BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-05-2006, 02:22 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7520
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Why can't I type in the TO: field?

Please Login to Remove!

When trying to compose an email, it won't let me type in the To field. What can be the cause of this?
If I choose an address from my address book, it does but the email address in there but then I see two To fields one of which I can't enter information into.
PLEASE HELP
Offline  
Old 01-05-2006, 02:29 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Michbb's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: MN
Model: 8100
PIN: 23FAA477
Carrier: Tmo
Posts: 318
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure if I am following what your saying.... if you want to use an email address that is not in your address book then either
1. use the [use once] at the very top of your address book
2. add the person as a contact in your address book and then select that address
Offline  
Old 01-05-2006, 02:40 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7520
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am not sure if I am doing it differently but if I go to my address book and choose a contact. I then choose to send that person an email. It opens my email with their name in the To field but then below that it has another To field that I cannot enter information into.
Example
To wmanzie
To
CC
Subject test

This is what I see.
Now when I send the email, I see in the to field wmanzie and I also see 'net.rim.device.apps.internal.commonmodels.opaque. OpaqueDataModel@dbf02efd'
I also see that in the CC field.

Why is this happening? How do I trouble shoot this?
Offline  
Old 01-05-2006, 02:46 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Mark Rejhon's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Model: Bold
Carrier: Rogers
Posts: 4,870
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Typing in the To: field (an OS 4.1 feature), you might be encountering a BlackBerryOS bug. OS 4.1 devices should let you type new addresses in the extra To field.

What model and BlackBerryOS (Options->About) are you using?
Quote:
Originally Posted by balistik1
When trying to compose an email, it won't let me type in the To field. What can be the cause of this?
If I choose an address from my address book, it does but the email address in there but then I see two To fields one of which I can't enter information into.
PLEASE HELP
__________________
Thanks,
Mark Rejhon
Author of XMPP extension XEP-0301:
www.xmpp.org/extensions/xep-0301.html - specification
www.realjabber.org - open source
Offline  
Old 01-05-2006, 02:53 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7520
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

First let me say thank you for helping me. I can't sem to get anyone from Verizon or my BES admin to help...
I have the BB 7130e
V4.1.0.117
Offline  
Old 01-06-2006, 09:45 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7520
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does anyone else have an idea what could be causing this? I cannot send emails from my BB without it puting something automatically in the To and CC feilds.
Offline  
Old 01-06-2006, 10:03 AM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
nb_mitch's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bentonville, Arkansas
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 678
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

With my 7290, that is just how it worked, you didn't "type" in the fields, you would use the trackwheel go into the address book and pick an address to put in it, if it wasn't in the address book you would select the "use once" option.

In my 8700, you can start typing a name and a list of addresses appears below the to box, the more you type the shorter the list gets, I love this feature.

I assume you are not on the correct OS to get this feature. My 8700 is on V4.1.0.194

You might want to try and download your OS again.
__________________
Mitch
8310 / New Beetle / 2006 Triumph Daytona 675 / Give Kids the World
Me @ GKTW on my D675
Offline  
Old 01-06-2006, 10:20 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7520
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Actually I have been told that the version that I am on will allow you to just type in the TO field as well as how you described it.

See my main issue is that for some reason the is data entered in the To and CC feilds automatically. See my post above.
Offline  
Old 03-13-2006, 09:56 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 7100c
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry I think this might be the same issue I'm having.

So this is a symptom of the same problem i'm having.

address book entry's that don't automatically pop up, but are still in the database. seems to be a problem in LARGER databases.

I posted a new Topic on this in 8700 (search under my name) any feedback wuold be helpful, it's really irritating
Offline  
Old 03-15-2006, 09:58 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 7100i
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had this same problem with my 7100i. When i switched over from a 7520 I noticed it allowed me to type in the To: field but it would not allow me to select an email address from my General Address Book. What I ended up doing (and was a pain and couldn't believe had to do) was copying every contact I needed to Outlook's Contact Folder. It was at that moment that it allowed me to send an email to those people.
Offline  
Old 03-15-2006, 10:58 AM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
gdpmumin's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: South Carolina
Model: 9630
Carrier: VZW
Posts: 934
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Were you able to resolve this, balistik1? The new OS upgrade from Verizon may fix it. I've had the 7130e for about a month, but I had no problems typing in the To field.

Quote:
Originally Posted by balistik1
First let me say thank you for helping me. I can't sem to get anyone from Verizon or my BES admin to help...
I have the BB 7130e
V4.1.0.117
__________________
GDPmumin
9630
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.