BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-17-2006, 07:42 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130e
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 7130e Bluetooth Weak??

Please Login to Remove!

Hello forum. I have recently switched from Nextel to Sprint. I did have a i870 and now have my 7130e - both bluetooth enabled. When I used my i870 with my factory Ford Mobile-Ease hands free system, I had no problem whatsoever. I could even be 20 ft away from the vehicle and the pairing did not disconnect. My 7130e is a different story. I lose the device pairing sporatically while driving the vehicle. I've re-paired the device three times with the same result. Can it be that the bluetooth signal is weak in my BB? Any thoughts?? Thanks for your time.
Offline  
Old 08-17-2006, 11:37 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2006
Location: pennsylvania
Model: 7130e
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Arrow bluetooth = tempermental universally really!

From my own personal experiences with the wonderful technology exceptionally referred to as Bluetooth lol... The technology itself will be well short of flawless which is of course a given BUT before I ventured into BB land I owned a e815 and the connection would disconnect pretty frequently, and I guess I got used to it / it didn't bother me all that much after a while. So in your situation if just try to " roll with the punches " as best as you can, mean while maybe try to get your handset checked out? Its possible its something with the handset alone. Good luck!

- Definition .
Offline  
Old 08-20-2006, 01:37 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130e
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply. Is anyone else having this problem??
Offline  
Old 08-20-2006, 02:47 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130e
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mr_sinister
Thanks for the reply. Is anyone else having this problem??
I have noticed that if you turn the encryption off when you go into the device settings on your BB it tends to work a lot better with all devices. Esp. headsets
Offline  
Old 08-22-2006, 03:12 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7130e
Carrier: Sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just wanted to post an update:

When BB releases an update for the Sprint 7130e, many bluetooth related problems could be fixed.

There was a similar problem with the Nextel 7520 (sorry if model # is incorrect) not working with certain car kits and headsets - a patch was released to fix those problems.

Maybe a month or so when update is released. So, it is very important that you contact Sprint to have your problem recorded so that the update will fix as many problems as possible.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.