BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-01-2006, 12:57 PM   #1 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default Key Tone Setting Forgotten

Please Login to Remove!

I am having unusual trouble with a specific setting on my new 8700c device. I set Options - Screen/Keyboard - Key Tone to NO and save the setting. I then go back to the setting to confirm that it is set to NO, and it is. When I use the device, I do not hear the tone (which obviously suggests that the setting was stored properly). However, after a period of time (I can't track down how long of if anything else happens to the device in the mean time), the key tone is back, and when I check the settings, the value shows YES for Key Tone. In other words, I make the setting to NO, and use the device. No tone. Great. I place the device back in the holster and go about my day. Some period of time later, I remove the device and use it, only to find that the tone is back. I check the settings, and now it shows YES for Key Tone. Odd...

Why? Anyone else experience this and anyone know how to stop it? I just want the setting for Key Tone to be NO.

As a follow-up, this morning I reset the Key Tone value to NO (again). I saved the setting, and then placed the BlackBerry back into the holster. It sat, unused, on my belt for about two hours. I went to lunch, and when I pulled out the BlackBerry to check some information, I noticed that the Key Tone was back (the setting was YES). I did nothing to the BlackBerry after setting the value to NO except place it in the holster and remove it later to use it.

Something is wrong, but I can't get an answer. I contacted RIM and they resolved my situation by telling me to talk to Cingular. So much for great service from RIM. I don't believe Cingular will be able to help me as this appears to be an issue with the device, not the service provided by Cingular. Help!!!

Thanks,

Ian
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.

Last edited by ifonline : 02-01-2006 at 04:05 PM.
Offline  
Old 02-01-2006, 02:10 PM   #2 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

I have narrowed the issue down to placing the device in the holster. I just happened to notice that when I slid the device into the holster (I am talking about the OEM plastic holster although I assume others will do this as well), I heard a tone. When I removed the device and hit the keys, I heard the tone for the keypress. I checked the settings and the Key Tone setting was YES. Just to be sure, I changed the value to NO, saved the setting, and placed the device in the holster. I waited a few seconds, and then removed the device. The tone was back and the setting was changed to YES.

Odd, for sure. Is this a problem with MY device, or does anyone else notice this? If others would experiment with this real quick, I would appreciate it.

Ian
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.

Last edited by ifonline : 02-01-2006 at 04:04 PM.
Offline  
Old 02-02-2006, 08:02 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
mortgageguy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Greenville, SC
Model: 8100
Carrier: Cingular/AT&T
Posts: 222
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ifonline
I have narrowed the issue down to placing the device in the holster. I just happened to notice that when I slid the device into the holster (I am talking about the OEM plastic holster although I assume others will do this as well), I heard a tone. When I removed the device and hit the keys, I heard the tone for the keypress. I checked the settings and the Key Tone setting was YES. Just to be sure, I changed the value to NO, saved the setting, and placed the device in the holster. I waited a few seconds, and then removed the device. The tone was back and the setting was changed to YES.

Odd, for sure. Is this a problem with MY device, or does anyone else notice this? If others would experiment with this real quick, I would appreciate it.

Ian
I have never had this problem. I don't know why holstering and deactivating would cause a setting to change.
Offline  
Old 02-02-2006, 10:33 AM   #4 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

I don't either... and to make it worse, the BlackBerry has stopped acting strange. For the past day, the Key Tone setting has remained at NO. Odd...
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.