BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-06-2009, 10:19 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Att
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

So how long should it take to load JVM onto the Blackberry as it has be taking its time?
Offline  
Old 06-30-2009, 10:48 AM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hallelujia That Worked Perfectly. Well Done Sir!
Offline  
Old 07-01-2009, 09:26 PM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default You are a god, sir.

Thank you. Thank you. Thank you.

As my name suggests, you'll never see me again here, but this is simply beautiful.
Offline  
Old 07-28-2009, 05:56 AM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi

Im new to the forum. I have the same problem. I updated my blackberry yesterday. Everything seemed to work fine, until when it finished the update the blackberry wouldnt turn on and the red light is flashing every 2 seconds.

However - I didnt get this phone from my carrier. I bought it separately.

You say - use a carrier device software. However mine doesnt have any carrier device software as its unbranded. What shall I do? Is there a unbranded version of the device software.

Thanks - James.
Offline  
Old 10-06-2009, 10:57 PM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: vodaphone
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help Help Help

hey everyone I have a BlackBerry Storm 9500 and I have the same problem =( please someone try help me I tried doing the application manager with v5 software that i downloaded from the internet and I did wat it said about the pin how i plug it in and it says pin unknown but still the two red blinks come on.. sooooo annoying... somebody please help me to fix this or tell me how to =(
Offline  
Old 11-16-2009, 03:35 PM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 900
PIN: N/A
Carrier: three
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This has happened to me twice, I get two long and two short red blinks. Both times it happened after I had totally drained the battery.
I did this;

- I removed the SIM-card and the memory card
- I put the battery back and connected the charger (I used a wall connected charger, not the laptop)
- After a while (5-10 minutes) the phone came back to life and I let it start all the way up.
- Once it was started, I shut it down properly with the power off button.
- I inserted the SIM-card and memory and started the phone again (with the power connected)
- The phone came back alive

My conclusion is that Blackberry phone does not like to be drained of power.

Last edited by nisseparlemo : 11-16-2009 at 03:39 PM.
Offline  
Old 11-17-2009, 05:46 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8700G
PIN: N/A
Carrier: student
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hensleyjj View Post
I was trying to update one of my units and in the middle of updating applications, (Connecting for the first time), it decided to shut off. Now it doesn't matter if I switch the battery or SIM card, the thing still doesn't power on. All that happens is that once the battery is placed back inside the device it starts blinking red. It blinks twice, pause, two blinks, pause, etc. Any solutions. I can't power it up to reload the OS or anything. Thanks
Hi all, I'm new member. I'm Vietnamese, so my English is not good. Affter reading your topic, I think the flash of your device dead. I don't know what you should do in your country. In Vietnam, we should replace the flash with other one.

Sorry for my English skill.
Offline  
Old 11-27-2009, 07:59 AM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey guys and gals. similar problem with the blinking red light, but my scenario involves my father accidentally moving the laptop which resulted in the 8700 disconnecting while it was uploading the 4.5 upgrade last night. it did make a backup file but it will not turn on.

anything to remedy this sour pickle that we are in?
Offline  
Old 11-27-2009, 08:08 AM   #29 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Sorry about that.

Check out BlackBerry FAQ - BlackBerryFAQ - there is a page there on how to use JL_CMDER to first wipe out and then reload the OS.

Then, hopefully, you can use the backup created last night to restore your data and apps.
Offline  
Old 11-29-2009, 12:32 PM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hensleyjj View Post
I was trying to update one of my units and in the middle of updating applications, (Connecting for the first time), it decided to shut off. Now it doesn't matter if I switch the battery or SIM card, the thing still doesn't power on. All that happens is that once the battery is placed back inside the device it starts blinking red. It blinks twice, pause, two blinks, pause, etc. Any solutions. I can't power it up to reload the OS or anything. Thanks
I have the same thing...except blinks once, pause then blinks 3 times... was on the phone with verizon, working, they did something , then all I have is blinking lights
Offline  
Old 12-25-2009, 04:17 AM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Car
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by timelesschild View Post
OK, I tried this but the computer says it does not recognize the hardware in the USB port (the blackberry). What am I doing wrong?
The trick is in that when you put USB in your BB, in one moment (under PIN device browser) you will se "UNKNOWN DEVICE", hurry up and press that, becose it will last a moment, if you dont make it, just try it again.

Hope this works

X14 you rock
Offline  
Old 12-26-2009, 10:35 AM   #32 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Mobilink
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

strange.
__________________
Find your lost or stolen BlackBerry with BerrySnooper http://www.pepper.pk/berrysnooper
Offline  
Old 01-07-2010, 07:59 PM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

I have an 8310 and it just died tonight...I have the blinking red light too. I have tried downloading the blackberry "OS thing", but it doesn't seem to save anywhere. I have downloaded it twice and both times tried plugging the blackberry into the USB port and nothing.
I have never used any applications for the phone - basically use it for phone, texting/pinning, and email. I don't have internet access.
I don't know what to do. My battery shouldn't be that dead. It was probably at about 40-50% power.

Please help!!
Offline  
Old 01-19-2010, 03:29 AM   #34 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Vodafone UK
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank You, the steps above helped me recover an 8310. However in my case i was using Desktop manager 4.5 and firmware 4.2, and when clicking on application loader, i had to ensure the battery was removed from the device otherwise i ended up with the 'usb unrecogniseable device error.' The JVM loader would fail afer 'erasing applications, etc' but there would be no more 'blinking red light of death'. I could then re-insert the battery and use the application loader as normal and now have a functioning blackberry :D
Offline  
Old 02-09-2010, 12:29 PM   #35 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: Rogers/T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

Quote:
Originally Posted by sysengr View Post
All please note - the reason you're not getting connected is probably:

1. You need to have the software loaded on the Blackberry Desktop for the device you are trying to recover with the red light. Go to your carrier and download the device specific build before doing this. If you try to connect without the current software for the device loaded, it will connect but do nothing.

2. When the device gets plugged in, and it starts connecting / dropping / reconnecting on the USB connection, catch it when the screen switches to USB PIN UNKNOWN, highlight and press OK. Then assuming you have the newer app loader, select update software. It will go through the checks then and reload whatever isn't right.

3. Remember, your data is dead at this point. You can't do a backup / reload, because there is no OS to backup with. You can reload the OS, but then its like a wiped device.

- Did this on an 8100 Pearl just a few hours ago. Tried to save the data, but couldn't find a way. But the device was unbricked...
Hey guys, my Pearl is doing the exact same thing. but my main problem is that when it finally connects and tries to reload the software, it starts disconnecting/reconnecting again, and I am back to square one.
Offline  
Old 03-02-2010, 07:22 PM   #36 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default pls help

Try this this.

1. Unplug BB from PC.
2. Launch the Application Loader like you were going to install something.
3. While the app loader is attempting to connect to the BB, plug the USB cable into the BB.[/quote]


I tried this, but its really not doing anything. My blackberry was loading before when it had a white screen with JVM error, but it unplugged during the load and now it is just dead with 2 blinking lights. I have the desktop software 4.5 and handheld 4.5. When I try to install software it recognizes the device but never gets past the first step of loading software. It just blinks at one bar. What does this mean?
Offline  
Old 03-02-2010, 07:23 PM   #37 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by anluu133 View Post
hey guys and gals. similar problem with the blinking red light, but my scenario involves my father accidentally moving the laptop which resulted in the 8700 disconnecting while it was uploading the 4.5 upgrade last night. it did make a backup file but it will not turn on.

anything to remedy this sour pickle that we are in?
Did you ever find a solution?
Offline  
Old 03-12-2010, 02:09 PM   #38 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Aug 2008
Location: USA / UK
Model: XXXXi
OS: v6.XXX
Carrier: A Good One
Posts: 327
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks X
Offline  
Old 03-16-2010, 05:57 PM   #39 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

X14 You Are A God!!!!!!!!!!!!
Offline  
Old 03-27-2010, 06:44 PM   #40 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8700c
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

X14, I tried your method to revive my 8700c, but I still got issues. I'm pretty sure the software updated to the newest OS, but phone is still blinking red and the USB connection drops in and out about every minute. When I launched the desktop client to connect to the phone, I get stuck at this screen:

The phone wont initialize or turn on. It just sits there, blinking red.

Anything else I can try?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.