BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-09-2005, 08:57 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
peznut's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Milwaukee
Model: 8700
Posts: 140
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Anyone receive a defective 8700?

Please Login to Remove!

Bought an 8700 from Cingular the day it was released. Received it on Tuesday, activated, etc. Worked beautifully as long as it was tethered to my Mac via USB, but once uncoupled, the 8700 would reset itself every 1-2 minutes! Screen would go dark, and sometimes it would just light up again and other times, it would reboot entirely. Moreover, this would always happen when I activated the wireless network as soon as it reached "EDGE" (all caps). Finally, even if I powered this unit down completely, it would still turn itself on somehow after awhile, and then begin the whole recycling nonsense...

I tried it all: removed the battery, hard resets, wiped the handheld. Called Cingular, which couldn't help and they sent me to RIM. They had me do a total reinstall of the OS (4.1) - not a quick process for this Mac-using, PC-challenged user As soon as I finished, the unit resumed the same antics...

Anyway, a replacement is on the way, but I'm curious if anyone else has experienced this? Any idea why the unit worked perfectly connected to USB but not wire-free? Very odd...
Offline  
Old 12-09-2005, 09:04 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven'texperienced anything along those lines. I did have a weird glitch the other day where the screen went blank and the LED went solid red. After a while the screen was black with a bunch of bright green vertical lines. About a couple of minutes later it reset itself and went to the home screen. It was still acting a bit quirky at that point so I pulled the battery and it has been fine since then.
Offline  
Old 12-09-2005, 09:06 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
justin.culp's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Model: SOLD
Carrier: at&t
Posts: 760
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had my 1st 8700 for a week and a half. I also got it on the earliest day possible (first shipment). Yesterday it died Lucky for me I literally got the last one in town. We only have 2 Cingular stores where I'm at. The new one has been working great so far....
__________________
8800 att/cingluar For Sale w/2G MicroSD
http://www.blackberryforums.com/buy-...-cingular.html

Offline  
Old 12-09-2005, 09:29 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bweppner's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Aurora, IL
Model: Bold
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down I Did!

I have a faulty "N" Key which only recognizes a key stroke (despite hearing the tactile click) every third or fourth time or so.

It will be replaced as already after two days of ownership I realize that I need that key quite often!
Offline  
Old 12-09-2005, 10:22 AM   #5 (permalink)
wsw
New Member
 
Join Date: May 2005
Location: CA
Model: 8700
Carrier: Verizon
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Only issue was that it the auto on/off was not working. Cingualr sent me a new one. Seems fine.
Offline  
Old 12-09-2005, 10:30 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have had 4 now out of 20 that had the reboot problem of just constantly rebooting every 2 minutes.

I also notice the 8700 never activate cleanly, they always hang at 90% until you reset them and start again. I do not have this problem with any of the 7100s I deploy.
Offline  
Old 12-09-2005, 01:57 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Francisco, CA.
Model: 9000
PIN: Just Ask
Carrier: Cingular the new AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had one. It kept on powering down and rebooting. It was happeing after the 1st week. Cingular replaced mine and it's not having any problems anymore...


elementice1229
Offline  
Old 12-09-2005, 02:13 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Mar 2005
Location: San Francisco
Model: Bold
Carrier: ATT
Posts: 941
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wow starting to sound like the Treo.
Offline  
Old 12-09-2005, 02:42 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2005
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i had a defective unit that wouldn't recognize it's in the holster - it was replaced by cingular and the new one works like a charm
Offline  
Old 12-09-2005, 03:41 PM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 302
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I had a device where the earpiece stopped working after about 20 seconds in a call. After 2 and a half hours plus on the phone and at least 6 transfers including back to RIM I was told that they couldn't order a replacement because it wasn't in the system yet (I called yesterday). A supervisor said the best he could do was replace it with the older model or a Treo. My user has to go to a Cingular store, I really wanted to be able to just get one ordered so he didn't have to deal with it.
Offline  
Old 12-09-2005, 05:21 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Model: 8700c
Carrier: ATT
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The ear-speaker stopped working on mine. I can use the wired or bluetooth earpiece, or even the speakerphone, but the ear-speaker doesn't work.

I called cingular warranty desk and the guy insisted I didn't have a 8700c when he couldn't look up the IMEI. I told him there was a big Cingular logo on the front and that it was on Cingulars website for purchase.

Eventually he transferred me to Cingulars business division. And the girl on the phone was VERY helpful.
Offline  
Old 12-17-2005, 06:43 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
peznut's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Milwaukee
Model: 8700
Posts: 140
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by woogs
I have had 4 now out of 20 that had the reboot problem of just constantly rebooting every 2 minutes.

I also notice the 8700 never activate cleanly, they always hang at 90% until you reset them and start again. I do not have this problem with any of the 7100s I deploy.
Your BB troubles sound very similar to what I experienced. I was finally able to convince Cingular/RIM that my 8700 was defective, and they sent me a new one (charging me retail for the second unit until I return the first, AND making me pay shipping to return the defective unit. But that's another issue...)

The replacement 8700 works perfectly, but I suspect the problem with the first is the battery. It did not "slip" in/out of the battery space easily; to remove it, I needed to pry up an edge with something at hand, whereas the battery in the new unit easily lifts out. This might explain the weird battery usage figures I received: it would show 80% and then suddenly 20%, etc.

The only bummer about my new 8700 is a small dust speck under the glass, which I've read elsewhere that others have experienced. Might just have to invalidate my warranty at some point and get at it
Offline  
Old 12-17-2005, 06:00 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default no data and voice is quirky

I have a hard time dialing out on mine, the phone usually shows "call failed!" on the screen. data is non-existent. no GRPS or EDGE most of the time. once in a while it'll pop on, but pop right off. just been on the phone with support, but looks like i'll be swapping it out at a store soon. i just hope they get them in/have one in stock.
Offline  
Old 12-19-2005, 12:47 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2005
Model: 8700
Carrier: Cingular
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So far with mine -
Auto On/Off does not work
Delete on both HH and Desktop will not work
Time will not stay in sync with network time

Sounds like I should ask for a replacement. What do you think?
Offline  
Old 12-20-2005, 07:47 AM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
peznut's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Milwaukee
Model: 8700
Posts: 140
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cmaynard
So far with mine -
Auto On/Off does not work
Delete on both HH and Desktop will not work
Time will not stay in sync with network time

Sounds like I should ask for a replacement. What do you think?
What happens with the time on your BB when you say it won't stay in sync? Is it significant or does it drift apart over time? Do you have the BB set to "network" time rather than "blackberry" in Options>Date & Time?

Sounds like an OS-based issue rather than hardware. Do you have the latest desktop software. That might affect deletions on the unit. Otherwise, you might consider reloading the OS via the desktop software and seeing if that resolves these issues before returning the unit.
Offline  
Old 12-20-2005, 02:13 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2005
Model: 8700
Carrier: Cingular
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I do have the BB set to Network time in the Options. Over time the two numbers gradually drift apart - seems like it tops out at about 4 minutes apart. If I Update Time, things are back in sync, but it would be nice to have it automatically update from somewhere.

As far as deletions - I called Blackberry TSupport this morning and they helped me find out the the ACL of my mailfile was the culprit. LocalDomain Servers did not have access to delete documents. That was a quick fix and one that I should have thought of since I am the Lotus Administrator!

My auto off and on also worked properly last night and this morning. I allowed it to turn off automatically last night instead of powering down manually - I checked it and it did power down and also came back on this morning at the correct time. Seems like maybe if you don't allow the auto off, then the auto on doesn't work either. That's funny though, because when I manually power down, I get a message that says the unit is set to automatically come back on the next morning at the set time. Anyway, at least it seems to work now.
Offline  
Old 12-20-2005, 02:26 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Location: root@deathstar.empire.gov
Model: 9000
Carrier: ATT
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Hmm...

I just bought one of these...I'm worried about the quality..especially after reading the posts and horror stories of the launch event and sub par quality of the initially shipped product..

I'm now wondering if I made a mistake.
__________________
Owned: 6710,6720,7290,2x8700s,4x8703E,1x8830

Blackberry: Canadian for flashlight. (Its a joke...I often find myself using my BB as a flashlight.)
Offline  
Old 12-20-2005, 04:01 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2005
Model: 8700
Carrier: tmo
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My first one had no noise reduction on the nadset and every call sounded like a steampipe was going off near me. The replacement they sent me is built really poorly. The keys jiggle back and forth 1/8". Didn't even put the battery in. Just called and they're sending me a third one. Hopefully the third time is the charm. Especially after 4+ hours on the phone with cingular. If i ever get one that works, i might switch to TMO.
Offline  
Old 12-24-2005, 07:57 AM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
peznut's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Milwaukee
Model: 8700
Posts: 140
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Since I started this thread, I feel I should note that, now that I received and am using my replacement BB, I LOVE IT. Aside from one dust speck under the screen (there when it arrived and a real challenge to my anal-retentive nature ), my unit is well-built and a major advance over my BB7290 in terms of functionality and general "niceties."

The keys on my 8700 feel stiff, as others have described, but not in any sort of flawed way. I recall my 7290 feeling that way when new, too, but the keys eventually "softened" (or I just got use to 'em). I love the real glass screen v. the old cheesy plastic one on the 7290, and the fact that it is flush to the unit rather than recessed. The two user-definable keys, which I thought I'd find "nice," have proven extremely handy and I find myself using them constantly. Otherwise, my keys aren't loose, my battery door fits perfectly, and this 8700 performs exactly as I expect it to.

My two cents: don't be put off by the descriptions in this thread of problems. If you want one, get it! If you need to screw around afterward, as I had to, summon your patience but I think it's worth it.
Offline  
Old 12-24-2005, 11:33 AM   #20 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Arizona
Model: 8830
Carrier: Sprint
Posts: 495
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Rubicant
I just bought one of these...I'm worried about the quality..especially after reading the posts and horror stories of the launch event and sub par quality of the initially shipped product..

I'm now wondering if I made a mistake.
The "horror" stories at the launch event involved people not receiving the unit in the timely fashion that they expected. That had nothing to do with the working of the unit. As discussed in another thread, few people post when their unit works well and as expected. For every one that posts here with problems, there are thousands if not tens of thousands that do not have problems.
Be your own judge when you receive your unit.
__________________
Alberto
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.