BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-13-2006, 07:12 AM   #1 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default My 7130 is a dud

Please Login to Remove!

After all the nonsense I had to go through last night to load third party applications now this morning I've noticed my 7130c has a straight vertical line going all the way up/down the right side of the screen. It's not visible when the screen has a background but very noticeable when there's a colorful background. I didn't notice it until I switched to the Dimension theme.

So it looks like I'll be making the trip back to the Cingular store later today to do an exchange after all.
Offline  
Old 06-13-2006, 10:04 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2005
Location: San Francisco
Model: ----
Carrier: at&t
Posts: 106
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, in a way, kind of a relief. Sounds like you really did get a lemon.

Let's hope the next one works out for you so we can get a full-on Lgreenberg review!
__________________

Offline  
Old 06-13-2006, 10:05 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just returned with the new one.

Activating now.
Offline  
Old 06-13-2006, 10:27 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So far everything's going right on the new one.

It's MUCH faster and apps are loading fine.

I don't want to jinx things but it definetly seems like the first one was just a dud.
Offline  
Old 06-13-2006, 10:42 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I just got the "too many apps error" and am getting it on every app from now on.
Offline  
Old 06-13-2006, 10:45 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2005
Location: San Francisco
Model: ----
Carrier: at&t
Posts: 106
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No way man. That is SO not right... I'm definitely going to hold back for a little while. Two in a row is just a bit fishy.
__________________

Offline  
Old 06-13-2006, 11:16 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And an OS reload and I'm back.
Offline  
Old 06-13-2006, 11:30 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dulcamara's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: RDU
Model: 9810
OS: 7.0.0.261
Carrier: ATT
Posts: 343
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I want one of these very badly, but will wait until I hear happy news from people like lgreenberg. I'd expected some early problems.
__________________
BIS (ATT)
Offline  
Old 06-13-2006, 11:42 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I may be done with them alltogether.

I keep getting the error.

I'm trying one more OS reload.
Offline  
Old 06-13-2006, 12:22 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What I can't beleive is that no one else is having this issue. Especially since it has now happened on two different devices.

Maybe it's the number of third party apps I've got, or maybe it's one specific one.

Hard to tell.
Offline  
Old 06-13-2006, 12:24 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2006
Model: 8100c
Carrier: Cingular
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there a specific appication that causes the error?
__________________
rperalta
Offline  
Old 06-13-2006, 12:26 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Doesn't seem to be.

I wish it were that easy.
Offline  
Old 06-13-2006, 12:28 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2006
Model: 7105t
Posts: 982
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Keep us posted. I don't want to go through this myself when I get my own from T-Mobile.
__________________
PIN: 23CF4BE6
Yahoo: ericablackberry
GTalk: ericablackberry
Offline  
Old 06-13-2006, 12:47 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well it seems I may have found a fix.

I've only tested it a few times but if I load an application and get the error doing a OS restore fixes it.

So I guess I need to load all my apss then restore the OS.

This is only a temporary fix though. It means anytime I want to install a new application I'll probably have to do the restore. Kind of a pain.
Offline  
Old 06-13-2006, 12:48 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7130c
Carrier: Cingy
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am not having any problems with my 7130c, I have had mine since Saturday. I have only two additional apps loaded.
Offline  
Old 06-13-2006, 01:52 PM   #16 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm threw.

Now I went to install BB Messenger.

The install completed, it says it's installed but the icon is no where on the home screen (no it's not hidden.)

The modules are there, its shows as available to delete in applications but still no icon.

I've tried deleting, reinstalling, battery reset etc.

I'm doing one more OS reload to see if that clears it up if not back to the store it goes and I'll wait for my 8700c replacement to arrive.
Offline  
Old 06-13-2006, 01:55 PM   #17 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

Wow, what a horrible experience for you, but thanks for sharing it with us so we know what to look out for!

And I can't believe a brand new device didn't come with BBMessenger installed by default!
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 06-13-2006, 02:19 PM   #18 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And once again the OS reload fixed it.
Offline  
Old 06-13-2006, 02:22 PM   #19 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I've got 19 third party apps installed and they all seem to be working okay.

BB Messenger
Verichat
Free News
Google Maps
Pocket Day Pro
Pocket Day Sports
Mini Safe
GMAIL Mobile
BB 411
BB Weather
Medievil Chess Kings 2
Next
Card Games Pack 1
Mahjong Solitaire
Pro Golf Paradise
Disco Bowling
Dope Wars
Bass Assassin

And with that I'm going to stop. At least I know I can get around the errors by simply reloading the OS. It's just a pain waiting for the load (takes 15 minutes) and then having to do the Enterprise Activation each time after (cabled activation doesn't always work 100%.)

For now I'll keep it.
Offline  
Old 06-13-2006, 03:47 PM   #20 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
lgreenberg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New House
Model: 8310
PIN: 2453F457 OR 242B5C50
Carrier: Cingular
Posts: 2,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wooops, forgot to install BB Spell. :(

Looks like I'll have to do another OS install.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.