BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General Z10 Series Discussion - BlackBerry 10 (http://www.blackberryforums.com/general-z10-series-discussion-blackberry-10/)
-   -   BB10 automatic sync not working while roaming in US (http://www.blackberryforums.com/general-z10-series-discussion-blackberry-10/263675-bb10-automatic-sync-not-working-while-roaming-us.html)

bpariscc 03-05-2013 06:34 PM

BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
Our Canadian users with Blackberry Z10 devices have reported that when they travel to US activesync does not work automatically. They have to go to email settings, turn off Push and then enable it again to manually sync their devices. This is same for users connected through BDS or directly through ActiveSync.

Have already verified Exchange active policy is set to false for "RequireManualSyncWhileRoaming". Users have downloaded latest software updates on their devices. We do not have any issues with iOS, Android and Windows Mobile devices. Automatic sync works absolutely fine while traveling with these devices to US.

Have reported this issue to Blackberry Support and have got one of the user to generate and sent diagnostic reports from the device while he was in US. While we wait for Blackberry to diagnose these reports want to find out if anyone has come across similar problems and if they were able to resolve it.

Any help or feedback in this matter will be highly appreciated.

Thank you.

dc/dc 03-05-2013 08:02 PM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
Have they checked in their devices that they've got the correct roaming settings?

bpariscc 03-05-2013 08:07 PM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
Yes roaming settings have already been verified.. Infact this was one of the first thing that we asked the users to confirm.

bpariscc 03-08-2013 09:00 AM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
Hello Everyone,

Please respond if you or someone from your organization is experiencing similar Direct Push while roaming issues with their Blackberry Z10.

Blackberry is still trying to determine what is causing this problem. Have been running around in circles and providing different set of logs but still waiting for a definitive answer.

Thank you.

sd5187 03-08-2013 02:04 PM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
I just returned from the US with my Z10 and did not have such an issue. Syncing worked for me upon arrival. Let me know if you want to compare any device settings.

bpariscc 03-18-2013 02:17 PM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
We have been able to resolve this issue by doing a security wipe and reconfiguring activesync email on the Z10 device. The device updates released couple of weeks back probably resolved the issue on the device however it was not effective until it was wiped and reconfigured.

ChrisAuthier 05-16-2013 10:39 AM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
We have been experiencing this same issue.
We have 32 devices, mostly Z10's and are currently using ActiveSync. Many of our users travel to the US frequently and we have had difficulty receiving email through ActiveSync.
In my last conversation with a Bell technician I was told to bring the devices up to the latest version and do a security wipe. I am in the process of doing that now. I really hope this works, it has been extremely frustrating for both me and my users!
I will report back in a week or so with an update.

ChrisAuthier 06-04-2013 12:18 PM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
Doing a Security Wipe after a software update did not fix this issue for us.

Now I am looking very closely at our Exchange server setup. We had BES Express prior to upgrading all our devices to Z10's. We made a choice to use ActiveSync initially to simplify our setup here. I uninstalled all Blackberry Server software about 2 weeks after the switch over.
I wonder if some old BES setting(s) that were not reset / cleaned with the uninstall may be causing our issues?
One thing I did notice is that on the Exchange Server EMC The ActiveSync Policy had a checkbox for "Allow Direct Push When Roaming". The ECP had the exact same checkbox, however if one was checked the other was unchecked. This seemed to be a conflict to me. This past weekend I applied SP3 to our Exchange Server and the ECP setting now says "Require Manual Synchronization when Roaming", this now makes sense to me.

I am hoping that the SP3 update now fixes our roaming issue. I wont know till someone roams. I will update then.

stevew 06-06-2013 04:56 PM

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US
 
It IS the Exchange server - in the EAS module under the OU config and it is that entry in the EAS module you described. It should now work - it does on our devices. Are you on 2010?


All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.