BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-22-2012, 08:44 AM   #1 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default bridge issue

Please Login to Remove!

hey guy i have a small issue that has been really bugging me and would really like some help . the issue i am having is when i connect my 9860 which has a BIS data plan and i have the Bluetooth running and the bridge and everything works on the play book but i cant get the internet on the browser to work. i turn off the phone and the blackberry and reset everything still no go for internet on the playbook . what am i doing wrong any help would be great oh and yes i did search but found nothing
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900
Offline  
Old 03-22-2012, 09:25 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2012
Model: 9860
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 23
Post Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default Re: bridge issue

Which PlayBook OS version do you have? Did this work once and then stopped working or it never worked for you? Can you tell us your PlayBook's "Bluetooth" and "BlackBerry Bridge" settings (in detail, with additional properties).

Not sure if you can post images here, but you can make a screenshot on your PlayBook by pressing the volume - and + buttons at the same time - a new image among your pictures.
Offline  
Old 03-22-2012, 03:36 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,639
Post Thanks: 264
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default Re: bridge issue

if on AT&T you need to get a tether plan to use the browser in bridge mode
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 03-22-2012, 04:07 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: bridge issue

Quote:
Originally Posted by federgejzla View Post
Which PlayBook OS version do you have? Did this work once and then stopped working or it never worked for you? Can you tell us your PlayBook's "Bluetooth" and "BlackBerry Bridge" settings (in detail, with additional properties).

Not sure if you can post images here, but you can make a screenshot on your PlayBook by pressing the volume - and + buttons at the same time - a new image among your pictures.
Well it would work once then if I try to go back on it won't go on the Internet. I am using the new 2.0.7971. I am able to access all the other parts in bridge mode but the internet is not working some time . I would have to add it as a new bluetooth device and reboot the PlayBook then it will connect after 3 or 4 tries.
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900
Offline  
Old 03-22-2012, 04:10 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: bridge issue

Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
if on AT&T you need to get a tether plan to use the browser in bridge mode
I don't think that is correct because I spoke with att and they said you only need tether plan if you want to tether other device. But the bis plan on the blackberry is all I need to use the Internet on the PlayBook. I am using it to type this message.
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900

Last edited by MERK350Z : 03-22-2012 at 04:13 PM.
Offline  
Old 03-23-2012, 02:42 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Location: Corona, CA
Model: 9800
PIN: 25E8F1F2
Carrier: ATT
Posts: 23
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: bridge issue

whats strange for me is that the brige browser worked for me the other day. I was trippin out cause i do not have an att tethering plan. But the next day it stopped working lol. not trippin though cause i have a hotspot anyways.
Offline  
Old 03-26-2012, 11:11 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,639
Post Thanks: 264
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default Re: bridge issue

i am on AT&T and cant use bridge browse since i do not have a tether plan

maybe you have a diff version of bridge not from app world and AT&T might have another way to block it even with that version
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 03-26-2012, 06:43 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: bridge issue

Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
i am on AT&T and cant use bridge browse since i do not have a tether plan

maybe you have a diff version of bridge not from app world and AT&T might have another way to block it even with that version
i am really getting to the point where i'm just going to sell it because if it is that much of an issue then don't want it back to my ipad 2 and my rooted android phone and able to use my wifi on the droid phone . when i purchased the playbook i was under the impression all i needed was my BIS data to surf the web on my playbook but seems like att changed their mind.
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900
Offline  
Old 03-27-2012, 06:48 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jan 2006
Model: LEZ10
OS: 10.0.10
Carrier: Rogers CA
Posts: 1,704
Post Thanks: 20
Thanked 77 Times in 68 Posts
Default Re: bridge issue

That is an AT&T issue. I ran into that because I was in the US when the PlayBook was released. Even though I'm a Rogers customer I was in AT&T land so I couldn't download the Bridge software from AppWorld. Back in Rogers coverage the Bridge works exactly the way you would expect, and if you have a 500MB or greater plan they include tethering and support Wi-Fi hotspotting on OS 7.1 handhelds.

So, if you're going to stick with AT&T iPad/iPhone/Android seem to be the best solution for your needs.
__________________
My other Blackberry is a PlayBook.
Offline  
Old 03-27-2012, 06:04 PM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: bridge issue

i think that's what i might just end up doing but i hate the android because of the bad battery life and the iPhone number of dropped or missed calls. where the blackberry is perfect i never missed a call or have a call drop and whats even more weird is that i turned off the playbook and turned it back on last night and did the same with my blackberry 9860 and the bridge connected and the internet via the bridge . so i really don't know whats the issue sometimes it works and sometimes it does not .
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900
Offline  
Old 03-27-2012, 06:58 PM   #11 (permalink)
BlackBerry Master
 
Motorcycle Mama's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 9930
OS: 7.1.0.163
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4,351
Post Thanks: 0
Thanked 249 Times in 240 Posts
Default Re: bridge issue

Download the BlackBerry Bridge from here http://rroyy.com/ rather than from App World in order to not be tied up by the AT&T restriction.
Offline  
The Following User Says Thank You to Motorcycle Mama For This Useful Post:
MERK350Z (03-27-2012)
Old 03-27-2012, 07:27 PM   #12 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: bridge issue

hmm it seems to be consistent thanks wish me luck .. one issue it was giving me when i am on via wifi and then i turn off the wifi and try to go on via bridge it would not work . i would try to restart the playbook and turn it on and off and it would still not work i just did it and everything works wifi and after wifi the bridge worked an so did the internet via bridge . thanks so much if this keeps going the way it is and i get to stay using my blackberry . i wonder if there is really any difference in the setting of the file its the same version as the one in the store
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900
Offline  
Old 03-28-2012, 12:21 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: bridge issue

OK guys here is an update I am using the playbook to write this and I have to say I love being able to connect anytime I want the bridge connection is working flawless. I guess motorcycle mama was right att is messing around with the bridge file that's in the store because the one I downloaded from the site above works perfect with no issues and the connection stayed on for more then 12hrs . Hmm thinking about selling the ipad 2 lol
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900
Offline  
Old 03-29-2012, 09:30 AM   #14 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,639
Post Thanks: 264
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default Re: bridge issue

glad to see you found a way to keep the playbook

rroyy.com has removed a bunch of stuff, gld you go it before they took it down.
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 03-29-2012, 09:48 AM   #15 (permalink)
CrackBerry Addict
 
stevetaz's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Model: S III
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 828
Post Thanks: 29
Thanked 64 Times in 61 Posts
Default Re: bridge issue

Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
glad to see you found a way to keep the playbook

rroyy.com has removed a bunch of stuff, gld you go it before they took it down.
Bridge downloads for OS 5.0, 6.0, 7.0 and 7.1 still seem to be there....
__________________
"Criticism is something you can avoid easily by saying nothing, doing nothing, and being nothing"
-Aristotle
Offline  
Old 03-30-2012, 01:14 PM   #16 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,639
Post Thanks: 264
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default Re: bridge issue

yeah he wanted some attention and brought it back up
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 04-24-2012, 01:36 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: bridge issue

Crackberry has a thorough explanation of bridging vs. Tethering if anyone's confused.
However, no one could explain the weird phenomena that happened when I tethered mycurve to my pb. After a few hours there was a connection failure I couldn't fix.
Initial connection was so easy and the password was correct when I was trying to reconnect. The bluetooth was working yet I couldn't connect. My phone and the pb said they were connected but the wifi wasn't working.
I was so pissed. Sprint was speaking to me like I was an idiot child. Trying to trick me into paying 30$/ month for mobile hotshot. They said they don't support tethering. Only some networks do. Yada Yada. Liars!
I was like I didn't download bridge onmy phone... It's not supported.. (bb bridge only runs on bbs running version 5.0 and higher. I obviously tethered to connect to the Internet. You guys are assholes. And I called bb who still couldn't explain why I was able to connect with a mysterious failure hours later. Needless to say. I still can't tether -_-
Offline  
Old 04-24-2012, 02:00 PM   #18 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,796
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default Re: bridge issue

Quote:
Sprint was speaking to me like I was an idiot child.
Guess they figured you out.
And we're assholes.

Adios.
Offline  
Old 04-24-2012, 02:33 PM   #19 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default Re: bridge issue

Hahahaha!!!!
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 04-27-2012, 03:28 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Model: 9930
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: bridge issue

I'd like to suggest that you completely delete Blackberry Bridge from your Blackberry and then reload from your Blackberr Apps. you can also just try updating your Bridge from the Apps but it never works as good as deleting and reinstalling.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: bridge issue
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Call Forward and ID issue - Please Help! mm1334 General 8100 Series Discussion - Pearl 19 10-14-2008 02:23 PM
8110 Reboot issue. DH82c General 8100 Series Discussion - Pearl 8 09-10-2008 10:45 AM
Blackberry 90 day retention issue with calendar and opening folders. bendernyc General Legacy Device Discussion 0 07-27-2008 08:25 AM
8700c send/receive issue.... JimCollins General Legacy Device Discussion 4 01-02-2007 09:11 AM
Odd Blackberry issue 4.1 app blueoverride General BlackBerry Discussion 1 12-20-2006 06:15 PM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.