BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-09-2007, 08:52 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: MD
Model: BOLD
OS: 4.6.0.XXX
Carrier: at&t
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8700C with 4.2 OS "clicking" sound

Please Login to Remove!

I have been trying to upgrade my 8700C to 4.2 but every single version I have tried gives me the same problem. The external speaker turns on and off which sounds like a clicking sound. I already called ATT/Cingular which in turn got me in touch with RIM. They made me do all kinds of troubleshooting and they think it is the device and want me to RMA it. The RMA fee is higher than getting a new one these days Plus I think it's a software issue since 4.1 does not exhibit the said issue.

Anyway, I just installed the Proximus 4.2 version and I'm getting a java exception when the device powers on. I noticed that the "clicking" sound was gone but the LED indicator was off. I proceeded to turn the LED on and immediately, the "clicking" sound came back. R&R the battery and the "clicking" sound remains as long as the LED is active.

There are at least 2 other people on the board that are having the same issue with 4.2. RIM doesn't acknowledge that it's the software. Mine is 15 months old so it's not covered under warranty.
Offline  
Old 08-11-2007, 09:31 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700v
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also have this problem and am looking forward to a solution. I have a German 8700V from Vodafone. I've tried out multiple Firmware versions including the 4.2.1.94 available from Vodafone Germany.

Last edited by frederik.kunz : 08-11-2007 at 09:36 AM.
Offline  
Old 08-11-2007, 05:25 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700v
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is not the only problem with OS 4.2 - my blackberry is resetting when it tries to access certain ringtones - during editing the profiles, being called or using the media gallery.
Offline  
Old 08-12-2007, 08:27 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,225
Post Thanks: 40
Thanked 570 Times in 565 Posts
Default

I would go back to 4.1. 4.2 offers little unless you need media control. I never had issues with 4.1. I did upgrade to 4.2 but did not have any issues.
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 08-13-2007, 08:18 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: MD
Model: BOLD
OS: 4.6.0.XXX
Carrier: at&t
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by frederik.kunz View Post
This is not the only problem with OS 4.2 - my blackberry is resetting when it tries to access certain ringtones - during editing the profiles, being called or using the media gallery.

I'm also experiencing all the problems you mentioned. I installed the 4.2 t-mobile OS and the clicking sound goes away after I R&R the battery but comes back after 10~15 minutes. This is with or without the LED turned on. I'm running 4.1 OS for now but I will try every 4.2 available.
Offline  
Old 08-13-2007, 01:17 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Location: New York
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
Carrier: tmobile
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem and my audio on my phone calls keep going out. The call is still connected but the only thing i can hear is a clicking sound. i have tried all of the versions of 4.2 and i have even exchanged my phone. I have a 8700g with tmo and am running 4.2.1.91 right now.
Offline  
Old 08-31-2007, 09:05 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: swisscom
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default same with 4.2.1.101

have a 8700V and tried few 4.2 versions including the latest, but the problems remain the same:
- clicking noise coming from speaker
- bluetooth cracking noise (same rythm as speaker clicking)
- reboots during call receiving or ringtone playing
- Battery life reduced to half (without bluetooth) may well be because of the speaker

any idea around?

g
Offline  
Old 09-04-2007, 08:59 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Model: 8700g
Carrier: T-Mobile
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is absolutely the software. Cingular tried to tell me the same thing about it being hardware. It didn't have the problem 10 minutes before I upgraded to 4.2. What a crock.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.