BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-23-2006, 07:24 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7520
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Headset won't pair w/ 7100i?

Please Login to Remove!

I can't get my new 7100i to find my Flamingo headset. It worked great with my 7520, but now that I have upgraded, I can't get it to work. Any suggestions?
Offline  
Old 01-23-2006, 07:27 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
martin_j001's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Atlanta, GA
Model: none
OS: s60
Carrier: Nokia e71 on ATT
Posts: 366
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Make sure the 7100i is set to "discoverable"...and of course that the headset is in "pairing" mode.... thats all I can think of off hand, as its been several months since I did it....
__________________
www.PoliticalCancer.com
Offline  
Old 01-23-2006, 07:39 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7520
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What do you mean by set to "discoverable"? How do I do that? I guess I am kind of an idiot right now?
Offline  
Old 01-23-2006, 07:50 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
martin_j001's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Atlanta, GA
Model: none
OS: s60
Carrier: Nokia e71 on ATT
Posts: 366
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Options-->Bluetooth-->and in one of the menu's is the option to make the device "discoverable"--meaning other bt devices can hook up to it/find it. I assume you have bluetooth turned on at least, correct?
__________________
www.PoliticalCancer.com
Offline  
Old 01-23-2006, 08:03 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7520
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

right, I have the device turned on and I went options>Bluetooth>enable and then went to add device and it goes through searching for a device but then tells me that it can't find a device...
Offline  
Old 01-23-2006, 08:08 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
KonTiki's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: NJ, USA
Model: 9650
OS: 6.0.0.524
PIN: 007
Carrier: Verizon
Posts: 2,762
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You have to put the headset in pairing mode, this is done by holding the button down for about ten seconds until the blue light is solidly lit and not blinking, only then will it be discovered by your handset. Try that.
__________________
BB Tour 9650


Running OS 6.0.0.524
Offline  
Old 01-23-2006, 08:19 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7520
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did it!!! I had to enter a passkey, but I got it to pair! Thanks for the help!
Offline  
Old 01-24-2006, 12:41 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Model: 7520
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

passkey is usually 0000 four zero's
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.