BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-20-2007, 12:26 PM   #21 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Location: Saint Louis, MO
Model: 8900
OS: 4.6.1.114
PIN: 24AA9EC3
Carrier: T-Mobile
Posts: 109
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation yes

Please Login to Remove!

Quote:
Originally Posted by legaleye2005 View Post
After a short period of time, my bluetooth GPS adapter (Holux) will disconnect and Telenav will say "trying to connect to Bluetooth device", but... The blackberry itself says its connected to a bluetooth device (on home screen it shows the bluetooth icon with the arrows)...

Is this a blackberry OS problem, Telenav, or the GPS adapter hardware not working properly? Thanks!
This is the same problem we're having.

It looks like it is a problem with the GPS device that only manifests itself through the 4.2.1.x BlackBerry software.

--mobrien118
Offline  
Old 05-20-2007, 08:50 PM   #22 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8220
OS: 4.6.0.180
Carrier: T-Mobile
Posts: 330
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Which Holux adapter are you using?

So far, we've had problems with the Nemerix and the MTK chipsets. Most Holux adapters are SiRFstar's... So really, it might be all devices that have problems. John Clark mentioned he has intermittent issues w/ his Globalsat BT-359, which is a SiRFstarIII chipset when using Telenav. So basically its incompatible with almost everything.

RIM...what the hell is goin' on.

Last edited by stealthx32 : 05-20-2007 at 08:52 PM.
Offline  
Old 05-20-2007, 08:52 PM   #23 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile, Verizon
Posts: 142
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Its the Holux 240
Offline  
Old 05-24-2007, 04:42 PM   #24 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8700g
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I loaded 4.2.1.141 on my 8700g and tried a few things. I found that google maps would acquire with my iBlue puck, and I let it sit for over an hour with no problem. Note that I was not moving or stressing the blackberry at all, just left the puck on a windowsil. I had the same results with bbmaps. I even had the same results using the compass in gps tools within Telenav. As soon as I switched back to the telenav home, and picked a location to navigate to, I lost the connection to the puck.

Has anyone tried wayfinder and 4.2.x?
Offline  
Old 06-07-2007, 06:29 PM   #25 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
7100simpleisbetter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Model: 8120
PIN: Cushion
Carrier: TMobile
Posts: 355
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Please respond to poll

I put a poll out to see how people will react that can't get Telenav to work with their non-Telenav pucks and upgraded OS. Please take 30 seconds and respond to the poll.

Telenav 5.1 BB8100 Pearl Survey
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.