BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2006, 11:19 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bill875's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schaumburg, IL
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Strange problem with Sprint 8703e

Please Login to Remove!

I just recently noticed that when I receive a new message, I get a basic series of somewhat quiet tones at the same time as the first vibration, then the second vibration occurs, then it plays the Notifier_Nymph sound twice. I never used to get the basic series of tones when it would vibrate and it is annoying me that I can't find a way to fix this. I have tried changing the mp3 that is played, but it does not make a difference. I have also wiped the device and the series of tones still play prior to vibrating.

Has anyone ever heard of this? I appreciate any help you can provide to get rid of the series of tones

Last edited by bill875 : 11-06-2006 at 11:28 AM.
Offline  
Old 11-06-2006, 02:10 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kitmoni's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ponte Vedra Beach, FL
Model: 8130
PIN: >Options>Status
Carrier: Sprint
Posts: 296
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Thumpers 8700c: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

What are your profile settings on the phone? Maybe that is where the issue is.
__________________
Kitmoni
Verizon 8703e
Offline  
Old 11-06-2006, 02:15 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bill875's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schaumburg, IL
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for replying

I am using the "Normal" profile with the following settings...

Out of Holster: Vibrate+Tone
Tune: Notifier_Nymph
Volume: Medium
# of beeps: 2
Repeat Notification: LED Flashing

In Holster: Vibrate+Tone
Tune: Notifier_Nymph
Volume: Medium
# of beeps: 2
Repeat Notification: LED Flashing
Offline  
Old 11-06-2006, 02:23 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bill875's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schaumburg, IL
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just also noticed that the tones I'm hearing are exactly the same as the "BlackBerry 1" midi tone on the 7290.

The tones also play when in Vibrate only mode too. :(
Offline  
Old 11-06-2006, 03:11 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bill875's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schaumburg, IL
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I found the following posting regarding a 7100 which has the same problem I am experiencing...

www dot blackberryforums dot com / general-7100-series-discussion/4519-annoying-sounds-before-actual-tone-ring-played-7100t.html?highlight=beep+vibrate

I hope this is a bug. There isn't any new software available right now for the Sprint BlackBerry that can fix this (to my knowledge). I am running v4.1.0.359.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.