BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-24-2007, 03:31 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB Messenger - Not able to send to other users in other domains

Please Login to Remove!

Greetings,

I have searched and cannot find anything on this subject.

I can add contacts in my BB messenger, they show unavailable but they have accepted and are not "pending" - however I cannot send to them.

This only occurs with contacts that are outside my domain, internal users are not affected.

I created a new policy (blank) and pushed it to my phone. I have installed the latest version of BB Messenger.

We are using BES 4.1 (sp 4).

Any suggestions?

Thanks in Advance!
Offline  
Old 09-24-2007, 07:58 PM   #2 (permalink)
x14
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
Model: 9800
OS: 6.0.0.546
Carrier: AT&T
Posts: 2,344
Post Thanks: 0
Thanked 17 Times in 16 Posts
Default

BlackBerry Search Results
__________________
Exchange 2007/BES 5.0.2 MR2
Offline  
Old 09-24-2007, 08:11 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
mellis2718's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: 9700
OS: 4.5.0.52
Carrier: ATT
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same problem. BB messenger worked great with anyone when I was on BIS. A few weeks ago I migrated over to my work's BES. Everything works great except I people outside my domain cannot recieve my BB messages. I can get the ones they send to me, but they cannot see mine. My IT department has verified several times that the IT policy is blank and is not prohibiting this.
Would love to hear how to fix this. My wife is angry that we cannot use it anymore.
*BTW, I worked with RIM for several hours trying to solve it, they say it is the IT policy. My IT dept says it's not, so I am stuck.
Offline  
Old 09-24-2007, 09:09 PM   #4 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Interesting! I don't have a solution. Surprised one of the BES admins haven't chimmed in
__________________
ZED 10
Offline  
Old 09-25-2007, 04:39 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Quote:
Originally Posted by x14 View Post
That was our problem, we were using a generated key! Many thanks, removing the peer to peer key and a service restart resolved the issue.

Many thanks again!
Offline  
Old 09-25-2007, 04:41 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jdtokenring View Post
That was our problem, we were using a generated key! Many thanks, removing the peer to peer key and a service restart resolved the issue.

Many thanks again!
It makes sense - we had a key, we could receive BB messenger pings and messages, however they could not receive ours because we had a custom peer 2 peer key (it was encrypted and therefore dropped on their side - right?)

thanks again x14!!
Offline  
Old 09-29-2007, 12:27 PM   #7 (permalink)
QHR
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default encryption

how do you know, or how can I tell if mine is locked?

I can't send messages to a friend of mine..
I am on sprint BIS and he is on Cingular BIS.

I don't have enterprise, just the BB with unlimited data.

I can see his BB IM's, but he cant see mine.

Any help would be appreciated

Also, just wanted to add, I can send and receive BB IM's with others just fine.
They are on Verizon, and another is on T-Mobile.
I just cant talk with the one guy on Cingular

Last edited by QHR : 09-29-2007 at 12:38 PM. Reason: also... forgot to add
Offline  
Old 04-02-2008, 03:45 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
mellis2718's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: 9700
OS: 4.5.0.52
Carrier: ATT
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I upgraded recently from 8700c to 8310 and now it works. IT did nothing, so i guess it was my device.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.