BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-22-2006, 02:01 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8700c
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB 8700c E-mail Problem

Please Login to Remove!

Hi,

I have an 8700c that can receive e-mails from outside of my company as well as inside my company, and it can send e-mails to people outside of the company, but it cannot send e-mails to people within the company. (Basically 3 out of 4 things are working properly)

Everytime I try to send a message to someone within my company (I've tried several recipients) I get this error message returned: Undeliverable. did not reach the following recipients: <insert e-mail address here>.

The e-mail system was unable to deliver the message, but did not report a specific reason. Check the address and try again. If it still fails, contact your system administrator (that would be me)


We used Microsoft Hosted Exchange Services to manage our e-mail and this user's e-mail address is listed in Directory Services, so I have no other idea what could be causing this BlackBerry to send e-mails to every set of addresses but the ones within our company...

Any help would be much appreciated. Thanks.
Offline  
Old 08-25-2006, 02:56 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8700c
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone have any ideas?
Offline  
Old 08-25-2006, 06:10 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8220
Carrier: WiFi hotspot
Posts: 1,009
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you check mail logs of your server?

Can you post exact mail reply from mailserver that can't delvier email, not just your interpretation of it?
Offline  
Old 09-01-2006, 09:18 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8700c
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

From: Mail Delivery System [mailto:MAILER-DAEMON@smtp02.bis.na.blackberry.com]
Sent: Monday, August 07, 2006 11:42 AM
To: Quentin Filippo
Subject: Delivery Status Notification (Failure)

The following message to <ggross@asocorp.com> was undeliverable.
The reason for the problem:
5.1.0 - Unknown address error 554-'<ggross@asocorp.com>: Recipient address rejected: Access denied'


[email address] happens to be my e-mail address. The same error message is returned no matter what e-mail address is used @asocorp.com.
Offline  
Old 09-01-2006, 09:46 AM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Have you had another person with a different blackberry address try to e-mail your compnay address (or someone at *@asocorp.com, just to see if they can get through? Try that, and it may narrow the problem down.
Offline  
Old 09-01-2006, 09:55 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Tylar's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brighton, CO
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 47
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders
Have you had another person with a different blackberry address try to e-mail your compnay address (or someone at *@asocorp.com, just to see if they can get through? Try that, and it may narrow the problem down.
My boss had a similar issue with his on TMO. Turned out to be a TMO issue as they had not properly set his account up to interact with BES (or something) He got mail, could grab addresses off of teh GAL, but when it came to composing email, he was SOL. The only way he could send email to anyone using his work address was to reply to an email existing on the Blackberry. Was weird.
__________________
- Tylar
Offline  
Old 10-30-2006, 12:11 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8130e
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Error 5.1.0 550 Sending Email Problem

This is what I have done for the company I work for...We started getting the problems in Aug until now (Oct)...also Bell Canada is no help at all.

Because of the upgrade from BIS 1.8 to 2.0...they didnt merge the version right...so any email created with version 1.8 will get those problems using version 2.0.

You need to create a new email...if you delete the current blackberry email address...it will not be deleted until 30 days from the RIM servers.

Example:

[email address] < thats for Bell Canada Users

Change it to:

[email address]

Just doing that it works...if any provider tells you that its a spam filter or your service book on the handheld is out of date...HANG UP THE PHONE...

Just making that small change...EVERYTHING is back to normal...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.