BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-26-2010, 06:35 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8703e Trackwheel/SMS problems

Please Login to Remove!

Hey, I just got this phone. First time BB user. I'm with Bell Mobility and no data plan.

I'm just wondering whether my trackwheel is supposed to 'click' or not. Because I'm reading all this info and it says for example when you want to add a new contact or compose a new text message you 'click' the trackwheel. The problem is my trackwheel only scrolls...and the only thing that 'clicks' is the button below it (the escape button?).

I'm just wondering if I'm doing something wrong or if something is wrong with the phone

Also, is there a way to configure the escape button so that it 'clicks?'

Some help would be much appreciated.

Thanks in advance...
Offline  
Old 03-26-2010, 08:00 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

You're saying the trackwheel does not push in? Or pushing it in does nothing?

Either way, the trackwheel may be broken. If pushing it in does not cause the action it is supposed to, try a hard reset. That is, with the power on, remove the battery for half a minute.
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-26-2010, 08:03 PM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

On the escape button, I don't recall how it behaves as far as a tactile 'click'. But there's no audible click setting, not so far as I recall. If there is, it will be under screen and keyboard settings in options.
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-26-2010, 08:17 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aiharkness View Post
Wirelessly posted

You're saying the trackwheel does not push in? Or pushing it in does nothing?

Either way, the trackwheel may be broken. If pushing it in does not cause the action it is supposed to, try a hard reset. That is, with the power on, remove the battery for half a minute.
It doesn't push in at all. Is it supposed to?
Offline  
Old 03-26-2010, 08:19 PM   #5 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Yes.
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-26-2010, 08:20 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Do a search and see if anyone has posted about this and got a solution. I never experienced it, and don't recall anyone posting a fix short of replacing the trackwheel.
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-26-2010, 08:23 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Bell
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok well, that explains things lol.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.