BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-20-2007, 04:28 PM   #41 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Baz7520's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Rhode Island
Model: 8330
Carrier: Sprint
Posts: 41
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Quote:
Originally Posted by Signal_Corp View Post
Has anyone been able to get this to work on a Sprint CDMA Blackberry? The install went fine, however it says it can't find the bluetooth gps. Is there anyway to get it to use the internal gps?

Thanks.
I am curious to know the answer as well. !Got it to work!

**I did a little more digging and under Set up GPS I checked LAPI advanced and it found my location with no issue.
Note: Install all languages prior to making this setting change. I bypassed the voice set up upon initial installation because it took too long. I tried it after checking off LAPI advanced and it wouldn't install. Also, I downloaded the .alx and .cod files specific for BB from: KB110053: How do I install on my Blackberry using .cod and .alx files? - Free GPS navigation for your mobile phone!
__________________
Sprint 8330

Last edited by Baz7520 : 11-20-2007 at 05:23 PM.
Offline  
Old 11-28-2007, 01:43 PM   #42 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
FgCrump's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: North Carolina
Model: 8130
Carrier: alltel
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default newest release of nav4all on 7130e

After loading version 8.0.5 and also with version 8.0.6, if I have Nav4all running and a destination input and information displayed, if I get a message or phone call and have to switch to the message, the screen freezes with whatever was the last information (distance, direction, etc.). The voice commands continue correctly, but the screen will not display turns or other changes. Also recalculations will not been done if a turn is missed. The keyboard also freezes, except for the BlackBerry function that allows switching applications so I can't even close the app. I have to pull the battery to close it.
This didn't happen before version 8.5. I don't see a way to go back to older versions
Offline  
Old 11-28-2007, 07:44 PM   #43 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 648
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Should this work on a Verizon 8130 w/external BT GPS? The 8100, 8110, and 8120 are listed as supported, but not the 8130.

Someone tried it on a Verizon 8130 and did not get voice to work...hoping that Nav4all and my 8130 and BT GPS will be a winning combination...

What do you think?
Offline  
Old 12-09-2007, 05:41 PM   #44 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Version 8.0.63 Bluetooth Com. Error

Just downloaded and installed V8.0.63. Using a Holux M-1200 I establish a BT connection as evidenced by GPS Info in Nav4All which shows receiving from 9 satellites. However, shortly after starting navigation I receive a message that the Nav4All application requires Bluetooth to be enabled. Enable Bluetooth? I select Yes and the application crashes. Anyone having a similar problem who has come up with a solution?
Offline  
Old 12-14-2007, 01:11 PM   #45 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SteveW300 View Post
Just downloaded and installed V8.0.63. Using a Holux M-1200 I establish a BT connection as evidenced by GPS Info in Nav4All which shows receiving from 9 satellites. However, shortly after starting navigation I receive a message that the Nav4All application requires Bluetooth to be enabled. Enable Bluetooth? I select Yes and the application crashes. Anyone having a similar problem who has come up with a solution?
I have this exact same problem . . . have put in a support ticket with nav4all but no response. anyone else have an idea what may be causing this?
Offline  
Old 01-19-2008, 10:03 AM   #46 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default permissions

I don't know about this, but I am very skeptable about the security.
It wants access to all user permissions. I have denied them and it looks like it starts ok, but can't find the GPS. I had to allow all to have it download the voice files. Anyone done any research on the security?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.