BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2006, 04:19 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Model: 8830
Carrier: Sprint
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help setting up OWA account

Please Login to Remove!

So I have an OWA account that I was just granted access to at home because of my promotion, and I was trying to set it up through my BIS and can't seem to get the settings right...

so my server is https:://owa.company.com

email is [email address]

user name is x and six numbers

I can't figure out what my account name is, and cannot get the settings right...whatever I put in for account name it keeps saying that it can't log in to the server, but then I got to my OWA and can login just fine. My company has a BES but I think I have to move up a few spots higher before they put me on it, any thoughts...?
Offline  
Old 11-06-2006, 04:24 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
ladydi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Washington
Model: 8800
Carrier: T-mobile
Posts: 848
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The exchange server has settings that need to be in place for mobile devices. It sounds like your company has not done that.
__________________
~Di~
Windows 2003
Exchange 2003
BES 4.1
Offline  
Old 11-06-2006, 04:29 PM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fairfield, CT
Model: 9930
OS: 7.1.0.755
Carrier: VZW
Posts: 618
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

A couple of things to look at - Not sure if you're in an Exchange 2000 or 2003 environment.

1st, are you sure that you have the correct URL for OWA access? Another common format is: http(s)://mailservername.yourcompany.com/exchange

2nd, depending on the design of the forest/domain, you may have to authenticate with your username in the format: domain\username

I'd recommend logging in manually (using a standard web browser) first to be sure that you have the proper info to connect & authenticate.

There is also a possibility that your admins are smart and dropping all communication between your mailserver(s) and RIM's network. RIM thought they got cute when they added in the ability to connect OWA accounts via BIS. IIRC, i saw some comment by them saying something along the lines of: "Get your corporate exchange mail without your IT department". Yeah right.. Maybe if your IT department employs chimps!
Offline  
Old 11-06-2006, 05:20 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
ladydi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Washington
Model: 8800
Carrier: T-mobile
Posts: 848
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I guess microsoft got cute back! Because the mobile services are disabled by default in exchange 2003
__________________
~Di~
Windows 2003
Exchange 2003
BES 4.1
Offline  
Old 11-07-2006, 06:23 AM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fairfield, CT
Model: 9930
OS: 7.1.0.755
Carrier: VZW
Posts: 618
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ladydi
I guess microsoft got cute back! Because the mobile services are disabled by default in exchange 2003
Well, sort of... OMA and EAS aren't really relevant here. As long as he is setup for OWA he should be able to hook up with his exchange server via BIS, assuming they don't have routes configured on their edge dropping direct access to RIM's servers (like most companies do). The way around that is for the user to setup a proxy on an available network.....wait... if users knew how to do that, they wouldn't be users!
Offline  
Old 11-07-2006, 11:33 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Model: 8830
Carrier: Sprint
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

okay, so I cannot get this to work for the life of me, I know that my server is mobile devices capable because I had a Treo 700WX that could retrieve my email prior to this phone...

If I got them to put me on the BES would all of my personal contacts sync into the corporate server, so that if they were looking for

[email address]

and I had a friend that was

[email address]

they would see mine first and have to navigate around my personal contacts? Because ideally I would not (nor would all of my personal contacts) like to have all their info in a corp server...
Offline  
Old 11-08-2006, 01:59 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Model: 8830
Carrier: Sprint
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anyone...I know I may be quick on the gun, but would appreciate an answer on this before I go sync my phone to the BES.
Offline  
Old 11-08-2006, 06:08 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
FroogleThis's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Northern VA
Model: 8703e
Carrier: Sprint PCS
Posts: 273
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You would only be able to sync contacts that are on the server. If your IT dept. has set up a personal contact list for you on the server, you would be able to have both the corporate contacts as well as your personal contacts. If you arent set up that way, you will have to use Desktop Manager to sync your personal contacts.
Offline  
Old 11-09-2006, 10:06 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Model: 8830
Carrier: Sprint
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

that's perfect, so my corp contacts will sync OTA, but my personal only with my computer, if I'm understanding you correctly?

That's exactly what I wanted to know...thanks!
Offline  
Old 06-13-2007, 08:54 AM   #10 (permalink)
DLB
Thumbs Must Hurt
 
DLB's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Ontario
Model: 7130
Carrier: Bell Mobility
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OWA setup

Hi

I am trying to setup access to my OWA account via BIS but running into problems. We are running Exchange 2003 and can access OWA via the web interface no problem. I think I am running into problem when I input the server address as we use an IP address i.e. 111.000.11.00. Any suggestion on how I can make this work?

Thanks

Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.