BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-07-2010, 04:43 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Proximus
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Blackberry maps - No map displayed

Please Login to Remove!

Hi, i have a Bold 9000 associated to a BES server via provider Proximus in Belgium.

When i start the Maps application i receive my GPS position but without any maps displayed.

So the GPS is working but no maps are downloaded.

Any idea how to make this work ?
Offline  
Old 04-07-2010, 10:25 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
dankarlinski's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 1
Carrier: 1
Posts: 3,391
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Wirelessly posted (White and Nerdy)

Options>security>firewall. Do you have a padlock in any of the menus?
Offline  
Old 04-08-2010, 02:30 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Proximus
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

No nothing is checked in the menu.
Offline  
Old 04-11-2010, 08:18 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
teddeli's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gmcfly22 View Post
Hi, i have a Bold 9000 associated to a BES server via provider Proximus in Belgium.

When i start the Maps application i receive my GPS position but without any maps displayed.

So the GPS is working but no maps are downloaded.

Any idea how to make this work ?
Not sure if this is your problem

I had a BB Storm 1. There was a problem with the maps as you describe after a operating system update. I could see the location pin and a grid but no maps under them. It was even a problem on brand new phones. I spent hours on the phone with RIM to no avail.

I solved the problem myself by simply restoring only the map settings and map location files from previous backup files on from a different phone.
Offline  
Old 04-13-2010, 05:05 AM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Sytner's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: UK
Model: 9800
OS: 6.0.0.337
PIN: S = Ouch
Carrier: Orange UK
Posts: 717
Post Thanks: 3
Thanked 42 Times in 38 Posts
Default

Wirelessly posted (8520 (5.0.0.411))

Are you sure maps are available to you through your data plan and/or server?
__________________
How To Create Wallpapers
VistaBB - Vista Aero Style
^ Not bad for a 15 year old?
9800 / 6.0.0.337
If someone posts something useful, click thanks!
Offline  
Old 04-13-2010, 06:50 AM   #6 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Since you are on BES, perhaps the company IT policy is preventing it. Have you checked with the BES Admin?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 04-14-2010, 11:40 AM   #7 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same issue on my 9700 running .593. I tried a delete and reload but that didn't fix it. I may downgrade to .586 and see if that fixes it. In my event log I get a "S Java Exception - OutofMemoryError".

Any thoughts would be appreciated.

Regards,
SMF
Offline  
Old 04-17-2010, 10:20 AM   #8 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Really struggling with this one. If I wipe my 9700 and downgrade to the official .330 (T-Mobile) bbmaps works fine. If I upgrade to .593 straight or wipe and load .593 bbmaps doesn't work - the program loads but the maps never load. The screen shows 0KB in the upper right and the event log shows an "OutOfMemoryError".

Would love to have some advice - I've never had a problem like this one ....

Regards,
SMF
Offline  
Old 05-09-2010, 07:28 PM   #9 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Looking to see if anyone has any advice or ideas here. Updated to .656 and still have the same problem.

Regards,
SMF
Offline  
Old 05-13-2010, 03:35 AM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Location: Minnesota
Model: 9700
OS: 6.0.0.448
Carrier: T-Mobile
Posts: 811
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Had this issue on my 9700 across a few OS updates and thought it would go away on it's own.... It never did, but I did a few things that brought it back to life..

Here's what I did:
--------------------
Go into the maps app, hit the menu key and choose options.

I turned wireless sync off, then set the KML cache limit to 100K.

Exit that screen and save the settings.

Go back into options, hit the menu key and do both a clear cache and reset data counter.

Hit the menu key and close, count to 5, and then re-open maps.
--------------------

Hopefully it wasn't just a fluke for me and this helps some other people out. Let us know in here if it helps you!
Offline  
Old 05-14-2010, 05:11 PM   #11 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

HaTax,

Thanks for the ideas but unfortunately they didn't fix my issue.

Regards,
SMF
Offline  
Old 05-16-2010, 09:06 AM   #12 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Continuing to try to fix my issue. I did a "resettofactory" and removed my IT policy. After that bbmaps worked. I did an enterprise activation and now have a "maplet request error" in my event log. Specifically -

severity:2 type:2 app:LBS data:Maplet Request error: 72 zoom: 1, lat: 3880641, lon: -7704367, left: -7704976, top: 3881001, right: -7703758, bottom: 3880281, URL: http://maps.blackberry.com/map2/, request: <empty>

I'll see if I can check at work and see if a policy on my company BES is causing my trouble though I doubt it since before removing the policy I was getting an out of memory error.

Completely stumped by this one....

Regards,
SMF
Offline  
Old 06-08-2010, 10:16 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi! Were you successful? I'm having the same problem on my Verizon 9630 under 5.0.0.591.
Offline  
Old 06-10-2010, 08:07 AM   #14 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

JimGo,

Nope. Still not working for me. My company is not blocking BBMaps and Google Maps, Bing and Waze all work fine. I keep poking at it and searching but am basically stumped on this one. My wild guess is some setting is messed up and being saved on the BES. If I reload my OS BBMaps will work until I do an enterprise activation and restore my settings/data. Unfortunately without more of a clue I can't be sure that's it and I can't try and get a hold of my BES admin and get it "fixed".

SMF

Last edited by SMF : 06-10-2010 at 08:14 AM.
Offline  
Old 06-20-2010, 01:28 PM   #15 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alright. It appears that something in my profile saved on the BES is causing my problem. Other people in my company can use bbmaps successfully. I did a complete device wipe and removed the IT policy for good measure. bbmaps works fine. After enterprise activation bbmaps fails with an "out of memory error" in the event log.

I would appreciate it if someone could help me ask the right question of my BES admin.

Regards,
SMF
Offline  
Old 08-18-2010, 09:46 AM   #16 (permalink)
SMF
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2004
Location: Alexandria, VA
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just wanted to see if anyone else might have some ideas. I'm working with my BES folks to see if I can get this fixed and am not having any luck.

Regards,
SMF
Offline  
Old 08-26-2010, 08:29 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: s/w engg
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have developed an application to find current location i.e latitude and longitude in J2ME,its working fine but it is not working in BlackBerry 8520 curve. It gives exception in location provider,the exception is Null pointer exception,pls help me out if there is any setting for this application
Offline  
Old 08-29-2010, 04:30 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mozambique
Model: 9300
OS: 6.0.0.546
PIN: 27c3f559
Carrier: vodacom
Posts: 172
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Check your Options -> Advanced Options -> Service Book for a BlackBerry Maps service book. If it is not there, request your carrier to resend you the service books.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.