BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-13-2007, 10:39 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default trying to type R and it types rfg

Please Login to Remove!

my blackberry will go crazy at times where when im typing it, instead of just typing one letter it will type 2 or 3 at the same time. When I hit r it will type rf. when I hit end on a phone call it will put 63 on the screen. I have to hit end like 5 time for it to end the call

anyone know why it dose this or know of a way to make it stop. I think i may just do a full restore to it but im trying to find out how to do that also.

btw i have 8703e


just and update this has happened to me more then once. I will have to do 2 hard restarts and sometimes even turn in off and then back on just to get it to work again.

Thank in advance.

Last edited by rfs830 : 01-13-2007 at 10:49 PM.
Offline  
Old 01-14-2007, 06:39 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
VickyPaz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New England, USA
Model: 9000
Carrier: TMobile
Posts: 253
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had several problems with keys not working correctly. It's happened to me on more than one replacement phone. My thought is that it's a software issue. Is your BB under warranty? If so, maybe have it replaced.
Offline  
Old 01-14-2007, 06:51 AM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Look in the "autotext" option and see if there is any entry for 'r' that could possible be interfering.
Offline  
Old 01-28-2007, 08:01 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well I have removed all my autotext and it still dose it. Any one else have any idea. If i can get this fixed I think im going to take it back to sprint to replace it. Its drives me crazy. It will start doing this out of no where. I could even by trying to put in a number to call and I can stary typing 27 then when I go to put in 0 it will erase the 27. I want to just smash this sometime. Yesterday I had to make an important phone call as it would not dial the fing number.

Please someone help.
Offline  
Old 01-29-2007, 10:39 AM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

If it is truly not an autotext conversion, the I would be heading over the Sprint or Verizon or whoever you bought the unit from if it is in warranty.

Good luck.
Offline  
Old 01-30-2007, 11:19 AM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: DC area
Model: 8520
Carrier: TMO
Posts: 527
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Go to Options>Language and check the input method setting. Some of us had ours somehow set to Catalan or something like that. Your description sounds like it is the same thing. Set it to English US or whichever one you want.
__________________
--
Scott!
T-Mobile 8520
Offline  
Old 01-31-2007, 01:06 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well i went ahead and formated it and reinstall the os on to it and it seem to be working. I may load a back up to see if its was the language setting though as it was driving me nuts
Offline  
Old 02-04-2007, 10:06 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well im still having problems. It looks like that even with the autotext all removed it still trys to use it.
Offline  
Old 02-05-2007, 08:29 AM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: DC area
Model: 8520
Carrier: TMO
Posts: 527
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Did you check the input method setting? See my post #6 above. I'm pretty sure that is the problem.
__________________
--
Scott!
T-Mobile 8520
Offline  
Old 02-05-2007, 11:28 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes. My language and imput method and both set to english. I removed every other language from my phone.

I was also using the zen theme but I went back to one that is installed on the phone. I hope that is better now. I had to reset my phone 5 time before it would stop tying all crazy.
Offline  
Old 02-12-2007, 10:56 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

still looking for help on this. I need to call sprint but have not had time yet.
Offline  
Old 02-12-2007, 06:33 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok now this is still getting crazy. Am I the Only one that is having this problem. I was just in telenav trying to type in an address and every time i hit 3 it was typing in 36.

Over the weekend i was trying to dial a number like 270 and when I hit 0 it would erase the number. I did a full format and am still getting the problem.

Do you all really think is the BB itself and just take it back to get another new one?
Offline  
Old 02-13-2007, 08:48 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dodge DeBoulet's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New England
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 335
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rfs830
Ok now this is still getting crazy. Am I the Only one that is having this problem. I was just in telenav trying to type in an address and every time i hit 3 it was typing in 36.

Over the weekend i was trying to dial a number like 270 and when I hit 0 it would erase the number. I did a full format and am still getting the problem.

Do you all really think is the BB itself and just take it back to get another new one?
Yes.
Offline  
Old 02-16-2007, 11:25 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7130
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been experiencing the same problem on my Blackberry 7130. I'm trying to figure out the problem, where at times the unit will add unnecessary data from a single input. I cannot text or make calls using the number pad.

While my first thoughts are either a software or hardware issue, I'm wondering if it is related to my BES server as the problem started occuring after the unit was paired.

I've read over the thread and I've gone over all the suggestions to check my tracks, but none of them are the cause.

Any additional thoughts?

Last edited by theaccordance : 02-16-2007 at 11:28 AM.
Offline  
Old 02-21-2007, 07:37 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bump for more help.
Offline  
Old 02-21-2007, 08:06 AM   #16 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

5 weeks passing and I personally think you have a defective keyboard--if you have tried unsuccessfully all the suggestions above and they have failed to rectify the defect. In your postings above I don't see (could have missed it) where you have yet contacted your carrier where it was purchased. Could be time for that.
Offline  
Old 02-21-2007, 12:56 PM   #17 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kitmoni's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ponte Vedra Beach, FL
Model: 8130
PIN: >Options>Status
Carrier: Sprint
Posts: 296
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Thumpers 8700c: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8703e/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/105)

This is not normal for an8703e. Instead of spending any more time on this issue, just take it back. Sprint is real good about replacing what is clearly a defective unit.
__________________
Kitmoni
Verizon 8703e
Offline  
Old 02-21-2007, 08:18 PM   #18 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dodge DeBoulet's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New England
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 335
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rfs830
bump for more help.
What additional help do you really need?

TAKE IT BACK. IT'S BUSTED. STOP SCREWING AROUND WITH IT.
Offline  
Old 02-21-2007, 08:33 PM   #19 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kitmoni's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ponte Vedra Beach, FL
Model: 8130
PIN: >Options>Status
Carrier: Sprint
Posts: 296
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Thumpers 8700c: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8703e/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/105)

Ditto!!!!!
__________________
Kitmoni
Verizon 8703e
Offline  
Old 02-24-2007, 06:17 PM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8703e
Carrier: Sprint
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well i finaly got time today to take it back. I got a brand new one. Mine must have been just been a very early and bad phone as this new one feels so much better. The track wheel is very tight and must easier to use.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.