BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-12-2006, 11:40 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 7290 Intermittent "No Service"

Please Login to Remove!

Hello All,

My wife's ATTW 7290 intermittently loses the wireless signal and reports "No Service". Once in a while it comes on and everything works.

I've set it to Manual Mode and scan for the available services. Often, it fails to locate, even though we live in a 5-bar area. I try selecting Cingular or iWireless (a T-Mobile affiliate) and it'll work for a while. Automatic mode is less reliable.

It loses battery power in a day, apparently from seeking too much.

I've swapped our SIM cards and the problem still exists on her 'Berry only.

Cingular Tech Support was quick to want to sell a brand new 7290 for $199 to replace it. Of course, he's have to sell us an unlocked one for our SIMs to work, but I didn't let him get that far yet.

The problem showed up about 3 weeks ago. Upgrading to 4.1 didn't help.

I guess one thing I could try is swapping batteries for a day.

Thanks in advance,
Steve
__________________
9630 Tour - Sprint
Offline  
Old 05-13-2006, 12:04 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Soapm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: The Mile Hi City
Model: 9780
OS: 6.0
Carrier: TMO
Posts: 2,790
Post Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

how long have you had it? You could try a complete wipe and reload of the OS but a replacement may be the way to go.
Offline  
Old 05-13-2006, 12:33 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

A year and a half. Warranty and contractual obligations expired.

I'll try the wipe.

Thanks,
Steve
__________________
9630 Tour - Sprint
Offline  
Old 05-13-2006, 09:58 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wiped Handheld and restored.

java.lang.NullPointerException showed up afterwards.

Gonna fully wipe the OS later.

Quote:
Originally Posted by Soapm
how long have you had it? You could try a complete wipe and reload of the OS but a replacement may be the way to go.
Duh.. That's what you recommended in the first place.

Steve
__________________
9630 Tour - Sprint

Last edited by Steve : 05-13-2006 at 10:01 PM.
Offline  
Old 05-18-2006, 10:04 PM   #5 (permalink)
New Member
 
msbrenda64's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Portage, IN
Model: 8700g
Carrier: TMobile
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Steve
Hello All,

My wife's ATTW 7290 intermittently loses the wireless signal and reports "No Service". Once in a while it comes on and everything works.

I've set it to Manual Mode and scan for the available services. Often, it fails to locate, even though we live in a 5-bar area. I try selecting Cingular or iWireless (a T-Mobile affiliate) and it'll work for a while. Automatic mode is less reliable.

It loses battery power in a day, apparently from seeking too much.

I've swapped our SIM cards and the problem still exists on her 'Berry only.

Cingular Tech Support was quick to want to sell a brand new 7290 for $199 to replace it. Of course, he's have to sell us an unlocked one for our SIMs to work, but I didn't let him get that far yet.

The problem showed up about 3 weeks ago. Upgrading to 4.1 didn't help.

I guess one thing I could try is swapping batteries for a day.

Thanks in advance,
Steve
I haved tmobile and having the same issues with my 7290, the exact same issues, tmobile told me they were doing updates in my area but I've been having the same problem for almost 2 months. I opened my bb and put aluminum foil near the internal antenna and above the battery, now it holds a pretty constant signal compared to before. I now lose the signal anywhere from once to a few times a day.
Offline  
Old 05-19-2006, 12:12 AM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm noticing some things I need to watch. It seems to only work in the morning and late in the evening, but for short intervals. Mid-day = nothing.

I even left it on overnight while plugged into the USB. Next morning, it was still on. Weird.

I'll probably have to spring for a PayPal account and grab one of those unlocked deals in the buy/sell/trade forum.

Steve
__________________
9630 Tour - Sprint
Offline  
Old 07-04-2006, 11:22 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Cingular-Blue 7290: BlackBerry7290/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/101)

My wife replaced her Cingular 7290 by starting a new contract with T-Mobile and received her new 8700g on-site at the National Association of the Deaf Conference.

We did not see the point of continuing her service through Cingular as they charge $35 for data only, compared to TMO's $30/mo.

Steve
__________________
9630 Tour - Sprint
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.