installed on my device. BUT... the files I have previously installed (like the IM programs) are not listed! So how can I uninstall them?

likefre 11-30-2005 01:02 AM

Quote:

Originally Posted by mzini
Okay... so I did it. Now I can access the software installed on my device. BUT... the files I have previously installed (like the IM programs) are not listed! So how can I uninstall them?

do you see the icons for your programs?

mzini 11-30-2005 01:03 AM

Yes, I do... still listed under Applications. Also, the web browser icons (both the cingular icon and the html browser icon) have disappeared.

mzini 11-30-2005 01:05 AM

Now the browser icons have come back... but I still can't get those damn programs to show up in the application loader. How the heck can I get rid of these things?

likefre 11-30-2005 01:06 AM

Quote:

Originally Posted by mzini
Yes, I do... still listed under Applications. Also, the web browser icons (both the cingular icon and the html browser icon) have disappeared.

ok...dont panic...go to settings-options-advance options-aplications.
if you can see the software you want to remove, delete it from there....the browsers issue we'll take care of that after the apps

mzini 11-30-2005 01:10 AM

Wow... I got it... deleted them there and rebooted the handheld. They are gone now. And, my browser icons are back. I guess I should be good to go then?

likefre 11-30-2005 01:11 AM

Quote:

Originally Posted by mzini
Wow... I got it... deleted them there and rebooted the handheld. They are gone now. And, my browser icons are back. I guess I should be good to go then?

not quite, you need to send yourself the webclient service book for your emails.....did you do this already?

mzini 11-30-2005 01:13 AM

I didnt send any service book but I just sent a test email from my handheld, as well as one to my handheld and both worked successfully.... does this mean i will be okay?


All times are GMT -5. The time now is 03:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.