BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-07-2007, 10:20 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2007
Location: Maine
Model: 9800
OS: 6.0.0.600
Carrier: AT&T
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Perplexing email problem

Please Login to Remove!

I have been using my 8700 for about 18 months now and really count on the emails in my business. Suddenly one of my contact's emails come through with just the subject and no text in the body. When I check my office computer the entire message is there. He doesn't know of any changes to his phone and I have not changed anything. All my other messages I receive are normal. Can anyone help me figure out what could cause this?
Offline  
Old 06-07-2007, 11:16 AM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Helomaniac View Post
I have been using my 8700 for about 18 months now and really count on the emails in my business. Suddenly one of my contact's emails come through with just the subject and no text in the body. When I check my office computer the entire message is there. He doesn't know of any changes to his phone and I have not changed anything. All my other messages I receive are normal. Can anyone help me figure out what could cause this?
The sender is probably using HTML e-mail, which can't be read on the BlackBerry.
I would ask the sender to make sure he sends you text =-based messages, and not HTML messages.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 06-08-2007, 04:52 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2007
Location: Maine
Model: 9800
OS: 6.0.0.600
Carrier: AT&T
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Good point

Thank you for the tip that could be the problem. The sender has just moved into a new house so he is using a different computer, I'll have him check that.
Offline  
Old 06-13-2007, 08:47 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same issue & it started a few weeks ago. Mail that was coming through ok is now not showing the message body. Some are html some are text.
Looking at the mail via Outlook or a browser shows the message is fine.

I updated top the last desktop manager & handheld software last night & now my t-zone is failing with a wap gateway error
Offline  
Old 06-13-2007, 08:55 AM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Penguin, this issue of blank emails has been reported/mentioned on here more in the past 10 days than I have noticed before.

I wonder if this has anything to do with the several carriers' upgrading to BIS 2.3? Could there be a relation?
Offline  
Old 06-13-2007, 08:56 AM   #6 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

I think the anti-HTML is a result of BIS 2.3. I didn't have the problem before the upgrade, but now I do.
Offline  
Old 06-13-2007, 10:25 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: nyc
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same problem and the problem is because of BIS 2.3 I contacted RIM about it here is what I was told. Click the linl below.

Hello braz,

Thank you for contacting BlackBerry Customer Support. Here is a link to an article in our BlackBerry Technical Solution Center that contains a description of the issue we discussed.

Article Title: Email message body is not displayed when viewing an email message on the BlackBerry device

Article Number: KB13350

Link: BlackBerry]BlackBerry Technical Solution Center Search Results

Should you require further information on this subject, please don't hesitate to contact us.
__________________
braz
www.pdi-inc.net
Imaging Done Right
Offline  
Old 06-13-2007, 12:04 PM   #8 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Workaround: As a workaround, have the sender of the email message send the message in plain text format, and once received on the BlackBerry device the body of the email message will be viewable

NOT an option IMHO.
Offline  
Old 06-13-2007, 08:03 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: nyc
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Workaround: As a workaround, have the sender of the email message send the message in plain text format, and once received on the BlackBerry device the body of the email message will be viewable

NOT an option IMHO.
I agree and that is what I told RIM when I was on the phone with them!
__________________
braz
www.pdi-inc.net
Imaging Done Right
Offline  
Old 06-19-2007, 01:23 AM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2006
Location: NoVA
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 117
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default no message in email body

I just started having this problem recently; mainly from my work account, which I have forwarded to [email address]. It happens to about half of my emails to that particular account, I've not noticed any problems with my other accounts (I have 6 other accounts set up in BIS).

Now that I think about it, it may coincide with Sprint's conversion to BIS 2.3, hmmmm.

Last edited by 9duc : 06-19-2007 at 01:29 AM.
Offline  
Old 06-21-2007, 03:03 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Richmond Virginia
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same problem except the plain text messages are the ones that are blank. HTML messages show up as text with no images, just links. I have an "evaluation" 8800, so I have direct support from RIM during the evalutaion period. Tech Support said there is a problem with the new BIS and that they hope to have a fix by this weekend. Their work around for me was to forward my messages to a blackberry e-mail account. It worked.

Is the HTML without images normal?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.