BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-15-2006, 07:46 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 21
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Opera Mini Browser for 7290 on T-mobile

Please Login to Remove!

i just downloaded this application today and have not been able to get it working at all. i keep getting the "there was a problem connecting. there might be a problem with your network setup. please go to tools>help>introduction and perform the connection test". when i follow those directions i get this error message "you do not have a working network connection...." error. i have the unlimited data plan with t-mobile and my normal browser functions properly so i'm guessing maybe the device has to be tweaked to allow opera to run. any assistance would be appreciated.
Offline  
Old 07-15-2006, 11:52 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
secrecyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Southern California, USA
Model: 8100
Carrier: T-mobile
Posts: 1,238
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I heard about it at another forum. There's really no solution to the problem. It's the way T-mobile is set up.
Offline  
Old 07-15-2006, 12:17 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 21
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

okay, after about an hour of research i found the solution. go to:

options>advanced options>TCP

Enter wap.voicestream.com in the APN settings.

i hope this may help anyone else who may have experienced the same problem.
Offline  
Old 07-15-2006, 01:04 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
cdysthe's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Austin, TX
Model: 8800
Carrier: T-Mobile
Posts: 168
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nevaspendnocheez
okay, after about an hour of research i found the solution. go to:

options>advanced options>TCP

Enter wap.voicestream.com in the APN settings.

i hope this may help anyone else who may have experienced the same problem.

I can confirm that after having set it up with an APN Opera Mini works fine on my TMO 8700g

//C
Offline  
Old 07-15-2006, 03:00 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: pennsylvania
Model: 6280
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default blackberry 7230

i am trying to get opera set up on my tmo handset as well. i've had similar problems, and can't seem to figure out wich settings are wrong
Offline  
Old 07-16-2006, 08:22 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 21
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the instructions i posted above will solve your problem. after using this software for one day i have to admit that i am extremely satisfied with this application. this browser easily outperforms the shitty RIM browser. i would recommend that anyone who ever uses the net on their berry give it a try. however, i do have one complaint. while doing the trial and error trying to get it to work i noticed that for some odd reason i cannot remove the software from the phone and thats even after doing a hard reset/wipe. anyone have any idea why this application is not appearing in the application list and how i may be able to correct this problem in the event i ever wanna remove the app?
Offline  
Old 07-16-2006, 06:45 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Chinasaur's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Portland/Seattle Megalopolis
Model: Z30
Carrier: T-Mobile
Posts: 317
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

1. ****Edited prior to posting because it contained an admonition to use the search feature****

2 Your last question can easily be answered by searching the Aftermarket forum.

Best of luck
Offline  
Old 07-19-2006, 05:17 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Location: New York
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
Carrier: tmobile
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

go to applications- modules and delete the opera modules
Offline  
Old 07-23-2006, 05:22 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
secrecyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Southern California, USA
Model: 8100
Carrier: T-mobile
Posts: 1,238
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After someone say that it does work on T-mobile, I decided to give it a try.

I try to do all the stuff that is recommended to do and it does not work for me.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.