BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-12-2007, 12:02 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
conker's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco, CA
Model: 9000
OS: 4.6.210
PIN: 249E86E3
Carrier: AT&T
Posts: 305
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unique email account Messages Alert

Please Login to Remove!

Hi People,

I have a number of email accounts registered with my 8800. It appears that whenever I change message alert settings (tones) for the accounts, they get cascaded across all the accounts. I thought the point of this was to be able to set unique message tone alerts? What am I doing wrong?

Thanks in advance,
-conker
Offline  
Old 03-12-2007, 12:26 AM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Pizzle's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South Florida
Model: 8310
PIN: T + PINT = QUART
Carrier: at&t
Posts: 2,385
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you changing the individual e-mail account notifications in your profiles?
Offline  
Old 03-12-2007, 12:28 AM   #3 (permalink)
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have different ring tones set for emails and it is based on the email account. In the PROFILE settings, choose ADVANCED and then select one of the profiles (eg, NORMAL) from there you should see the categories -Browser, Calendar, etc, and there should be entries for each email account. It should say something like Messages [john@johndoe.com], Messages [john@gmail.com] and so on. You can select any of the categories and by highlighting and pressing the trackball you should see the configuration screen to customize the ringtone/vibration/settings for each.
Offline  
Old 03-12-2007, 12:28 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
conker's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco, CA
Model: 9000
OS: 4.6.210
PIN: 249E86E3
Carrier: AT&T
Posts: 305
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yep, I am.
Offline  
Old 03-12-2007, 12:29 AM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
conker's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco, CA
Model: 9000
OS: 4.6.210
PIN: 249E86E3
Carrier: AT&T
Posts: 305
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fonejunkie
I have different ring tones set for emails and it is based on the email account. In the PROFILE settings, choose ADVANCED and then select one of the profiles (eg, NORMAL) from there you should see the categories -Browser, Calendar, etc, and there should be entries for each email account. It should say something like Messages [john@johndoe.com], Messages [john@gmail.com] and so on. You can select any of the categories and by highlighting and pressing the trackball you should see the configuration screen to customize the ringtone/vibration/settings for each.
Yep, unfortunatley, I am doing this. I've tried numerous times, I guess I can try again...
Offline  
Old 03-12-2007, 02:41 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'd try pulling the battery. Something is wonky...
Offline  
Old 03-12-2007, 11:35 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
conker's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco, CA
Model: 9000
OS: 4.6.210
PIN: 249E86E3
Carrier: AT&T
Posts: 305
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by takeshi
I'd try pulling the battery. Something is wonky...
I just tried pulling the battery, but this did not fix the problem. I guess no one else has experienced this issue? Argh!
Offline  
Old 05-30-2007, 08:45 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Location: Philly
Model: 8300
Carrier: Cingular
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same issue

Quote:
Originally Posted by conker View Post
I just tried pulling the battery, but this did not fix the problem. I guess no one else has experienced this issue? Argh!

I'm having the same problem... I was confused since I had this working on my 8100. Anyone have any ideas or troubleshooting tips?
I've been searching for a solution for the past 2 days but can't find anything...
__________________
h.
Offline  
Old 07-05-2007, 10:44 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

____

Last edited by tigerchen : 07-05-2007 at 10:46 AM.
Offline  
Old 07-05-2007, 10:45 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm having the same problem... i have work email and gmail, but changing one notification setting also changes the other...kinda silly.... help!

Last edited by tigerchen : 07-05-2007 at 10:46 AM.
Offline  
Old 07-07-2007, 02:28 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well ... I'm having the same issue (see my accidental cross post)

It is not CONSISTENT though. It ONLY seems to be an issue between TWO of my accounts and NOT a THIRD!

The changed cascade over TWO accounts exactly as stated here. BUT the new account I added ALLOWS a different tone.

My cascading seems to be between the default BIS acct and one POP acct.

I'm SURE it's a software issue!
Offline  
Old 07-08-2007, 09:51 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

I THINK I SOLVED THE EMAIL ALERT / INDICATOR ISSUE!

This came about from reading one of the other forum topics where folks are complaining about the "low ringer volume" for the 8830.

One person said that he made a NEW PROFILE and he ended up getting higher volume levels (like that of the media player or so). SO I decided to do that to test it.

ONE OF THE UNFORSEEN CONSEQUENCES WAS ...

I was able to assign DIFFERENT notification sounds for each of my three email accounts ... and they ALL STUCK! Unlike the cascading effect as described here.

(1) Go to PROFILES and go to ADVANCED

(2) Hit the MENU button to the right of the trackball

(3) See the NEW PROFILE option

(4) Set up your indicators for the profile. Name it and save

When I did this ... the volume still didn't get higher (I'm not as concerned about that since I'm using a custom WAV file for my ringer) BUT ... I was able to change / assign different tones for each email account without them all changing to the same tone!

I GUESS the issue or "glitch" is something to do with being able to change a default / factory profile setting.

So ... create a new profile and check that out ... post back here since I'd LOVE to know if it worked for you !!!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.