BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-06-2006, 07:25 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default E-mail attachment problem

Please Login to Remove!

Ixxx8217;ve noticed in the last couple of weeks I canxxx8217;t open attachments (pictures) on my 7100i that are sent to my BIS account. I used to be able to highlight the file name, click the track wheel and select open attachment. No I canxxx8217;t highlight the word Attachment and there are no options on my track wheel menu.

I did notice that at the bottom of the mail it now says winmail.dat . Yesterday Nexthell had me remove all the e-mail addresses from my service books and they resent all my accounts to me. When that did nothing they told me it was due to a large system outage. They say the next step is to delete my BIS account and start from scratch with a new user name.

Mike
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 07-06-2006, 06:32 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
naviwilliams's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Very weird! When a file has a name of winmail.dat, it normally means the system does not know the 'real' extension of the file. Is this a test document you sent to yourself? If not, try sending a Word document or something...
__________________
Offline  
Old 07-06-2006, 06:48 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, this was a test, just a small JPG file I sent to my BB which I have always been able to open. I just tried it agian and this is what I got:

Blue line under the address fields, on the next line is says [1 Attachment] and at the very bottom of the e-mail there is a blue line and below that it says application: winmail.dat (33K)

Update - It has to be something in my mail program (Outlook) because I did the same test using my g-mail account from the web and was able to open the attachments with no problem.
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]

Last edited by Dispatcher35 : 07-06-2006 at 06:56 AM.
Offline  
Old 07-06-2006, 06:55 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
naviwilliams's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking

Try the application loader, and make sure the option for 'attachment' is installed...
__________________
Offline  
Old 07-06-2006, 07:13 AM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Upadte #2 - It has to be in my e-mail client. Like I said before I tried the same test from my g-mail account using their web site and got the attachment. I tried the test again using my ISP's web page to send the e-mail with the attachment and was able to open it. So it has to be something in Outlook.

OK, so who is the MS Outlook geek here?

Mike
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 07-06-2006, 07:17 AM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
naviwilliams's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is it Outlook 2003? If yes, check the settings in SECURITY (Tools / Options / Security), in particular the download section...
__________________
Offline  
Old 07-06-2006, 07:29 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is Outlook 2003 and I ddin't see anything in the serurity tab effecting sending attachments
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 07-06-2006, 07:37 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
naviwilliams's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When using your G-Mail and your ISP's account, are you doing this through Outlook? If yes, and since we know it works, then that would say the issue is with your account/service with Nextel, no? Almost like a sort of process of elimination...
__________________
Offline  
Old 07-06-2006, 07:46 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I used g-mail using their website to send the message and it worked. I used my ISP first using Outlook 2003 and it didn't work, then I tried it using my ISP's web based e-mail (their website) and it worked so I would have to say it is someplace in the Outlook settings.
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 07-06-2006, 07:54 AM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
naviwilliams's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, so, back to my original thing, did you turn off EVERYTHING in the security part of the Outlook options? Just as a test...

...alternatively, if you're at work, it could be a setting on the server side causing this...

Wait, hold the phone! You're not using Zone Alarm or something like that are you? That has certain blocks for Outlook/Attachments...
__________________

Last edited by naviwilliams : 07-06-2006 at 07:58 AM.
Offline  
Old 07-06-2006, 08:01 AM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

  1. Nothing is checked on Security tab
  2. I am not on a server. I am working on my home machine
  3. I have only Norton running for security
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 07-06-2006, 08:04 AM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
naviwilliams's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm, ok, sorry for all the questions, it's just the technical support side coming out...
__________________
Offline  
Old 07-06-2006, 10:45 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After spending the morning doing some test I have concluded that it has to be the way Outlook is sending attachments to Nextel. I sent an e-mail with a picture attached from Outlook to my g-mail account and opened it using the g-mail website and saw the attachment no problem
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 07-06-2006, 11:09 AM   #14 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2006
Model: 7290
Posts: 682
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i found this on the BlackBerry Knowledge Center:

http://www.blackberry.com/knowledgec...94996&vernum=0

basically your Outlook's sending email in rich text - not plain
Offline  
Old 07-06-2006, 11:25 AM   #15 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dispatcher35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Marlborough, MA
Model: 8350i
PIN: 4026f12b
Carrier: Nextel
Posts: 235
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BERDucky - That did it!

Thanks
__________________

Marlborough, MA
BB PIN=4026F12b~~AIM=Mikeyp158
[email address]
Offline  
Old 07-06-2006, 11:26 AM   #16 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2006
Model: 7290
Posts: 682
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no problem glad to help
Offline  
Old 08-03-2006, 03:56 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7100g
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't Open Attachments

Quote:
Originally Posted by navilyn
Try the application loader, and make sure the option for 'attachment' is installed...
I'm miles behind here, but I have the same problem.
I have the additional problem that I have no idea what the "Application loader" is or where to find it - HELP!!!

Thanks
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.