BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-11-2006, 10:41 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
phoneorpda's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: LA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down T-Mobile 8700g problems

Please Login to Remove!

Hi all,

i switched from a bb 7290 to a brand new 8700g last week and i have been having the following issue:

every night i leave it on quiet, either cherging or not.
In the morning in go to check my msgs and i usually don't have any, while i do have email in my computer...
If i reset the handheld or turn off/on the wireless network , i then receive all the backed up email and PINs from the past night.
This happens EVERY nght!!!

It's driving me crazy, since i never had this issue with my 7290.

i have the latest T-mobile operative system on it....didn't upgrade it and didn't do anything to it besides installing some applications(Ramble,BB yahoo messenger,OZ msnger, BB messenger , google maps, which are all OFF at night time)


Thanks in advance for your help!

A>

Last edited by phoneorpda : 05-11-2006 at 10:46 AM.
Offline  
Old 05-11-2006, 10:50 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8700c: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Are you getting EDGE as a network reading?
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 05-11-2006, 10:54 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
phoneorpda's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: LA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stinsonddog
Wirelessly posted (8700c: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Are you getting EDGE as a network reading?

Yup, EDGE, capital letters.




A>
Offline  
Old 05-11-2006, 11:23 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 8700g
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have had this same problem about 4 times since I purchased it April 17. I have EDGE all the time and yet my e-mail don't come in nor does my browser work. I go to T-Mobile and send myself Service Books and nothing, only the next morning I get all my backed up e-mail and Service Books. Even with re-setting the phone and turning off/on the radio I still don't get a single thing. I called T-Mo about this but I get the "we're doing maintance/work on that area". Sucks... It mainly happens at night and comes back in the morning. It's happenned twice during the day. Once it was out from Friday afternoon until the next Sunday afternoon.
Offline  
Old 05-11-2006, 11:25 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
phoneorpda's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: LA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That sounds about right.

Where are you located?

A>


Quote:
Originally Posted by Ms. Mavis
I have had this same problem about 4 times since I purchased it April 17. I have EDGE all the time and yet my e-mail don't come in nor does my browser work. I go to T-Mobile and send myself Service Books and nothing, only the next morning I get all my backed up e-mail and Service Books. Even with re-setting the phone and turning off/on the radio I still don't get a single thing. I called T-Mo about this but I get the "we're doing maintance/work on that area". Sucks... It mainly happens at night and comes back in the morning. It's happenned twice during the day. Once it was out from Friday afternoon until the next Sunday afternoon.
Offline  
Old 05-11-2006, 12:50 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 8700g
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm in Germantown, Maryland. When these 'downtimes' happen my phone works fine and my SMS/MMS works fine too.
Offline  
Old 05-11-2006, 01:26 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Orlando, FL
Model: 7520
PIN: 400BD897
Carrier: Nextel
Posts: 87
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having a different problems with my 8700g... Sometimes when I plug it into my car charger it will just shut off and won't turn back on until I pull the battery out and put it back in. Other times when I am on a phone call it will just randomly reset. I'm close to calling T-Mobile and asking for a different one as I haven't had this one for a full month and it's already giving me these problems?? Any ideas on what could fix it short of getting a replacement??
__________________
-John C. Bibbs
Offline  
Old 05-11-2006, 01:37 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
phoneorpda's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: LA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, i think it has to do wit hthe BB service.


i will call them and make sure it's not an 8700g problem, if it happens again.

will keep you udated.

A>

Quote:
Originally Posted by Ms. Mavis
I'm in Germantown, Maryland. When these 'downtimes' happen my phone works fine and my SMS/MMS works fine too.
Offline  
Old 05-11-2006, 02:12 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Mar 2005
Location: San Francisco
Model: Bold
Carrier: ATT
Posts: 941
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im having the same problems today. I have reset the device and nothing. This is very annoying.
Offline  
Old 05-11-2006, 02:31 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8700c
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same issue, I called T-mobile and for some reason I had been kicked off the data network and they had to reset me. It has happened twice now, usually on weekends when I have longer periods where I don't receive an email.
Offline  
Old 05-11-2006, 02:42 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Model: 8700g
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think it may be the EDGE network. I had my 7230 for 2 years and never had this problem, but then again it ran on the GPRS. Or it could be the unit, seeing how there are only a handful of us that are experiencing this problem. Althogh I'm SOL when it comes to exchanging my unit>>>that's because I super-glued the battery cover on. It was rattling at first, then the business cards helped but due to me taking off my battery out so much due to this problem, broke off the tabs that keep the cover on. I will tell you that my 8700 is nice and tightly fitted.
Offline  
Old 05-11-2006, 02:47 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
phoneorpda's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: LA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, i was thinking it might have to do with EDGE myself.

My 7290 never had issues like this before.Not even my 7100.

Gotta love it.

A>




Quote:
Originally Posted by Ms. Mavis
I think it may be the EDGE network. I had my 7230 for 2 years and never had this problem, but then again it ran on the GPRS. Or it could be the unit, seeing how there are only a handful of us that are experiencing this problem. Althogh I'm SOL when it comes to exchanging my unit>>>that's because I super-glued the battery cover on. It was rattling at first, then the business cards helped but due to me taking off my battery out so much due to this problem, broke off the tabs that keep the cover on. I will tell you that my 8700 is nice and tightly fitted.
Offline  
Old 05-11-2006, 03:27 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: DC area
Model: 8520
Carrier: TMO
Posts: 527
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

I'm in Maryland also but have not noticed any problems since the first week I got my 8700g.
__________________
--
Scott!
T-Mobile 8520
Offline  
Old 05-11-2006, 04:11 PM   #14 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jan 2006
Location: California
Model: Tour
Carrier: Verizon
Posts: 730
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm on the opposite coast in california and i'm having a problem with PINs and email and not getting them till i hit reconcile...
__________________
"I am always amazed at how these men walk into fires, when the rest of us run from them" - Rudolph Giuliani on Firemen
Offline  
Old 05-11-2006, 04:22 PM   #15 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Mar 2005
Location: San Francisco
Model: Bold
Carrier: ATT
Posts: 941
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just put my tmobile sim in my 7230 and its fine. I also put a cingular BB sim in my unlocked 8700 and its fine but when I have the tmo sim in the 8700 the email and data is not working today at all.
Offline  
Old 05-11-2006, 09:29 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
kawonuga's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Atlanta,GA
Model: 8800c
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My problem with the 8700g is that when I am away from my phone and I recieve a text, the red light only blinks for about 10min then turns back green. Isnt it suppose to stay red until you view the alert? I have missed alot of important text because of this issue, any info? Thanks
Offline  
Old 05-11-2006, 09:53 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
waine06's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Atlanta
Model: G1
Carrier: T-Mobile
Posts: 72
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

The status light on my 7105 also turns green after a while even though I have a new message. Thought that was a little strange.... Red for a new message, then switches to green even though the message has not been checked... Whatever...
__________________
WAINE06
Offline  
Old 05-11-2006, 10:09 PM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2005
Location: Colorado
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm. I've had my 8700 for a week and get my usual "junk mail" in the morning. I have to keep an eye on that before the 14 days is up. yeah, I'm still trying it out before I stick with it past the 14th day.
Offline  
Old 05-12-2006, 05:38 AM   #19 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kawonuga
My problem with the 8700g is that when I am away from my phone and I recieve a text, the red light only blinks for about 10min then turns back green. Isnt it suppose to stay red until you view the alert? I have missed alot of important text because of this issue, any info? Thanks
Quote:
Originally Posted by waine06
The status light on my 7105 also turns green after a while even though I have a new message. Thought that was a little strange.... Red for a new message, then switches to green even though the message has not been checked... Whatever...
That's normal behavior. It turns red for a few minutes - and then goes back to normal behavior.
Offline  
Old 05-12-2006, 09:44 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Model: none
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have teh same problem every so often on the 8700g where I do not get my email unless I take the battery out and put it back in. Go figure.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.