BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-21-2007, 07:59 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
richcee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Florida
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Opera Mini

Please Login to Remove!

I recently upgraded to the 8800 from the Pearl. I do not have a data plan but had installed Opera Mini on the Pearl and it worked perfectly. I have installed it on the 8800 and it "fails to connect to the internet". Have tried everything and cannot get it to work. Should this work without a data plan as it did on the Pearl? Thanks for any help!!
Offline  
Old 08-21-2007, 08:03 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Have you looked around here to see what users in a similar situation were recommended?
What are the TCP and APN settings? - BlackBerryFAQ

Good luck.
Offline  
Old 08-21-2007, 08:19 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
richcee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Florida
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Been looking around for 2 days. Can't get a clear answer as to weather it should work without a data plan but since it worked perfectly on the Pearl, I don't know why I can't get it to work on the 8800. I've seen 3 different APN settings so I don't know which is right or if that is the problem.
Offline  
Old 08-21-2007, 08:23 AM   #4 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

So, would you share with us how you have the TCP set so that we can help you?

It's pretty clear on this Forum... OM will work with TCP settings without a BB Data Plan FOR MOST USERS. There are some, for some reason, it just won't connect.

For the most part, you must have a BB Data Plan to get full internet and data use of your BB.

Last edited by JSanders : 08-21-2007 at 08:24 AM.
Offline  
Old 08-21-2007, 08:42 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
richcee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Florida
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

APN: WAP.CINGULAR
Usernam for APN: [email address]
Password for APN: CINGULAR1
Offline  
Old 08-21-2007, 08:45 AM   #6 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, now try [email address] for the username. Save.

Pull the battery and reboot and re-try.
Offline  
Old 08-21-2007, 09:29 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
richcee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Florida
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Unfortunately, same results. "Can't connect".
Offline  
Old 08-21-2007, 09:33 AM   #8 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, let me tell you what happened about two weeks ago--same model, same carrier ATT, Opera Mini, trying to help a new user get his TCP working. He tried and tried with different settings. Rebooted, etc. Would not work.

He IMed me about a week later, and said out of the blue it started working several days later.

So... that might happen with you, who knows. It is free, so you can't complain, and honestly, you've done what is required so there is nothing left for you to do, unless you are ready to get a BB Data Plan as the BB was intended to have.

Good luck.
Offline  
Old 08-21-2007, 09:38 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
richcee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Florida
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just wanted to let you know, it is WORKING!! You were right. Tried the same thing and it worked. Can't thank you enough for your help!!
Offline  
Old 08-21-2007, 09:48 AM   #10 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

You are welcome. Have fun.
Offline  
Old 08-21-2007, 09:56 AM   #11 (permalink)
BlackBerry Master
 
test54's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Austin, TX
Model: AAPL
OS: iPhone
Carrier: is Better than BB :)
Posts: 3,633
Post Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wink

JSanders, you have a call from AT&T and they sound a little upset.
__________________
"A computer lets you make more mistakes faster than any invention in human history - with the possible exceptions of handguns and tequila." - unknown
Offline  
Old 08-22-2007, 03:45 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2006
Location: north carolina
Model: 9530
Carrier: verizon
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Opera mini won't show the video?

JS, I open a preview video in Opera mIni and it shows the video as working but there is no picture on the screen? What am I doing wrong?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.