BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-02-2007, 03:33 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8700 stuck in reset loop

Please Login to Remove!

I was trying out the JDE 4.2.1; I built the midletdemo stample and installed it using Application Loader (the DM is the one from the CD that came with the handset).
Result: the handset crashed, and now all it will do is show the white screen with the spinning hourglass for a few seconds, then crash again, then the white screen again, etc.
I tried doing a reset by removing the battery; at one point I left the battery out for 40 hours straight. All to no avail. JavaLoader won't talk to it either, presumably because it never boots far enough to actually establish a USB connection.
Is there anything else for me to try, or is this where I ship the unit back to the vendor? :-/

Thanks for any insights...

- Thomas
Offline  
Old 05-02-2007, 03:44 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
LunkHead's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Here
Model: 850
OS: 0.0.00001
PIN: kie swear
Carrier: USPS Priority
Posts: 10,992
Post Thanks: 160
Thanked 160 Times in 59 Posts
Default

If javaloader won't connect then there is really nothing else that can be done.... Write a nice obituary maybe?
Offline  
Old 05-02-2007, 06:00 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Airmark1's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: 94564
Model: 8300
Carrier: ATT uhhhh Cingular uhhh I mean ATT
Posts: 195
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This happened to me the other day.

I was reversing my software to 4.1 from 4.2 (loved and hated 4.2)....but anyway...this is how I got mine to work.



I had the same thing. Looped from hourglass to reset with the red LED and then hourglass. Forever and ever.

I did this.

I plugged the BB into my laptop with the USB cable. I then took out the battery and LEFT IT OUT. I ran the WIPE function from the JL_Cmder which can be found with a search. or go here


I wiped it 3 or so times. and then finally I tried to reinstall the 4.1 (or 4.2 or whatever you want) from the desktop and it seemed to work.

My BB works just fine now.
__________________
Intelligent design my ass


?was it a cat i saw?
Offline  
Old 05-02-2007, 08:51 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2006
Location: North Canton, OH
Model: 8830
Carrier: Verizon
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same scenario with me and the JDE program while playing around with trying to work up a custoemr theme. Complete crash. I reloaded the device software and then used a backup for settings/files, etc.
Offline  
Old 05-05-2007, 02:54 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Airmark1 tut works! i love you
Offline  
Old 05-05-2007, 06:20 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Airmark1's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: 94564
Model: 8300
Carrier: ATT uhhhh Cingular uhhh I mean ATT
Posts: 195
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sovyna View Post
Airmark1 tut works! i love you

Yur Velcom
__________________
Intelligent design my ass


?was it a cat i saw?
Offline  
Old 05-06-2007, 06:50 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Windsor,On
Model: 8703e
Carrier: Bell mobility
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down hour glass of torture

Hi,
Download the handheld software for your model of phone amd also make sure you have desktop manager. Once U have downloaded the hand held software onto your desktop you will be able to reload the software into the phone. Had the same experience and this is what worked for me. I know it's turnind on and off but be patient and the DM will pick up the PIN
Offline  
Old 05-06-2007, 09:33 AM   #8 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

uh...this problem was solved (at least for one user, anyway.) Thanks for the hint and welcome to the forums.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.