BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-08-2006, 05:28 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB 8700c won't turn on...help!!!

Please Login to Remove!

Hi. I just purchased an unlocked BB 8700c.
Until a moment ago, everything was working fine.
I was updating the phonebook. Then, it turned itself off somehow.
Now, all I see is red blinking led. It blinks twice.

I tried to take the battery out, but it didn't help.
Does anyone have any idea why the BB is not turning on?
Help!!!
Offline  
Old 04-08-2006, 05:32 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8700c: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

No error message or anything showing up?
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 04-08-2006, 05:39 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nothing. I can't even turn on the screen. The only thing that seems to do anything is that led light. it blinks red even after i take the battery out for a while.
Offline  
Old 04-08-2006, 05:39 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there any reset button instead of just taking the battery out?
Offline  
Old 04-08-2006, 05:51 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just called the place where I bought the phone. He thinks my battery is completely dead. So, I need to leave it for a couple of hours.
Do you guys agree? I had the power adapter connected the whole time wheile i was setting up the unit. Wouldn't the unit power up when I connect the power adapter?
Offline  
Old 04-08-2006, 05:55 PM   #6 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,819
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Not if the battery is completely dead. He may be right. Let it charge for a couple of hours then try again.
Offline  
Old 04-08-2006, 05:58 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8700c: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Quote:
Originally Posted by will0711
Is there any reset button instead of just taking the battery out?
Alt-Cap-Del twice in a row. But you may have a hardware failure.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 04-08-2006, 05:59 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I will give it a try. Thanks
Offline  
Old 04-08-2006, 06:56 PM   #9 (permalink)
BBF Moderator
 
acnst's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Germany
Model: 9700
PIN: not configured
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am sure it is not a hardware failure and not an empty battery. I saw the problem with twice flashing red led on the 8700 and older BBs. In all cases it was necessary to reload the firmware. Afterwards everything was fine. But the user data on the device was lost.
__________________
Deutsches Blackberry Forum - visit www.blackberry-forum.de


for Microsoft Exchange


Last edited by acnst : 04-08-2006 at 07:10 PM.
Offline  
Old 04-08-2006, 10:55 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After hearing battery might be the cause of the problem, I let it charged for a couple of hours, but it didn't make any difference. The unit still won't turn on. It still has red LED flashing. I also tried the 3 button reset, but that didn't work. I am leaning toward actual physical problem or flash problem like acnst suggested.

acnst, do you know how to flash the BB? When I connect my BB, it's not even recognized by my computer. BB software won't recognize the unit. How can I flash or update the unit?

Do you think unlocking might have something to do with this? When I bought this phone, it was locked cingular phone. Someone who worked at the store unlocked it while i was waiting.

When I got home, I have installed the cd that came with the unit. I think it was 4.1. Is there any known problem with the software?

MY bb basically shut off while I was updating phonebook. I was moving phone numbers from SIM card to my phone. Could this be the problem?

I really need help!!!. I decided to bring the phone back to the store tomorrow to address this situation. If anyone has a good suggest, please let me know. Thank you.
Offline  
Old 04-08-2006, 11:08 PM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
CBR900RR's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: USA
Model: 8310
Carrier: Tmobile
Posts: 676
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Like the other poster said, try reload the OS, or use javaloader to wipe and reinstall OS. When the OS is gone and connected to the computer, it will show disconnected, just click the app loader and it will load the OS to your handheld. Make sure you have the desktop software and OS software install on you computer.
__________________
.T...Mobile. BB 8220
OS v4.6.0.180
DM v4.2.2.14 SP2
Offline  
Old 04-09-2006, 12:55 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Javaloader?

Quote:
Originally Posted by CBR900RR
Like the other poster said, try reload the OS, or use javaloader to wipe and reinstall OS. When the OS is gone and connected to the computer, it will show disconnected, just click the app loader and it will load the OS to your handheld. Make sure you have the desktop software and OS software install on you computer.
Hi. Because I just purchased my first BB, I am not familiar with its programs. Where can i find the program called javaloader?
Offline  
Old 04-09-2006, 01:03 AM   #13 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by will0711
Hi. Because I just purchased my first BB, I am not familiar with its programs. Where can i find the program called javaloader?
Search the forums here for that or Jl_cmdr to wipe the handheld and reinstall the OS.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 04-09-2006, 01:11 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi. I am sorry again. I have searched the forum. Most articles talk about using Jl_cmdr for the problem solving, but it doesn't really mention where I can find it. Do you know any specific place where I can look? I really appreciate your help. Thanks.
Offline  
Old 04-09-2006, 01:18 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
rwashing's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Ridgeland, MS USA
Model: 8100
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

your phone is broke, i had the same problem before
Offline  
Old 04-09-2006, 01:25 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think I found Jl_cmdr. Jl_cmdr1.8.1 is the one I found. That's where I found. I install the software and try to wipe the BB. I don't think it did anything. I also tried to launch application loader. It's not detecting anything on my USB port. I also tried detecting the USB port, but that didn't help. Am I doing right?
Offline  
Old 04-09-2006, 01:28 AM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default What happened to your BB?

Quote:
Originally Posted by rwashing
your phone is broke, i had the same problem before
Hi. If you don't mind me asking, what happened to you BB? Did you find out what was wrong with your unit? I just worried that even if I get a replacement, this will happen all over again. The seller might be selling his BBs because his BBs were cingular rejects. If you have any information, I would really appreciate it. Thanks
Offline  
Old 04-09-2006, 01:58 AM   #18 (permalink)
CrackBerry Addict
 
CBR900RR's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: USA
Model: 8310
Carrier: Tmobile
Posts: 676
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Will that be a USB problem, did you ever connected it to the computer?
__________________
.T...Mobile. BB 8220
OS v4.6.0.180
DM v4.2.2.14 SP2
Offline  
Old 04-09-2006, 02:04 AM   #19 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cliffside Park, NJ
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I think I did

Quote:
Originally Posted by CBR900RR
Will that be a USB problem, did you ever connected it to the computer?
I install the software that came with the BB. I am not sure how to sync. I think I use detect port to find out whether it was connected to USB port. I think my computer recognized the BB before it stopped working. My computer clearly recognized it because it showed that small balloon message saying it's installing the driver or something.

My problem is really that amy BB is unresponsive to anything I do.
Any suggestions? If it's USB problem, what would you do?
I switched USB cable. Changed port. And I even restarted the computer just in case. That still didn't make any difference.
Anyway, i would really appreciate your input. Thanks.
Offline  
Old 04-09-2006, 02:10 AM   #20 (permalink)
CrackBerry Addict
 
CBR900RR's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: USA
Model: 8310
Carrier: Tmobile
Posts: 676
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by will0711
I install the software that came with the BB. I am not sure how to sync. I think I use detect port to find out whether it was connected to USB port. I think my computer recognized the BB before it stopped working. My computer clearly recognized it because it showed that small balloon message saying it's installing the driver or something.

My problem is really that amy BB is unresponsive to anything I do.
Any suggestions? If it's USB problem, what would you do?
I switched USB cable. Changed port. And I even restarted the computer just in case. That still didn't make any difference.
Anyway, i would really appreciate your input. Thanks.
The software you install is desktop manager.
When you plug the handheld in, windows recongize it, doesn't mean desktop manager is connected.
Are you using a laptop?
__________________
.T...Mobile. BB 8220
OS v4.6.0.180
DM v4.2.2.14 SP2
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.